ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολλανδία-Ελλάδα: Γεννημένη για τα δύσκολα η Εθνική


Η Εθνική Ελλάδος θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία σήμερα στο "Φίλιπς Στάντιουμ" στις 21:45   για την 5η αγωνιστική του Euro με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να επιθυμεί ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να μην χαθεί η μάχη για τις δύο πρώτες θέσεις. 

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην δεύτερη θέση, καθώς στα τρία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, κατάφερε να αποκομίσει δύο νίκες με Γιβραλτάρ(3-0) και Ιρλανδία(2-1) και μία ήττα από την Γαλλία(1-0), ενώ η δε στα δύο παιχνίδια τους κατέγραψαν μια νίκη με το Γιβραλτάρ(3-0) και μία ήττα με την Γαλλία(4-0). Όσο αφορά την βαθμολογία πρώτη βρίσκεται η Γαλλία με 12 βαθμούς, δεύτερη είναι η Ελλάδα με 6, τρίτη η Ολλανδία με 3 και τελευταίο το Γιβραλτάρ. Σε περίπτωση που δεν προκριθούμε θα πρέπει να διεκδικήσουμε την πρόκριση μέσω της τελικής φάσης του Nations League. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα τρία αυτά παιχνίδια έχει δείξει ένα καλό δείγμα, βάζοντας δύσκολα ακόμα και στην Γαλλία, διότι ηττηθήκαμε 1-0 από το χτύπημα πέναλτι του Εμπαμπέ. Ένα ματς προαναγγελία για μια καλή συνέχεια στο Euro. Σήμερα θα πρέπει να δείξουμε ότι συνεχίζουμε από εκεί και να ευελπιστούμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα σε μια ομάδα ποιοτικότεροι από εμάς σε θέμα ρόστερ αλλά και χρηματιστηριακής αξίας.   


Προϊστορία 

Η πρώτη φορά ήταν σε φιλική αναμέτρηση το 1972, χάνοντας με 5-0, όταν μια Ολλανδία που είχε μέσα τον πολύ σπουδαίο ποδοσφαιριστή Γιόχαν Κρόιφ και η παρέα του έκαναν πάρτι στον συγκεκριμένο αγώνα . Σε τελική φάση στο Κύπελλο Εθνών αγωνιστήκαμε  τον Ιούνιο του 1980 στην Νάπολι, όταν χάσαμε εξαιτίας ενός τέρματος του Κίς Κίστ στο 64΄. Η άλλη φορά ήταν στα προκριματικά του Euro 1988 και 1992, μετρώντας μία ισοπαλία και τρείς ήττες. Επίσης είχαμε αγωνιστεί και στην προετοιμασία για το Euro 2004, χάνοντας 4-0.

 Η μόνη στιγμή που καταφέραμε να τους επικρατήσουμε ήταν σε ένα φιλικό αγώνα που είχε διαδραματιστεί το 2016. ο Αγώνας είχε λήξει 2-1 στο στάδιο Φίλιπς, η Ολλανδία είχε ανοίξει το σκορ με τον Βαϊνάλντουμ στο 14ο λεπτό, όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε ότι είναι φτιαγμένη από ατσάλι και κατάφερε να πετύχει την ανατροπή, συγκεκριμένα ο Κώστας Μήτρογλου έκανε το 1-1 στο 29΄ και ο Γιάννης Γιαννιώτας στο 74΄ολοκλήρωσε την ανατροπή.  

Συνολικά στις 8 αναμετρήσεις που δώσαμε μετράμε 1 νίκη, μία ισοπαλία και έξι ήττες, οπότε απ' ότι καταλαβαίνουμε η παράδοση δεν είναι και πολύ προς το μέρος μας. 

Πιθανές ενδεκάδες
Ολλανδία(Ρόναλντ Κούμαν) (4-3-3) Φλέκεν, Φαν Ντάικ, Ντε Λίχτ, Άκε, Ντε Γιόνγκ, Ντε Ρόν, Μπεργχάους, Μάλεν, Χάκπο, Βέγκχορστ

Ελλάδα(Γκουστάβο Πογέτ)(4-2-3-1) Βλαχοδήμος, Ρότα, Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Σιώπης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Μασούρας Παυλίδης 

Η αποστολή της Εθνικής 
Η Εθνική στους δύο αγώνες με Ολλανδία και Γιβραλτάρ θα δώσει την μάχη με τους: Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Γιώργος Αθανασιάδης, Δημήτρης Γιαννούλης, Κώστας Τσιμίκας, Λάζαρος Ρότα, Γιώργος Τζαβέλλας, Παντελής Χατζηδιάκος, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Παναγιώτης Ρέτσος, Δημήτρης Κουρμπέλης, Πέτρος Μάνταλος, Μανώλης Σιώπης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Γιάννης Παπανικολάου, Τάσος Μπακασέτας, Τάσος Χατζηγιοβάνης, Δημήτρης Λημνιός, Γιώργος Μασούρας, Δημήτρης Πέλκας, Ταξιάρχης Φούντας, Φώτης Ιωαννίδης, Γιώργος Γιακουμάκης και Βαγγέλης Παυλίδης 

