ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός-Άρης: Ο στόχος πρωταθλητισμού εναντίον της Ευρώπης


Ολυμπιακός και Άρης θα κοντραριστούν σήμερα στις εννιά  στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την δεύτερη αγωνιστική των play off. 
Δύο ομάδες  χρειάζονται την νίκη για δύο διαφορετικούς λόγους, οι μεν για να μειώσουν την διαφορά με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και οι δε για να την αυξήσουν  από τον έκτο Βόλο. 

Οι Πειραιώτες βρίσκονται στην 3η θέση με 59 βαθμούς, έχοντας 17 νίκες, 8 ισοπαλίες και δύο ήττες. Ένα παραπάνω έχει η Ένωση και τρεις το τριφύλλι. Το ιδανικό για τους ερυθρόλευκους θα ήταν η ήττα των ομάδων που προαναφέραμε. Πάντως το βέβαιο είναι ότι ο στόχος του Ολυμπιακού είναι να μειώνει ανά ματς την διαφορά, ώστε να φτάσει στο τέταρτο συνεχόμενο τίτλο.   

 Η ομάδα του Τόλη Τερζή βρίσκεται στην 5η θέση με 40 βαθμούς, μετρώντας 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και 11 ήττες. Σίγουρα σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να  επικρατήσουν, θα επιδιώκουν την ήττα του Βόλου στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό σήμερα στις έξι στο "Απόστολος Νικολαίδης", καθώς οι Θεσσαλοί είναι αυτή τη στιγμή στην 6η θέση με 39. 

Φόρμα των δύο ομάδων

Ολυμπιακός
Στην  πρώτη αγωνιστική των play off  επικράτησε του Βόλου 0-3 στο "Πανθεσσαλικό στάδιο" με τέρματα του Κασάμι, Μπακαμπού και Φορτούνη, ενώ στα τέσσερα τελευταία ματς της κανονικής διάρκειας μετράει τρεις νίκες(Λαμία 0-3, Λεβαδειακός 6-0, ΑΕΚ 1-3) και μία ισοπαλία( Παναθηναϊκός 0-0). Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι οι Πειραιώτες είναι αήττητοι στο πρωτάθλημα για 19 αγωνιστικές. Η τελευταία ήττα ήταν με τον ΠΑΟΚ στις 17 Οκτωβρίου 1-2 στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης 

Άρης 
Με ήττα ξεκίνησε την μάχη των play off, καθώς ηττήθηκε από τον Δικέφαλο του Βορρά. Ένας αγώνας που προηγήθηκε με τον Πάλμα  αλλά τα τέρματα του Σβάμπ και του Ζίβκοβιτς πλήγωσαν την ομάδα του Τόλη Τερζή. 

Προϊστορία των ομάδων

Σύμφωνα με το αρχείο της Super League οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 62 φορές με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 46, 5 ο Άρης και 11 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Επίσης αξίζει να αναφερθεί οι γηπεδούχοι έχουν πετύχει 123 γκολ, ενώ οι φιλοξενούμενοι 44.

Οι ερυθρόλευκοι μετράνε 20 ματς χωρίς εντός έδρας ήττα, αφού από τον Ιανουάριο του 2002 που η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε επικρατήσει με 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο με γκολ του Τζμπάρι στο 79ο λεπτό μετρά 17 νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Μέσα σε αυτό το διάστημα είχε δημιουργήσει και το καλύτερο σερί της ιστορίας του με αντίπαλο τον Άρη, αφού είχε συνολικά 20 αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας χωρίς ήττα από τις 28 Απριλίου 2010 που ηττήθηκε 2-0 στην Θεσσαλονίκης έως και τις 6 Μαρτίου 2022, όπου ηττήθηκε με 2-1 πάλι στο "Κλεάνθης Βικελίδης". 

Το πιο δημοφιλές σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι το 1-0 με έντεκα εμφανίσεις, ενώ το 2-1 έχει δέκα. Το 1-1 είναι η δημοφιλέστερη ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, ενώ μόλις σε πέντε από τα 62 ματς δεν έχει σημειωθεί γκολ.

Τα τρία τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος έχουν ολοκληρωθεί με σκορ 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ στον Α' γύρο του φετινού πρωταθλήματος επικράτησε με 2-1 ο Άρης. Συνολικά οι έξι από τις επτά τελευταίες νίκες των ερυθρόλευκων απέναντι στον Άρη είναι με 1-0.

