ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η κορύφωση του μπάσκετ έφτασε


Η στιγμή που περίμενε όλος ο φίλαθλος μπασκετικός κόσμος έφτασε. Τα playoffs του NBA ξεκίνησαν και προμηνύονται συναρπαστικά από το πρώτο κιόλας γύρο. 

Δυτική περιφέρεια:



Denver Nuggets(1)-Minnesota Timberwolves(8): Από το πρώτο κιόλας παιχνίδι η ομάδα του Nicola Jokic έδειξε γιατί τερμάτισε πρώτη στη κανονική σεζόν. Η τριάδα των Jokic, Murray και Porter σε μια καλή ημέρα μοιάζει ασταμάτητη, επιπλέον η παρουσία των Gordon και Caldwell Pope δίνουν αθλητικότητα και σουτ στην αρχική πεντάδα. Παράλληλα όμως στο πάγκο των Nuggets υπάρχει και το κατάλληλο βάθος το οποίο ίσως να είναι και το καλύτερο της λίγκας αυτή τη στιγμή. Οι Brown Jr, Braun και Green αποτελούν παίκτες που έχουν θέση στη βασική πεντάδα αρκετών ομάδων του καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη. Αντίθετα το περσινό trade για την απόκτηση του Rudy Gobert δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και σε συνδυασμό με το ταβάνι που έχει ο Karl-Anthony Towns και την απειρία του Edwards αφήνουν την ομάδα της Minnesota χωρίς πολλές ελπίδες.

Προσωπική εκτίμηση: Nuggets in 4



Memphis Grizzlies(2)-Los Angeles Lakers(7): Αν και το Memphis τερμάτισε σε υψηλή θέση είχε την ατυχία να πέσει στους ανεβασμένους Lakers που με το καθοριστικό trade του Westbrook πρόσθεσαν βάθος στο roster τους. Παίκτες όπως ο Russell, o Beasley, o Hachimura και ο Vanderbilt ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση των 'λιμνανθρώπων' και έδωσαν τη κατάλληλη βοήθεια στους James και Davis για την βαθμολογική άνοδο και την είσοδο στα playoffs. Επιπλέον οι Grizzlies έχουν ως ηγέτη τον κορυφαίο point guard Ja Morant ο οποίος απασχόλησε τη λίγκα περί οπλοκατοχής σε δημόσιο χώρο δημιουργώντας πληθώρα προβλήματα στην ομάδα του. Παράλληλα τόσο ο τραυματισμός του Ja, όσο και η ανωριμότητα συμπαικτών του(Dillon Brooks) αλλά και η έλλειψη λύσεων από το πάγκο καθιστά δύσκολη την αποστολή του Memphis. Πόσο μάλλον όταν αντιμετωπίζεις τον βασιλιά του NBA ακόμα και αν βρίσκεται σε πιο προχωρημένη ηλικία.

Προσωπική εκτίμηση: Lakers in 6



Sacramento Kings(3)-Golden State Warriors(6): Μία υγιής νεανική ομάδα εναντίων των τωρινών πρωταθλητών. Αν και έκτοι, οι Warriors ως πρωταθλητές είναι το φαβορί της συγκεκριμένης σειράς. Όμως οι Kings δεν τερμάτισαν τυχαία τρίτοι, το σύνολο τους αποτελείται από νέους, ταλαντούχους και κυρίως πεινασμένους για διάκριση παίκτες. Η τριάδα των Fox, Monk και Sabonis δε θα είναι εύκολος αντίπαλος για την παρέα του Stephen Curry. Παράλληλα το Sacramento επιστρέφει στα playoffs μετά από 16 χρόνια, συνεπώς η ατμόσφαιρα του γηπέδου αναμένεται να είναι το λιγότερο συγκλονιστική. Η λογική λέει ότι έστω και δύσκολα οι Warriors θα περάσουν στον επόμενο γύρο, σίγουρα όμως η καρδιά πολλών ρομαντικών θα ήθελαν να δουν μια πορεία των Kings που θα θυμίζει 2006.

