ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός - Ρεάλ 78-79: Πήρε το 11ο με ΜΑΤΣΑΡΑ

Έχασε στο τελευταίο σουτ το τρόπαιο από σουτ προσευχή του Γιουλ. 

Σε διαγωνισμό τριπόντων εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο. Ο μεν Ολυμπιακός με 8/22 και η δε Ρεάλ με 7/17 βομβάρδισαν τα καλάθια, με αποτέλεσμα το σκορ του ημιχρόνου να κλείνει στο 45-45.

Πολύ δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι για τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι στις πρώτες τους επιθέσεις σκόραραν τρία τρίποντα, δύο ο Κέιναν και ένα ο Παπανικολάου. Με την ψυχολογία να ανεβαίνει στα ύψη με αυτά τα σουτ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει διαφορά ακόμα και δώδεκα πόντων ήδη από την πρώτη περίοδο, έπειτα από δίποντο του Βεζένκοφ, με τον Βούλγαρο Forward να φτάνει ήδη τους εννιά πόντους στο σημείο αυτό. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε εν τέλει με το σκορ στο 24-17 υπέρ της ελληνικής ομάδας έπειτα από πέντε σερί πόντους των Μαδριλένων (τρεις του Ρούντι και δύο του Χεζόνια).

Στη δεύτερη περίοδο η τρίποντη... ραψωδία συνεχίστηκε. Η Ρεάλ έπαιζε ζώνη, δίνοντας με αυτή της την αμυντική διάταξη την επιλογή του τριπόντου στον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι, έχοντας φορτωμένους τους Μπλακ, Μπολομπόι και Μπλακ, ήταν αναγκασμένοι να πάρουν και πήραν πολλά σουτ τριών πόντων και ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι. Η Ρεάλ ήταν κι αυτή εύστοχη και με πολύ καλό Χεζόνια διατηρούταν συνεχώς κοντά στο σκορ. Έπειτα από σουτ του Μούσα, η Ρεάλ πήρε προβάδισμα πέντε πόντων, αλλά ένα σερί 5-0 του Ολυμπιακού έφερε το ημίχρονο στην ισορροπία με 45-45.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να έχει βραχεία κεφαλή για μεγάλο κομμάτι του τρίτου δεκαλέπτου, έχοντας σε πολύ καλό βράδυ τους Βεζένκοφ και Κέιναν, οι οποίοι σκόραραν τους 14 από τους 18 του Ολυμπιακού στην περίοδο αυτή. Η Ρεάλ όμως είχε τις απαντήσεις, συνέχισε να σκοράρει με συνέπεια με τον Γκος να σκοράρει πέντε πόντους στο τέλος του δεκαλέπτου, κατάφερε να διατηρηθεί στο παιχνίδι, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 63-59 υπέρ των Ερυθρολεύκων.

Στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγείται στο σκορ σε όλη του την διάρκεια. Έχοντας σαν κύριους εκφραστές των επιθέσεων του τους Βεζένκοφ και Κέιναν, διατηρούσε το προβάδισμα, ενώ η πολύ καλή τους άμυνα δεν επέτρεπε στη Ρεάλ να πλησιάσει. Δύο λεπτά πριν το τέλος, έπειτα από δίποντο του Κέιναν, οι Ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα έξι πόντων, δείχνοντας ικανοί να πάρουν το παιχνίδι. Στο σημείο εκείνο ο Ροντρίγκεθ σκόραρε πέντε σερί, μειώνοντας στον πόντο για την Ρεάλ. Όμως, η κρίσιμη τελευταία επίθεση ήταν εύστοχη για τους Ισπανούς, ο Γιουλ πέτυχε ένα απίστευτα δύσκολο καλάθι και έδωσε την τεράστια νίκη στην ομάδα του.

Για τους νικητές 15 πόντους σκόραρε ο Ροντρίγκεθ, 13 ο Ταβάρες που μάζεψε και 10 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους πέτυχε ο Χεζόνια. Για τον Ολυμπιακό οι 29 πόντοι του απίστευτου Βεζένκοφ και οι 21 του Κέιναν δεν έφταναν για τη νίκη.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code