Αποστολές των δύο ομάδων 

Ολυμπιακός

Μπα, Μπακαμπού, Κανός, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Χουάνγκ, Κασάμι, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μασούρας, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ραμόν, Ρέτσος, Ρόντινεϊ, Γκάρι Ροντρίγκες, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Βαλμπουενά, Βρουσάι

Άρης 

Κουέστα, Σιαμπάνης, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ιτούρμπε, Γκαρσία, Νταρίντα, Καμαρά, Πάλμα, Καμάτσο, Ντουκουρέ, Γκρέι, Πίρσμαν, Νταμπό, Μαζικού, Οντουμπάτζιο, Ετέμπο, Εμπακατά, Χριστοδουλόπουλος   

Πιθανές ενδεκάδες 

Ολυμπιακός(Μίτσελ Γκονθάλεθ) Πασχαλάκης, Ρόντινεϊ, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Χουάνγκ, Σαμασέκου, Μασούρας, Φορτούνης, Κανός, Μπακαμπού 

Άρης( Τόλης Τερζής) Σιαμπάνης, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Νταρίντα, Ετέμπο, Γκαρσία, Ιτούρμπε, Γκρέι, Καμάτσο

Διαιτήτευση του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα διορίστηκε ο Φάμπιο Βερίσιμο, βοηθοί του θα είναι o Πέδρο Φελισμπέρτο και Νούνο Μάνσο , τέταρτος Δημήτρης Μαλούτας στο VAR θα βρίσκεται ο Σάντος.  

O Φάμπιο Βερίσιμο σε ηλικία 31 ετών, έφτασε να διαιτητεύει στη Segunda Liga, τη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας, όπου έκανε το ντεμπούτο του στις 26 Αυγούστου, στο τέταρτο του πρωταθλήματος, στο Porto B εναντίον της Penafiel που έληξε ισόπαλο 0-0

Την επόμενη σεζόν, στις 30 Αυγούστου 2014, έκανε το ντεμπούτο στην Primeira Liga, την τρίτη αγωνιστική, με την ευκαιρία του Belenenses SAD- Vitoria Guimaraes, που κέρδισε η φιλοξενούμενη ομάδα με 3-0.

Το 2015 έγινε διεθνής και στις 9 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς ορίστηκε για πρώτη φορά για αγώνα ευρωπαϊκού Κυπέλλου, τη νίκη 2-0 της κυπριακής Ομόνοιας επί της γεωργικής Dinamo Batumi στον δεύτερο αγώνα του 1οθ προκριματικού γύρου του Europa League.  

Μεταξύ 2018 και 2019 κλήθηκε να διαιτητεύσει ορισμένους αγώνες της Σαουδικής Επαγγελματικής Λίγκας του υψηλότερου επαγγελματικού επιπέδου του σαουδαραβικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, κάνοντας το ντεμπούτο του στο Al-ittihad- AL-Raed, το οποίο έληξε με 2-1

Μετά από τέσσερις σεζόν από το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο το 2019, ακριβώς στις 30 Ιουλίου, έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League, με αφορμή την εντός έδρας νίκη της Βασιλείας επί της Αϊντχόφεν με 2-1, στον δεύτερο αγώνα του 2ου προκριματικού γύρου.

Στις 8 Μαρτίου του 2020 θα διαιτητεύσει τον μεγάλο αγώνα Απόλλων Λεμεσού- ΑΠΟΕΛ που ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1 για τα play off.

Την επόμενη χρονιά προσγειώθηκε στην Ελλάδα, καθώς κλήθηκε να διαιτητεύσει τον αγώνα Βόλο- Ολυμπιακός στη Super League, που κέρδισε με 2-1, ο Πειραϊκός σύλλογος.

Η διεθνής καριέρα του ξεκίνησε με την διαιτησία ορισμένων αγώνων της εθνικής ομάδας νέων μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2017, διαιτήτευσε τον πρώτο του αγώνα μεταξύ δύο εθνικών ομάδων μεγάλης ηλικίας, έναν φιλικό αγώνα μεταξύ Βουλγαρίας και Σαουδικής Αραβίας στο "Estadio De Rostelo" στην Λισαβόνα, όπου έληξε με σκορ 1-0  

Φέτος έχει σφυρίξει πέντε αγώνες στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, ένα για το κύπελλο της ΄Κύπρου και μια στο πρωτάθλημα της ίδιας χώρας. Η πιο αυστηρή του διαιτησία ήταν στο παιχνίδι Ανόρθωση- Ολυμπιακός Λευκωσίας 1-1 μοιράζοντας 7 κίτρινες κάρτες.

Αγωνιστικά νέα 

Ολυμπιακός 

Οι παίκτες που επιστρέφουν για την ομάδα του Μίτσελ Γκονθάλεθ είναι ο Εμβιλά και ο Μπιέλ, ενώ οι παίκτες που θα απουσιάσουν είναι ο Χάμες Ροντρίγκες, Ντόι και Σισέ

Άρης 

Οι Θεσσαλονικείς θα παραταχθούν χωρίς του Ρούπ , Μάνου Γκαρθία  και Χαίροβιτς. 



   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code