ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 73-70: Δια πυρός και σιδήρου έκανε το 1-0

Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό που δυσκολεύτηκε απέναντι στον Παναθηναϊκό στο πρώτο ντέρμπι.

Εντυπωσιακά άρχισε για τον Ολυμπιακό ο πρώτος τελικός του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με ένα 10-0 με τους Βεζένκοφ και Λούντζη να πετυχαίνουν από πέντε πόντους, κάνοντας πραγματικά ό, τι θέλουν την άμυνα του Παναθηναϊκού. Τότε ο Χρήστος Σερέλης πήρε time out για να σπάσει τον ρυθμό των γηπεδούχων. Όμως, δεν θα λέγαμε ότι κατάφερε κάτι τέτοιο αφού η συνέχεια για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Ο Βεζένκοφ, με έμμεσο τετράποντο, σημείωσε το 14-2 δίνοντας ήδη αέρα δώδεκα πόντων στην ομάδα του. Στη συνέχεια οι Πράσινοι, αφού συνήλθαν από το αρχικό σοκ, με το δεύτερό τους τρίποντο, μείωσαν στους οκτώ (16-8). Όμως, η ποιότητα του Ολυμπιακού μίλησε και πάλι και με ένα 10-2, έφερε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+16) με καλάθι του Βεζένκοφ. Το σκορ της πρώτης περιόδου διαμορφώθηκε στο 26-14 υπέρ των γηπεδούχων μετά από ένα μικρό 4-0 του Παναθηναϊκού.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο κυριάρχησαν η νευρικότητα και τα λάθη. Χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα πέντε λεπτά της περιόδου οι δύο ομάδες είχαν σκοράρει μόλις δώδεκα πόντους συνολικά. Η συνέχεια ήταν παρόμοια, με τη διαφορά να κυμαίνεται συνεχώς μεταξύ δέκα και δώδεκα πόντων. Στο τέλος του δεκαλέπτου οι Πράσινοι, έπειτα από συνεχόμενα άστοχα σουτ των Ερυθρόλευκων, βρήκαν την ευκαρία και μείωσαν στου πέντε με καλάθι και φάουλ του Παπαγιάννη (36-31). Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 41-33 μετά από καλάθι του Φαλ, με τους γηπεδούχους να έχουν σταθερά το προβάδισμα σε όλη τη διάρκειά του. Αξιοσημείωτο δε, ότι ο Βεζένκοφ είχε σκοράρει τους 16 από τους συνολικά 41 πόντους της ομάδας του στο πρώτο μέρος.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά. Με ένα σερί 7-0 μείωσε για πρώτη φορά στον πόντο, δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Όμως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε ένα time out, μετά από το οποίο η ομάδα του επανήλθε με το μαχαίρι στα δόντια. Πραγματοποίησε ένα επιμέρους σκορ 20-8, πήρε και πάλι μεγάλη διαφορά και με τους Βεζένκοφ και Ουόκαπ να είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων του Ολυμπιακού, κατάφερε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 13.

Η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε κάπως απρόσμενα για τους θεατές. Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έκανε ένα σερί 4-16 και προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με 65-66. Όμως, κάποιες άστοχες επιλογές του Τριφυλλιού από τη μία και η ποιότητα των γηπεδούχων από την άλλη, έδωσαν τη μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό με 73-70.

Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Βεζένκοφ με 20 πόντους, ενώ 13 είχε ο Ουόκαπ. Για τον Παναθηναϊκό οι 17 του Γκριγκόνις και οι 14 του Λι δεν ήταν αρκετοί για το μεγάλο διπλό.

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code