ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τελικός Europa Conference Leauge Φιορεντίνα - Γουέστ Χαμ: Δεύτερος ευρωπαϊκός τίτλος έπειτα από 58 χρόνια για τα «Σφυριά» με λύτρωση στο 90(1-2)



Σε έναν τελικό όπου όλα κρίθηκαν στο δεύτερο μέρος, η Γουέστ Χαμ σκοράροντας στο 90ο λεπτό με το γκολ του Μπόουεν έγινε κυπελλούχος του Europa Conference League και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο έπειτα από 58 χρόνια και το μακρινό 1965. Πρωταγωνιστής ο Μπόουεν που σκόραρε το νικητήριο γκολ καθώς και οι Ράις, Πακετα και Αρεόλα. Αυτός θα είναι το δεύτερος τους ευρωπαϊκός τίτλος στην ιστορία τους έπειτα από αυτόν του 1965 και το πρώτο μεγάλο τρόπαιό τους έπειτα από το 1980.


Α' ημίχρονο

Η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού ήρθε για τα «Σφυριά» όταν το σουτ του Ντέκλαν Ράις πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τερατσάνο, με τους «Βιόλα» όμως να έχουνε την συντριπτική κατοχή στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, αλλά να μην μπορεί να βρει τους κενούς χώρους για να απειλήσει. (65%-35%). Στο 34' είχαμε μια μικρή προσωρινή διακοπή του παιχνιδιού καθώς οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ πέτυχαν με κάποια αντικείμενα στο κεφάλι τον Μπιράγκι, με αποτέλεσμα να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μπιράγκι έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Κουαμέ έπιασε την κεφαλιά με τον Αρεόλα να διώχνει δύσκολα και στην επαναφορά τον Γιόβιτς να σκοράρει αλλά το VAR να ακυρώνει το γκολ καθώς ο επιθετικός ήταν λίγο πιο μπροστά από την άμυνα των Ιταλών.


Β' ημίχρονο

Μόλις στο 62ο λεπτό της επανάληψης και με τους Άγγλους να έχουν μπει πιο δυνατά, ο Μπιράγκι σταμάτησε την μπάλα με το χέρι του στην προσπάθεια να διώξει με τον διαιτητή και την βοήθεια του VAR να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Μπενράχμα ανέλαβε την εκτέλεση και με ένα δυνατό σουτ έστειλε στην αντίπαλη μεριά τον Τερατσάνο σκοράροντας και δίνοντας το προβάδισμα στην Άστον Βίλα στέλνοντας τους οπαδούς τους σε ένα ντελίριο πανηγυρισμών. 

Πριν προλάβουν να κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί οι Ιταλοί βρήκανε την άμεση απάντηση με τον Γκονζάλες να παίρνει την κεφαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή της Γουέστ Χαμ και τον Μποναβεντούρα να κάνει υπέροχο κοντρόλ και με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ με το δεξί να φέρνει τον τελικό στα ίσα μόλις 5 λεπτά μετά το γκολ που είχε δεχτεί η ομάδα του. Νέα τεράστια ευκαιρία για την Φιορεντίνα με το σουτ του Μαντράγκορα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Αρεολά. Και ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα πήγαινε στην παράταση και οι δύο προπονητές είχαν ξεκινήσει να κάνουν ήδη τα σχέδια τους για τον έξτρα χρόνο, ο Ράις έκλεψε την μπάλα, την μοίρασε γρήγορα στον Πακετά, ο οποίος με την σειρά του την έστειλε στον προωθημένο Μπόουεν όπου βρέθηκε πίσω από την άμυνα την Φιορεντίνα και με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 1-2 στο 90ο λεπτό και να φέρει τα σφυριά αγκαλιά με το τρόπαιο. Στα εναπομείναντα λεπτά η Φιορεντίνα δεν κατάφερε κάτι παραπάνω με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες κατακτητές του Europa Conference League.

Ενδεκάδες

Φιορεντίνα (Βιτσέντζο Ιταλιάνο): Τερατσάνο - Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Λούκα Ρανιέρι, Μπιράγκι - Μποναβεντούρα, Άμραμπατ, Μαντράγκορα - Γκονζάλες, Γιόβιτς, Κουαμέ.

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Αρεολά - Τσούφαλ, Ζουμά, Αγκέρ, Έμερσον - Σούτσεκ, Ράις, Πακετά - Μπόουεν, Αντόνιο, Μπενραχμά.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code