ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 4-0: Εξεράγη στο δεύτερο ημίχρονο και παρέμεινε μόνος πρώτος


Ο Παναθηναϊκός πήρε εύκολη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Πολυτιμότερος της αναμέτρησης για τους νικητές ο Φώτης Ιωαννίδης με 2 γκολ και 1 ασίστ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Παλάσιος με 1 γκολ και 1 ασίστ. Σκόραρε στη Λεωφόρο ο Αϊτόρ για πρώτη φορά μετά τις 9 Οκτωβρίου του 2022.

Α' Ημίχρονο 

Στο 2ο λεπτό ήρθε η πρώτη φάση του παιχνιδιού που ήταν για τον ΟΦΗ. Ο Αμπάντα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Ντίκο έφερε την μπάλα στο δεξί και έκανε ωραίο σουτ, όμως ο Λοντίγκιν απέκρουσε δύσκολα στην αριστερή του γωνία χαμηλά. Η πρώτη σημαντική στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 9', όταν ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Παλάσιος σούταρε με τη μία, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο σώμα του Αμπάντα. Επτά λεπτά αργότερα ήρθε η δεύτερη στιγμή για τους πράσινους, όμως η κεφαλιά του Αράο, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βιλένα, δε βρήκε στόχο. Στο 27ο λεπτό ήταν η σειρά του Ολλανδού να απειλήσει. Ο 28χρονος χαφ έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, παρόλα αυτά δε βρήκε εστία, καθώς η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 30' ήρθε η μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους. Ο Αϊτόρ έκανε ωραία κίνηση, πάσαρε κάθετα στον Ιωαννίδη, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι μετά το μαρκάρισμα του Πασαλίδη. Ο Έλληνας επιθετικός δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-0 μέσα σε πανδαιμόνιο στη Λεωφόρο. Η συνέχεια του πρώτου μισού δεν είχε κάτι αξιομνημόνευτο, πάρα μόνο το φάουλ του Αϊτόρ που δεν απείλησε τον Μπάουμαν.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήθελε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα, με τον ΟΦΗ, από την άλλη να επιδιώκει να αντιδράσει.

Β' Ημίχρονο 

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου φαινόταν ότι οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπαθούσαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ. Από την άλλη, τα πρώτα δέκα λεπτά ήταν τα καλύτερα για τον ΟΦΗ στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί και με δύο σημαντικές ευκαιρίες του Φελίπε, έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, με την δεύτερη ευκαιρία του Βραζιλιάνου να απομακρύνεται ενστικτωδώς από τον Λοντίγκιν. Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως, ο Παναθηναϊκός βρήκε δεύτερο γκολ. Στο 61ο λεπτό ο Σχένκεφελντ πήρε μέτρα στο γήπεδο, μοίρασε στον Παλάσιος, εκείνος έπαιξε κάθετα στον Αϊτόρ, με τον Ισπανό να κάνει πολύ ωραία προσπάθεια, αποφεύγοντας τον Βούρο και να κάνει το 2-0 δίνοντας ασφαλές προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Οι πράσινοι δεν άργησαν να ξαναχτυπήσουν. Ο Ιωαννίδης κράτησε πολύ ωραία την μπάλα, μοίρασε την κατάλληλη στιγμή στον Παλάσιος, με τον Αργεντίνο να μετατρέπεται σε εκτελεστής και να κάνει το 3-0 στο 69', κλειδώνοντας επί της ουσίας το τρίποντο. Στο 74ο λεπτό και με την ψυχολογία του Παναθηναϊκού να έχει ανέβει κατακόρυφα, ο Βιλένα έπιασε ένα δυνατό σουτ από τη μεγάλη, με τον Μπάουμαν να αποκρούει, ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Παλάσιος κόντραρε στους αμυντικούς του ΟΦΗ. Οι ευκαιρίες έδιναν και έπαιρναν, ο Ιωαννίδης έχασε και αυτός σημαντική στιγμή, όταν μετά το γύρισμα του Παλάσιος, ο Μπάουμαν μπλόκαρε εξ επαφής την προσπάθειά του. Από κει και ύστερα το παιχνίδι "έσβησε", με τον Ιωαννίδη να βάζει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το κερασάκι στην τούρτα του Παναθηναϊκού, αφού έκανε το 4-0, με τον 23χρονο επιθετικό να αστοχεί αρχικά στο τετ α τετ με τον Μπάουμαν, όμως στη συνέχεια η μπάλα γύρισε σε αυτόν και έγραψε για δεύτερη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν (Ζέκα 78'), Σχένκεφελντ, Ιωαννίδης, Αϊτόρ (Μαντσίνι 64'), Μλαντένοβιτς (Χουάνκαρ 70'), Τζούρισιτς (Μπερνάρ 64'), Παλάσιος (Βέρμπιτς 78'), Βιλένα, Αράο 

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Πασαλίδης (Καρώ 40'), Μαρινάκης, Γκαγιέγκος (Τοράλ 66'), Ντίκο (Ριέρα 66'), Βούρος, Θοράρινσον, Φελίπε, Μεγιάδο (Νέιρα 78'), Γκλάζερ, Αμπάντα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


 

Ad Code