ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία 83-74: Με εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο πήρε την μεγάλη νίκη

Μεγάλη νίκη για την Εθνική, σε νέο όμιλο με ΗΠΑ, Λιθουανία και Μαυροβούνιο η επίσημη αγαπημένη.

Παρά το κακό πρώτο μέρος, η Εθνική ανέκαμψε και παίζοντας εξαιρετικά στο δεύτερο ημίχρονο, με καταπληκτικούς Παπαπέτρου (27 πόντους) και Λαρεντζάκη (20 πόντους) ανέτρεψε το -15 και πήρε τη σπουδαία αυτή νίκη.

Α' Ημίχρονο

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε τον αγώνα-τελικό με την κλασική της πεντάδα (Ουόκαπ, Λούντζης, Παπανικολάου, Θανάσης και Παπαγιάννης). Το πρώτο καλάθι του αγώνα ήρθε για τη Νέα Ζηλανδία μετά από τρίποντο του Ντιλέινι, με τον Λούντζη να απαντά ένα λεπτό αργότερα και με δικό του μακρινό σουτ να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι της Εθνικής. Στην αμέσως επόμενη φάση, Θανάσης και Παπαγιάννης έβγαλαν την άμυνα και ο δεύτερος με follow κάρφωμα στον αιφνιδιασμό, μετά το χαμένο lay-up του πρώτου, έδωσε το πρώτο προβάδισμα στο παιχνίδι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στη συνέχεια, ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που με εντυπωσιακό κάρφωμα έκανε το 7-5 για την Ελλάδα, με τον Ενγκατάι να απαντά με σουτ τριών πόντων. Τρία λεπτά πριν τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο, και μετά από κάμποσες κακές επιθέσεις για την ομάδα μας, ο Λαρεντζάκης σκόραρε το δεύτερο τρίποντο της Ελλάδας και έκανε το 12-12. Το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν χαμηλό, αποτέλεσμα της σημασίας του αγώνα, της νευρικότητας, αλλά και της "ανοχής" των διαιτητών στο υπερβολικά σκληρό παιχνίδι των Νεοζηλανδών. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου βοήθησε πολύ την ομάδα, ερχόμενος από τον πάγκο, με τον παίκτη του Παναθηναϊκού να πετυχαίνει το πρώτο του σουτ και να κάνει το 15-17, ενώ η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 15-20, μετά το δεύτερο τρίποντο του Ενγκατάι.

Στην αρχή του δευτέρου μισού του πρώτου μέρους, η Εθνική βγάζει μια καλή άμυνα, ο Παπαπέτρου βγαίνει αιφνιδιασμό, ο Ουέτζελ τον κόβει με πεντακάθαρο φάουλ, αλλά οι τραγικοί διαιτητές δε βλέπουν παράβαση και, σαν να μη φτάνει αυτό, ο Ιτούδης χρεώνεται με τεχνική ποινή και ο Ντιλέινι εξαργυρώνει το δώρο αυτό των διαιτητών για να βάλει έναν ακόμα πόντο στο... σακούλι της ομάδας του. Στην επόμενη επίθεση των Ωκεάνιων, ο Ίλι έβαλε το καλάθι, με τον κόουτς Ιτούδη να καλεί τους παίκτες του στον πάγκο για να τους ηρεμήσει, καθώς ήταν φανερά εκνευρισμένοι μετά τα μη-σφυρίγματα των διαιτητών. Αμέσως μετά το timeout, η Ελλάδα βρήκε τρίποντο με τον Ρογκαβόπουλο, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Με 4-0 εκ νέου από τη Νέα Ζηλανδία η διαφορά πήγε στο +9, μετά από καλάθι του Φοτού (18-27). Και τότε ήταν που ξεκίνησε μια ραψωδία από τα 6.75 για τους Νεοζηλανδούς. Τρία συνεχόμενα τρίποντα (δύο του Τιράνγκι, ένα του Ίλι) έστειλαν τη διαφορά στο +13 (23-36) για την ομάδα τους, βάζοντας δύσκολα στην Εθνική μας. Ο Παπαπέτρου ήταν εκείνος που και πάλι έδωσε λύση στην επίθεση και απάντησε με τρίποντο, κατεβάζοντας τη διαφορά στο -10 για την Ελλάδα. Ο Τιράνγκι, με ένα ακόμα τρίποντο είχε πάλι την απάντηση και έστειλε για πρώτη φορά το ματς στο +15 για ομάδα του. Τελικά δεν άλλαξαν και πολλά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με το σκορ του πρώτου μέρους να κλείνει στο 32-43 υπέρ των Ωκεάνιων, μετά από δύο βολές του Παπαπέτρου, με τη διαφορά να προμηνύει ένα δύσκολο δεύτερο ημίχρονο για την Εθνική.