Τραυματισμοί 
Από την Ολλανδία θα απουσιάσουν οι Βαϊνάλντουμ, Μπότμαν, Τίμπερ και Μπέργκβαϊν, ενώ ένα όνομα που δεν θα βρίσκεται στην αποστολή είναι ο Γράνφερμπερχ, o οποίος θέλησε να μείνει εκτός γιατί δεν ήθελε να επηρεαστεί με κάποιον τραυματισμό, καθώς δεν έχει πολύ καιρό που συστάθηκε με την νέα του ομάδα την Λίβερπουλ Να θυμίσουμε ότι η Λίβερπουλ δαπάνησε το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει δικό της, ενώ στο παρελθόν είχε φορέσει την φανέλα της Μπάγερν και του Άγιαξ. 

Όσο αφορά για την Εθνική Ελλάδας δεν θα έχει τον Ντίνο Μαυροπάνο, ο οποίος είναι τιμωρημένος λόγω τις αποβολής του στο ματς με την Γαλλία, ο Μπάλντοκ λόγω θλάσης. Αυτοί είναι οι δύο απουσίες και επίσης δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν οι  Κωνσταντέλιας, Δουβίκας, οι οποίοι έμειναν εκτός από τον προπονητή και ο Φορτούνης ο οποίος ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει. Επίσης ο Βαγιαννίδης δεν τον είχε καλέσει, επειδή είχε τραυματιστεί. 

 Διαιτήτευση 

Δαιτητής για την εν λόγω αναμέτρηση διορίστηκε ο Μάικ Όλιβερ γνωστός στην Ελλάδα από την συμμετοχή του στο Μαρσέιγ- Παναθηναϊκός, βοηθοί του θα είναι Στιούαρντ Μπάρτ και Ντάνιελ Κούκ, τέταρτος ο Άντριου Μάντλεϊ και στο VAR θα βρίσκεται ο Στιούαρντ Άρντγουέλ. 

Τέλος να θυμίσουμε ότι αυτός είναι οι τέταρτος αγώνας που θα διευθύνει ο συγκεκριμένος ρέφερι μετά τους Μαρσέιγ- Παναθηναϊκός που προαναφέραμε πριν, Τότεναμ- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νάντσεστερ Σίτι- Φούλαμ. Τις περισσότερες κίτρινες κάρτες μέχρι στιγμές τις έχει δώσει στον αγώνα των πρασίνων οκτώ, ενώ στην Premier League στον αγώνα Μάντσεστερ Σίτι- Φούλαμ έξι. 

Όσο αφορά για την πορεία του ξεκίνησε ως ο νεότερος διαιτητής στην Premier League, διευθύνοντας τονβ αγώνα Φούλαμ- Πόρτσμουθ . Ο πρώτος του τελικός ήταν το 2014 για το FA Community Shield, όταν η Άρσεναλ επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι με 4-0. Σφύριξε για πρώτη φορά αγώνα Champions League την περίοδο του 2016 για την φάση των ομίλων ανάμεσα στην Σπόρτινγκ και την Λέγκια Βαρσοβίας. Δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε τον μεγάλο αγώνα ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Γιουβέντους για τον δεύτερο αγώνα. Η Γιουβέντους έπρεπε να πετύχει τρία τέρματα για να στείλει το ματς στην παράταση, ένα γεγονός που το κατάφερε, όμως λίγα λεπτά από την λήξη, ο Μάικ όλιβερ καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Βασίλισσας σε ανατροπή του Μπενάτια στον Βάσκεθ. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Ρονάλντο και έτσι πήραν την πρόκριση. Μέρες αργότερα στάλθηκαν απειλητικά μυνήματα στην σύζυγο του εν λόγω διαιτητή. 

Έναν άλλο τελικό που διεύθυνε ήταν εκείνος τις Τσέλσι εναντίον της Λέστερ για το 2021, όπου η Λέστερ επικράτησε με 1-0. Επίσης σφύριξε στον αγώνα Σούπερ Κάπ 2022 εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης- Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0.  Τέλος Ανακοινώθηκε από την FIFA, ότι θα είναι εκείνος και άλλη έξι που θα επιβλέπουν αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Που θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε

Την συγκεκριμένη μονομαχία που θα δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εκτός έδρας θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω του Aplha tv και των  συνδρομητικών καναλιών  Nova Sports. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code