ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία - Παναθηναϊκός 1-2: Ψυχωμένο δίπλό στο "Αθανάσιος Διάκος"


Ο Παναθηναϊκός, αν και προηγήθηκε στη Φθιώτιδα στο 31ο λεπτό με γκολ του Μλαντένοβιτς, τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Λαμία, που ισοφάρισε με τον πρώην πράσινο, Καρλίτος. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 83' λόγω της αποβολής του Αράο, όμως βρήκαν την ευκαιρία με γκολ του Σπόραρ να πάρουν την πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην πολύ καλή - και σήμερα - Λαμία.

 

Α' Ημίχρονο

Πολύ δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Ιωαννίδης έβαλε ωραία το σώμα του, υποδέχθηκε την μπάλα μετά το πλάγιο του Βαγιαννίδη, πέρασε τον Τζανετόπουλο, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοσέλεφ. Στη εξέλιξη της φάσης το σουτ του Μλαντένοβιτς πέρασε αρκετά άουτ από την εστία του Μολδαβού. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια πίεσαν ψηλά, προσπαθώντας να αναγκάσουν τους αμυντικούς του τριφυλλιού να κάνουν κάποιο λάθος. Στο 9' λοιπόν, οι παίκτες της Λαμίας έκλεψαν την μπάλα, μετά από λάθος του Βαγιαννίδη, ο Καρλίτος πάσαρε στον Τσιλούλη, με την προσπάθεια του τελευταίου να σταματάει στο δοκάρι. Στη συνέχεια ο Ισπανός πήρε το ριμπάουντ αλλά ο Μπρινιόλι απόκρουσε το σουτ του. Πολύ σπουδαία διπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Η εξέλιξη του πρώτου μέρους είχε τον Παναθηναϊκό να κρατάει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του, χαρακτηριστικό το 74% στην κατοχή, χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα, ενώ οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου από την άλλη, φαίνονταν πιο απειλητικοί όταν είχαν εκείνοι την μπάλα. Η επόμενη πολύ μεγάλη φάση ήταν για τους πράσινους, σαν προειδοποίηση για το γκολ που θα πετύχαιναν λίγο αργότερα, όταν στο 28ο λεπτό πάλι ο Ιωαννίδης έχασε σημαντική ευκαιρία, καθώς μετά από κόρνερ του Τσέριν, ο Έλληνας επιθετικός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κοσέλεφ του είπε "όχι", κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Τρία λεπτά μετά, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρήκαν αυτό που έψαχναν. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ψηλά και έκλεψαν, με τον Τζούρισιτς να ανοίγει στον Μαντσίνι, εκείνος από τα δεξιά να γυρίζει την μπάλα στο πέναλτι, με τον Τσέριν να μη καταφέρνει να έρθει σε επαφή με εκείνη. Όμως, για καλή του τύχη, ο Μλαντενοβιτς βρήκε την μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα γκολ - ποίημα, σημάδεψε στο αριστερό παραθυράκι του τερματοφύλακα της Λαμίας, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μισού, η ομάδα της Φθιώτιδας προσπάθησε να ισοφαρίσει, όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις τρεις ευκαιρίες της από το 39' ως το 43', καθώς δύο προσπάθειες του Μαρτίνεζ και μία του Νούνιεζ δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Μπρινιόλι. Ιδίως η πρώτη ευκαιρία του Μαρτίνεζ ήταν ιδιαίτερα σπουδαία, καθώς ο Ισπανός χαφ βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, μετά το γύρισμα του Σίντκλεϊ, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι. Ένα λεπτό πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ήταν για τρίτη φορά ο Ιωαννίδης, που επιχείρησε το σουτ, αλλά να δεν κατάφερε και πάλι να νικήσει τον Κοσέλεφ.


 Β' Ημίχρονο

Εξαιρετικά αμφίρροπο ήταν το δεύτερο μέρος. Η μπάλα πήγαινε κυριολεκτικά πάνω - κάτω, όμως η πρώτη σημαντική ευκαιρία άργησε να έρθει. Στο 58ο λεπτό ο Αράο απείλησε με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Τσέριν, όμως ο Κοσέλεφ μπλόκαρε σταθερά. Έξι λεπτά μετά, ο Καρλίτος ισοφάρισε, πληγώνοντας την πρώην ομάδα του. Ο Τσιλούλης γύρισε την μπάλα από τα αριστερά και ο Ισπανός με ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-1, δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά για να ανακτήσει το προβάδισμα. Στο 68' ο Βέρμπιτς άνοιξε στον Ιωαννίδη, όμως ο Κοσέλεφ νίκησε και πάλι τον φορ του Παναθηναϊκού. Φτάνουμε στο 72ο λεπτό του παιχνιδιού. Από κει και ύστερα το παιχνίδι ήταν αίμα κι άμμος, με τις δύο ομάδες να έχουν αμφότερες την ευκαιρία να νικήσουν το ματς. Αρχικά, ο Μπερνάρ πέρασε την μπάλα στον Ιωαννίδη, εκείνος βρήκε τον Παλάσιος που ανατράπηκε στην περιοχή, κερδίζοντας το πέναλτι για την ομάδα του. Όμως με τη βοήθεια του VAR, ο κύριος Μανούχος άλλαξε την απόφασή του, καθώς ο Αργεντινός εξτρέμ του Παναθηναϊκού βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Στο 77' ήταν πάλι η ώρα του VAR να παρέμβει, αυτή τη φορά για τη Λαμία. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου βρήκε το γκολ με τον Τσιλούλη, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τόσιτς, όμως το γκολ ακυρώθηκε, και πάλι, ως οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί από τον Παναθηναϊκό, έψαξαν περισσότερο το γκολ και στο 83' είδαν τους αντιπάλους τους να μένουν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Αράο. Ο Βραζιλιάνος άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας πήραν ψυχολογία και πίεσαν ακόμα πιο πολύ για την ολική ανατροπή. Παρόλα αυτά, οι πράσινοι ήταν εκείνοι που έβαλαν το γκολ και πήραν το προβάδισμα. Με την συμπλήρωση 90 λεπτών, ο Σπόραρ έκανε το 1-2, μετά από πολύ ωραίο γύρισμα του Μπερνάρ, με τον Σλοβένο να φτάνει τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του. Ο ίδιος παίκτης στο τελευταίο λεπτό του αγώνα αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Παλάσιος, πράγμα που τελικά είχε μηδαμινή σημασία, αφού αυτό που κρατάει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι το σπουδαίο τρίποντο της ομάδας του απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή Λαμία. Από την άλλη, ο Λεωνίδας Βόκολος σίγουρα θα είναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του, που ενδεχομένως να άξιζε κάτι παραπάνω βάσει εμφάνισης στο αποψινό παιχνίδι.

 

Οι ενδεκάδες: 

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιεζ (76' Σαντάνα), Καρλίτος (76' Ακούνια), Μαρτίνεζ (65' Τόσιτς), Σλίβκα (92' Λονγκό), Σιμόν, Σίντκλεϊ (92' Αμαράλ), Παπαδόπουλος, Τσιλούλης 

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (64' Κώτσιρας), Σχένκεφελντ, Ιωαννίδης (82' Σπόραρ), Τσέριν, Μαντσίνι (64' Παλάσιος), Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Τζούρισιτς (82' Αϊτόρ), Αράο, Βέρμπιτς (69' Μπερνάρ)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code