Β' Ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Η Εθνική μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ και με ένα 6-0 σερί μείωσε πολύ γρήγορα στους πέντε πόντους και έφερε νέα δεδομένα στη σκακιέρα του σημερινού παιχνιδιού. Οι Νεοζηλανδοί όμως απάντησαν και με ένα δικό τους σερί έστειλαν το σκορ στο 40-49. Ο Ουόκαπ ήταν εκεί, έβαλε ένα σπουδαίο καλάθι και φάουλ και έκανε το 43-49 για την ομάδα μας. Οι διεθνείς μας συνέχισαν με την ίδια αυταπάρνηση και το ίδιο πάθος, έπαιξαν πολύ καλή άμυνα, ανάγκασαν τους αντιπάλους τους να κάνουν επτά λάθη στα πρώτα πεντέμισι λεπτά του δευτέρου μέρους και με έξι σερί πόντους του καταπληκτικού, Ιωάννη Παπαπέτρου, έφεραν την διαφορά στον πόντο, με τους Νεοζηλανδούς να αισθάνονται πλέον την ανάσα των διεθνών μας. Ο Ντιλέινι, με ένα καλάθι και ο Ίλι με μία βολή έφερε τη διαφορά στους τέσσερις (50-54), όμως φαινόταν ότι η κατάσταση είχε γυρίσει για τα καλά και ήταν θέμα χρόνου η Εθνική να γυρίσει το ματς.

Στην τελευταία περίοδο, οι Έλληνες παίκτες μπήκαν φουριόζοι. Σκόραραν 33 πόντους και με τον πολύ καλό Παπαπέτρου και τον clutch Λαρεντζάκη έφτασαν στην πολύτιμη νίκη. Ήδη από την αρχή του δεκαλέπτου, με δύο δίποντα, ένα του Παπανικολάου και ένα του Λαρεντζάκη, η Εθνική ισοφάρισε με το παιχνίδι να ξεκινά από την αρχή. Από κει και ύστερα η Ελλάδα δε κοίταξε πίσω, ο Λαρεντζάκης έδωσε το προβάδισμα μετά από πολλή ώρα με δικό του τρίποντο, με τον Παπαπέτρου να βάζει ένα ακόμα καλάθι και να φτάνει τους 21 προσωπικούς πόντους. Η συνέχεια είχε μία μίνι ανταλλαγή τριπόντων, αρχικά με τον Λαρεντζάκη, στη συνέχεια με τον Ίλι και τον Ουόκαπ και τελευταίο τον Παπαπέτρου να είναι αυτός που με το τέταρτο δικό του τρίποντο και έκανε το 68-61, δίνοντας αέρα επτά πόντων στην ομάδα. Ο Παπαγιάννης, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω κυριάρχησε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήταν αυτός που με δικό του follow, έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +12, με την διαφορά αυτή να συνιστά τη μεγαλύτερη για την ομάδα μας. Αργότερα και λόγω της χαλαρότητας, οι Νεοζηλανδοί έκαναν ένα μικρό 2-8, μείωσαν σε 75-69, με τον Ιτούδη να καλεί timeout για να ηρεμήσει τους παίκτες του. Η τελευταία προσπάθεια της Νέας Ζηλανδίας για να γυρίσει το ματς έγινε με τρίποντο του Ίλι που μείωσε στους πέντε πόντους (77-72), αλλά οι διεθνείς ήταν ψύχραιμοι, ο Παπαπέτρου και ο Λαρεντζάκης ευστόχησαν από τη γραμμή των βολών και έδωσαν τη μεγάλη νίκη στην Ελλάδα με 83-74.

Για τους νικητές καταλυτικοί ήταν οι Παπαπέτρου με 27 πόντους και Λαρεντζάκης με 20. Οι 27 πόντοι του Ίλι και οι 19 του Τιράνγκι δεν ήταν αρκετοί για να δώσουν τη νίκη στη Νέα Ζηλανδία.


Προσωπικό σχόλιο

Η Ελλάδα πραγματικά τα χρειάστηκε, αλλά κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη. Όπως είχαμε αναφέρει και στο pregame του παιχνιδιού η Νέα Ζηλανδία είναι μια σκληρή ομάδα που σουτάρει καλά από μακριά. Ακριβώς αυτά ήταν τα στοιχεία που της έδωσαν το προβάδισμα στο πρώτο μέρος, καθώς ήταν αφενός πολύ εύστοχη από μακριά, αφετέρου έπαιξε σκληρά, οι διαιτητές δεν την τιμώρησαν και μοιραία πήρε το προβάδισμα. Στο δεύτερο μισό όπου οι διεθνείς έπαψαν να ασχολούνται συνεχώς με τα σφυρίγματα των διαιτητών, έπαιξαν πολύ σπουδαία άμυνα και με το 51-31 του δευτέρου μέρους πήραν τη νίκη. Ευτύχησαν, παράλληλα, να έχουν σε πολύ καλό βράδυ συνολικά τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ ο Λαρεντζάκης ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικός, με τον γκαρντ της Εθνικής να βάζει 15 από τους 20 πόντους του στην τελευταία περίοδο.

Επόμενο παιχνίδι για την Ελλάδα θα είναι απέναντι στη Λιθουανία την Παρασκευή, με την Εθνική να θέλει 2/2 νίκες για να προκριθεί στους "8" του Μουντομπάσκετ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code