ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναϊκός : Ο «αθόρυβος» ηγέτης και το ρόστερ που μεγαλώνει σε κομβικό σημείο

 

6 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των πλέι οφ, όπου θα μάθουμε και ποιά ομάδα θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός παραμένει δια πυρός και σιδήρου στην κορυφή της βαθμολογίας, παρέα με την ΑΕΚ. Μία πορεία που ελάχιστοι θα πίστευαν πως μπορεί να κάνει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όταν ξεκινούσε η χρονιά. Στις τελευταίες στροφές, οι πράσινοι φαίνεται, όχι μόνο να ανακτούν την χαμένη τους αυτοπεποίθηση και να χτίζουν ψυχολογία αλλά και να... μεγαλώνουν το ρόστερ τους.

Κι ενώ τα πλέι οφ άρχισαν... στραβά για το τριφύλλι, οι δύο μεγάλες νίκες εκτός έδρας με τον Άρη και εντός με τον Ολυμπιακό, επανάφεραν τα χαμόγελα και την αισιοδοξία στον πράσινο οργανισμό. Εκτός από τους 6 χρυσούς βαθμούς που κέρδισε το τριφύλλι, ο Σέρβος coach είδε ορισμένους παίχτες να δηλώνουν ''παρόν'' με εμφατικό τρόπο στο γήπεδο, μεγαλώνοντας κατά μία έννοια, το πράσινο ρόστερ ενόψει της συνέχεια. 

Πρώτος και καλύτερος. Μετά από μία μικρή περίοδο ντεφορμαρίσματος, ο Ρούμπεν Πέρεζ πραγματοποίησε δύο εξαιρετικές εμφανίσεις την τελευταία εβδομάδα. Ο Ισπανός είναι αδιαμφησβήτητα ένας από τους σημαντικότερους παίχτες των πρασίνων, αν όχι ο πιό σημαντικός. Η παρουσία του στον άξονα είναι ένας από τους βασικούς λόγους της ανοδικής πορείας του Παναθηναϊκού την τελευταία διετία. Αποτελεί έναν αθόρυβο ηγέτη για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, δίνοντας ισορροπία στο παιχνίδι της. Ο Πέρεζ δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του στο πιο κομβικό σημείο της διοργάνωσης και δεν είναι ο μόνος. 

Ο Άνταμ Τσέριν ήταν επίσης ένας παίχτης που το προηγούμενο διάστημα είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, ξεκινώντας συνήθως από τον πάγκο. Ο Σλοβένος χαφ ήταν καταπληκτικός στην εκκίνηση του πρωταθλήματος και στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να επανέρχεται στα στάνταρ που είχε συνηθίσει τον κόσμο του τριφυλλιού. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φαίνεται να έχει κατασταλάξει σε μία βασική τριάδα κέντρου με τον ίδιο, τον Πέρεζ και τον Κουρμπέλη, η οποία δείχνει να κουμπώνει, που λέμε λαικά. 

Στον αγώνα με τον Άρη, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε για το δεξί άκρο της άμυνας τον Φακούντο Σάντσεζ, με τον Αργεντίνο να πραγματοποιεί μία εξαιρετική εμφάνιση. Στο αιώνιο ντέρμπι ο 32χρονος μπακ πήρε και πάλι φανέλα βασικού, κάνοντας ξανά έναν πολύ καλό αγώνα. Σε μία περίοδο που φαίνεται ο Κώτσιρας να βγάζει μία κόπωση, ο Σάντσες κερδίζει με το σπαθί του μία θέση στην βασική εντεκάδα, δείχνοντας αμυντική σιγουριά, συνέπεια στην ανάπτυξη από την πλευρά του και καλή συνεργασία με τον έταιρο Αργεντίνο, Ροντρίγκο Παλάσιος. Από το πουθενά, ο Παναθηναϊκός αποκτάει ακόμα μία αξιόπιστη λύση στα άκρα της άμυνας του.

Η ισοπαλία με τον Βόλο και ο τρόπος που ήρθε, μπορεί να έφεραν μεγάλη απογοήτευση, παράλληλα όμως φαίνεται πως λειτούργησαν και σαν ξυπνητήρι. Για όλους τους πράσινους γενικά αλλά και ειδικά για τον ''μοιραίο'' εκείνου του αγώνα.  Ο Άντραζ Σπόραρ φαίνεται να το πήρε προσωπικά, σκοράροντας τόσο στον αγώνα με τον Άρη όσο και στο αιώνιο ντέρμπι και συμβάλλοντας καθοριστικά στην κατάκτηση δύο σπουδαίων νικών. Τα γκόλ και κυρίως η συνολική του παρουσία, θύμιζαν τον Σπόραρ των πρώτων αγωνιστικών. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται το γκόλ και ο Σπόραρ δείχνει να έρχεται με φόρα, δίπλα στον σταθερά καλό Φώτη Ιωαννίδη. 

Την επανεμφάνιση του, έστω και από σπόντα, έκανε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ο Χόρντουρ Μάγκνουσον. Ο Ισλανδός στόπερ, ο οποίος είναι μία εντελώς διαφορετική περίπτωση από τους υπόλοιπους, μπήκε ως αναγκαστική αλλαγή, λόγω του τραυματισμού του Σάρλια και ήταν ένας από τους καλύτερους παίχτες του Παναθηναικού. Με αυτόν τον τρόπο, ο αριστεροπόδαρος στόπερ έδειξε ότι είναι πανέτοιμος ενόψει της συνέχειας, για να αποτελέσει ξανά δίδυμο στο κέντρο της άμυνας με τον Σένκενφελντ. Ένα δίδυμο που ήταν ο βασικός παράγοντας της φοβερής πορείας του τριφυλλιού στον πρώτο γύρο. 

Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, το τριφύλλι φαίνεται σε αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, να κερδίζει παίχτες που για διάφορους λόγους, είχαν μείνει λίγο πίσω και έτσι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βλέπει το ρόστερ της ομάδας του να μεγαλώνει και τις επιλογές που έχει στα χέρια του να αυξάνονται σε ένα πολύ κομβικό σημείο. Ολη αυτή η θετική συγκυρία, θα παίξει ρόλο στις τελευταίες αγωνιστικές; Όλα θα φανούν στο χορτάρι...






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code