ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



ΑΕΚ - ΑΡΗΣ: Κροάτικη επικράτηση (1-0)



 Με το γκολ του Βίντα στο 59ο λεπτό να λύνει τον γόρδιο δεσμό, η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα πήρε μια δύσκολη νίκη με 1-0 απέναντι στον Άρη, μέσα στην Νέα Φιλαδέλφεια, ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς, 1 λιγότερο από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Δοκάρι και αρκετές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο για τις δύο ομάδες, με τον ρυθμό να πέφτει στο δεύτερο μέρος. Σε κακή μέρα οι επιθετικοί του Άρη, όπου δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να απειλήσουν ουσιαστικά τον Αθανασιάδη.



Α΄ ημίχρονο

Πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τον Άρη στο 7ο λεπτό, όπου ο Οντουμπάτζο έφυγε στην πλάτη του Γκατσίνοβιτς και μπήκε στην περιοχή με τον μπακ του Άρη να δοκιμάζει το σουτ, αλλά την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Αθανασιάδη. Πρώτη ευκαιρία και άμεση απάντηση για την ΑΕΚ στο 10΄ με τον Μάνταλο να βγάζει μια ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Άρη, αυτή να φτάνει στον Σιντιμπέ όπου έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο Οντουμπάτζο πρόλαβε τον Γκατσίνοβιτς πριν προλάβει να κάνει το σουτ παραχωρώντας κόρνερ.

Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 18' όταν από λάθος γύρισμα της άμυνας του Άρη ο έκλεψε την μπάλα και βγήκε μόνος απέναντι στον Κουέστα,  τον πλάσαρε υπό πίεση, με την μπάλα να μπλοκάρετε και να φτάνει πλάγια στον Πινέδα όπου προσπάθησε να στείλει την μπάλα στη εστία αλλά ο Μπράμπετς πρόλαβε πριν σκοράρει ο Μεξικανός, και την απομάκρυνε. Η Ένωση έχασε απίστευτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 40΄ όταν σε σουτ του Μάνταλου έξω από την περιοχή ο Κουέστα βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα στέλνωντας την μπάλα στο δοκάρι και στην συνέχεια της φάσης ο Τσούμπερ να προσπαθεί να δημιουργήσει νέα ευκαιρία αλλά να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ. Ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει με τον Οντουμπάτζο(35΄) και τον Μορόν(44΄) με τα σουτ τους όμως να περνάνε εκτός στόχου και τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το μηδέν.


Β΄ ημίχρονο

Στην πρώτης της πρακτικά φάση στην επανάληψη η ΑΕΚ καταφέρνει να σκοράρει και να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 59΄ ύστερα από όμορφη εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Βίντα σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 1-0. Μετά το γκολ η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμό προσπαθώντας να βρει ακόμη ένα γκολ που θα της εξασφαλίσει το γκολ χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Πόνσε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, αρχικά όταν ο Αάμραμπατ έβγαλε την σέντρα από δεξιά, με τον Αργεντίνο επιθετικό να κερδίζει τον Οντουμπάτζο στον αέρα και να στέλνει την κεφαλιά προς την εστία, με τον Κουέστα να διώχνει σε κόρνερ με υπερένταση. Στην συνέχεια ο ΑΕΚ κέρδισε την μπάλα στο κέντρο, βγαίνοντας σε γρήγορη αντεπίθεση, με τον Χατζισαφί να βγάζει μια χαμηλή σέντρα και τον Πόνσε να πιάνει το σουτ σε υπερένταση αλλά τον τερματοφύλακα του Άρη να μπλοκάρει εύκολα.

Ο Άρης προχώρησε σε αλλαγές θέλοντας να επιστρέψει στο ματς, έχοντας την πρώτη του ευκαιρία με τον Οντουμπάτζο στο 75΄ αλλά το σουτ του να περνάει ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη. Οι δύο ομάδες είχανε από μια ευκαιρία στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με την κεφαλιά του Πόνσε(80΄) για την ΑΕΚ, και τα σουτ των Κάρλσον(84΄) και Ζαμόρα(89΄) να μην μπορούνε να απειλήσουν και το παιχνίδι να τελειώνει με την Ένωση να παίρνει μια δύσκολη νίκη με το γκολ του Βίντα να χωρίζει τις δύο ομάδες.

Οι ενδεκάδες

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Τσούμπερ.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ, Νταρίντα, Τζούρασεκ, Παναγίδης, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


 

Ad Code