ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ιορδανία - Ελλάδα 71-92: Νίκησε και βλέπει Αμερική

Πρώτη νίκη για την Εθνική μας ομάδα απέναντι στην Ιορδανία με καταπληκτικό Λαρεντζάκη και πολύ καλούς Ουόκαπ και Παπαπέτρου.

Α' Ημίχρονο

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού η Ιορδανία πατούσε καλύτερα στο παρκέ. Είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεση και προηγήθηκε με 10-4, έπειτα από καλάθι και φάουλ του Ντουβερίογλου, με τον Χόλις Τζέφερσον να είναι εκείνος που ξεχώριζε από πλευράς της ασιατικής ομάδας, σκοράροντας τους τέσσερις από τους δέκα πόντους της ομάδας του ως το σημείο εκείνο. Η Εθνική με ένα επιμέρους σκορ 6-0 ισοφάρισε σε 10-10, παίζοντας πολύ καλές άμυνες και έχοντας παράλληλα πολύ καλές επιλογές στην επίθεση. Το πρώτο προβάδισμα για την ομάδα μας ήρθε περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με το πρώτο εύστοχο τρίποντο της ομάδας με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο. Σε μια πρώτη περίοδο που ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα, θα λέγαμε, με χαμηλό σκορ, η Εθνική έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 14-19, έπειτα από καλάθι του Γιαννούλη Λαρεντζάκη στον αιφνιδιασμό, παίρνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα πέντε πόντων στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εθνική ξεκίνησε με τρίποντο του Λαρεντζάκη και προηγήθηκε με 14-22. Η Ιορδανία έβγαλε αντίδραση και με ένα μικρό σερί 7-4 έφερε τη διαφορά στα επίπεδα που ξεκίνησε το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, μειώνοντας σε 21-26. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφερε και πάλι τη διαφορά στις παρυφές των δέκα πόντων (23-32) με έξι σερί πόντους του Παπαπέτρου, ένα άμεσο και ένα έμμεσο τρίποντο. Το πρώτο τρίποντο του Τόμας Ουόκαπ, λίγο αργότερα, έδωσε στην Εθνική για πρώτη φορά στο παιχνίδι διψήφια διαφορά. Η πολύ καλή περίοδος της ομάδας συνεχίστηκε. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη ήταν καταπληκτικοί και με τον Ουόκαπ να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, πήραν προβάδισμα δώδεκα πόντων, έπειτα από καλάθι του, με το σκορ να διαφορφώνεται στο 28-40 και τον προπονητή της Ιορδανίας να αναγκάζεται να καλέσει timeout. Το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν 33-46 υπέρ της Εθνικής, με τον Ουόκαπ να ξεχωρίζει στις τελευταίες επιθέσεις της ομάδας, αφού σκόραρε οκτώ συνεχόμενους πόντους, φτάνοντας τους 13 προσωπικούς.


Β' Ημίχρονο

Η Εθνική στο τρίτο δεκάλεπτο έπαιξε πολύ κακή άμυνα. Οι 27 πόντοι που δέχτηκε το μαρτυρούν ξεκάθαρα αυτό. Ήδη από την αρχή του δευτέρου μέρους οι παίκτες της Ιορδανίας μπήκαν καλύτερα και με δύο τρίποντα, ένα του Αμπάς και ένα του Ιμπραΐμ, κατέβασαν τη διαφορά στους οκτώ πόντους (41-49). Η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ επτά και δέκα πόντων στο μεγαλύτερο μέρος της τρίτης περιόδου. Στο διάστημα αυτό ο Ουόκαπ οργάνωνε καταπληκτικά το παιχνίδι της ομάδας, με τους υπόλοιπους να τελειώνουν τις φάσεις. Ο Ιμπραΐμ με δεύτερο δικό του σουτ τριών πόντων μείωσε στους έξι, με την Ιορδανία να κατεβάζει τόσο τη διαφορά μετά από πολλή ώρα, ενώ λίγο μετά ο καταπληκτικός Χόλις Τζέφερσον μείωσε ακόμα περισσότερο (56-60). Στην τελευταία επίθεση της Εθνικής στο δεκάλεπτο ο Λαρεντζάκης έδωσε ανάσα στην ομάδα μετά από εύστοχο σουτ τριών πόντων, φέρνοντας τη διαφορά στους οκτώ πόντους (58-66), ενώ το σκορ της περιόδου το υπέγραψε ο Ιμπραΐμ με 2/3 βολές (60-66).

Στην τέταρτη περίοδο η Εθνική μπήκε πολύ καλά και ο Λαρεντζάκης με 1/2 βολές έδωσε και πάλι διψήφιο προβάδισμα στην Εθνική (62-72). Ο καταπληκτικός Λαρεντζάκης, με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το σκορ 63-77, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, μετά από μπλοκ του Παπαγιάννη, ο Ουόκαπ έδωσε την ασίστ και ο Παπαπέτρου στον αιφνιδιασμό έκανε το σκορ 63-79, με τον προπονητή της Ιορδανίας να καλεί εσπευσμένα timeout. Η Εθνική μετά από δύο συνεχόμενα καλάθια του Ρογκαβόπουλου, πήρε το μεγαλύτερο προβάδισμα στο παιχνίδι (66-83), μετατρέποντας έτσι τα τελευταία τρία λεπτά του παιχνιδιού σε διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο ίδιος παίκτης έκανε λίγο αργότερα το σκορ 69-88 με εύστοχο τρίποντο, υπογράφοντας τη πρώτη νίκη της ομάδας μας στο Παγκόσμιο. Το τελικό σκορ του αγώνα διαμορφώθηκε από τον Λαρεντζάκη στο 71-92.

Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Λαρεντζάκης με 19 πόντους, από 13 είχαν οι Παπαπέτρου και Ουόκαπ, με τον δεύτερο να μοιράζει και επτά ασίστ. Για την Ιορδανία 24 είχε ο πολύ καλός Χόλις Τζέφερσον.

Προσωπικό σχόλιο

Σημαντική η πρώτη νίκη της Εθνικής για το Παγκόσμιο. Η Εθνική, παρά τις απουσίες έπαιξε με πολύ πάθος και αποφασιστικότητα και πήρε τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα, σαφώς, χαμηλότερης δυναμικότητας. Πρέπει να κρατήσει την πολύ καλή εμφάνιση των Λαρεντζάκη, Ούοκαπ, Παπαπέτρου και Θανάση, ενώ οφείλει να συνεχίσει να παλεύει για όλα τα παιχνίδια. Ασφαλώς, πρέπει το τρίτο δεκάλεπτο όπου δέχτηκε 27 πόντους να λειτουργήσει ως "καμπανάκι", μιας και ένα τόσο μεγάλο νεκρό διάστημα απέναντι σε καλύτερες ομάδες μπορεί να αποδειχθεί κομβικό και ενδεχομένως μη αναστρέψιμο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code