Προσωπική εκτίμηση: Warriors in 6



Phoenix Suns(4)-Los Angeles Clippers(5): Αδιαμφισβήτητα το πιο ενδιαφέρον ματσάρισμα της δυτικής περιφέρειας. Η καλύτερη τετράδα του πρωταθλήματος εναντίων ίσως της πιο ολοκληρωμένης και underrated ομάδας. Η απόκτηση του Kevin Durant από τους Suns βοήθησε σημαντικά εντός της κανονικής σεζόν. Το big four των Paul, Booker, Durant και Ayton είναι τρομακτικό για την άμυνα οποιασδήποτε ομάδας. Όμως τα playoffs χρειάζονται λύσεις από το πάγκο αλλά και παίκτες που να δίνουν έμφαση στην άμυνα. Για να αποκτηθεί ο KD, η ομάδα της Αριζόνα έδωσε στους Nets τρεις τέτοιους(Bridges,Johnson και Crowder). Αντίθετα οι Clippers ενισχύθηκαν με την απόκτηση των Plumlee, Gordon, Hyland και Westbrook. Συνεπώς ο Kawhi Leonard έχει(μετά από χρόνια) μια πλήρη ομάδα για να προχωρήσει μέχρι τέλους. Ο τραυματισμός του Paul George είναι ένα αγκάθι σε αυτή τη προσπάθεια, όμως σε περίπτωση που υπάρχει η κατάλληλη βοήθεια στον Leonard από τον πάγκο των Clippers, αυτό δε θα αποτελέσει τροχοπέδη. Μη ξεχνάμε ότι από τον πάγκο τους έρχεται ένας από τους καλύτερους έκτους παίκτες του πρωταθλήματος, ο Norman Powell.

Προσωπική εκτίμηση: Clippers in 6

Ανατολική περιφέρεια:



Milwaukee Bucks(1)-Miami Heat(8): Τα ελάφια με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αποτελούν ένα από τα φαβορί για τη κατάκτηση του δαχτυλιδιού. Ο τραυματισμός του στο πρώτο παιχνίδι προβλημάτισε την ομάδα του Milwaukee και σε συνδυασμό με το εξωπραγματικό 60% (εντός παιδιάς και τρίποντο) που είχε η ομάδα του Miami οδήγησε στην αναπόφευκτη ήττα. Η λογική λέει ότι η ομάδα του Butler δύσκολα θα έχει ξανά τέτοια ποσοστά, επιπλέον φαίνεται ότι ο Greek Freak θα επιστρέψει στο επόμενο ματς, επομένως τα ελάφια πιθανό να μην αντιμετωπίσουν τις ίδιες δυσκολίες και στα επόμενα ματς.

Προσωπική εκτίμηση: Bucks in 5 or 6



Boston Celtics(2)-Atlanta Hawks(7): Θεωρητικά η πιο εύκολη σειρά για προγνωστικά. Η ομάδα της Βοστώνης αποτελεί το ακλόνητο φαβορί και έχει ως στόχο το πρωτάθλημα που στερήθηκε πέρσι από τους Golden State Warriors. Από την άλλη οι Hawks δεν έπεισαν κανέναν με τις εμφανίσεις που έκαναν μέσα στη κανονική σεζόν αποτελώντας τον ορισμό της μεσαίας ομάδας με ποσοστό νικών 50%.

Προσωπική εκτίμηση: Celtics in 4



Philadelphia 76ers(3)-Brooklyn Nets(6): Ακόμα μια τυπική σειρά της ανατολικής περιφέρειας. Η παρέα των Embiid και Harden αναμένεται να περάσει εύκολα το Brooklyn που έχασαν τους Irving και Durant εντός της κανονικής περιόδου. Πιθανό οι μαχητικοί Nets να εκμεταλλευτούν ορισμένες αμυντικές αδυναμίες των 76ers αλλά δύσκολα να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Προσωπική εκτίμηση: 76ers in 5



Cleveland Cavaliers(4)-New York Knicks(5): Σίγουρα η πιο ενδιαφέρον σειρά της ανατολής. Δύο νεανικές ομάδες γεμάτες πάθος και όρεξη για διάκριση. Παράλληλα και οι δύο ανέβηκαν με την απόκτηση ηγετών με εμπειρία από σειρά των playoffs. Από τη μια οι Cavs απέκτησαν τον Donovan Mitchell και οι Knicks τον Jalen Brunson. Επιπλέον υπάρχουν τα κατάλληλα ματσαρίσματα σε κάθε θέση της πεντάδας, μην αφήνοντας ξεκάθαρο φαβορί. Garland εναντίον Brunson, Mitchell εναντίον Barrett, Mobley εναντίον Randle και Allen εναντίον Robinson. Με αυτά τα ματσαρίσματα και με τις κατάλληλες λύσεις από το πάγκο αναμένεται μια συγκλονιστική σειρά αγώνων.

Προσωπική εκτίμηση: Cavaliers in 7

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code