ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ : Με τέτοιο πάγκο, τι να φοβηθεί ;


Μετά από μία... περιπετειώδη μέρα με πολλά ευτράπελα και πολύ συζήτηση κυρίως για εξωαγωνιστικούς λόγους, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 του Άρη, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό, 6 αγωνιστικές πρίν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και των πλέι οφ.

Λίγες εβδομάδες πρίν μάθουμε τον τελικό νικητή, σε ένα πρωτάθλημα που μοιάζει σαν συναρπαστικός μαραθώνιος, η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε ξανά την έδρα της, επικρατώντας με 3-1 του μαχητικού Άρη. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα άνοιξε το σκόρ με τον Λιβάι Γκαρσία, σε πέναλντι που κέρδισε ο Ελίασον και οι κίτρινοι της Θεσσαλονίκης ισοφάρισαν με τον Ιτούρμπε, λίγα δευτερόλεπτα πρίν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα του Τόλη Τερζή κατάφερε να βρεί δίχτυα σε ένα κομβικό σημείο, δείχνοντας ότι μπορεί να βάλει δύσκολα στην Ένωση ενόψει του Β μέρους.

Η ΑΕΚ για ακόμα ένα παιχνίδι πήρε βαθμούς από τον πάγκο της, επιβεβαιώνοντας ξανά το μέγεθος και την ποιότητα που έχει στο ρόστερ της, υπό την μαεστρία του Ματίας Αλμέιδα. Ο Πινέδα πήρε την θέση του Γκατσίνοβιτς, δίνοντας ένταση και ισορροπία στον άξονα. Ο Πάολο Φερνάντες αντικατέστησε τον Ελίασον και ήταν ίσως ο κορυφαίος του γηπέδου στο τελευταίο μισάωρο και ο Αραούχο αντικαταστάθηκε από τον Τσούμπερ, ο οποίος με δύο γκόλ, το ένα πιό όμορφο από το άλλο, έδωσε μια υπερπολύτιμη νίκη στον δικέφαλο.

Στην συνέχεια την θέση του Γιόνσον πήρε ο Πέτρος Μάνταλος, βοηθώντας στο πρέσινγκ και στην πίεση ψηλά που ζητούσε ο Αργεντίνος τεχνικός. Στα τελευταία λεπτά, ο Μοχαμάντι, που στην αρχή της χρονιάς προορίζονταν για βασικός, πήρε την θέση του Χατζησάφι. Πλουραλισμός. Σε έναν αγώνα που είχε εκτός αποστολής τους Φάν Βέερτ, Μουκουντί, Άμραμπατ και Σιντιμπέ.

Σε ένα ακόμα παιχνίδι της, η ΑΕΚ όχι μόνο βρίσκει δίχτυα από παίχτη που έρχεται από τον πάγκο της αλλά κυρίως, οι αλλαγές την αλλάζουν προς το καλύτερο και τις δίνουν αυτά ακριβώς που θέλει. Την  προηγούμενη αγωνιστική, η μαγική ασίστ του Μάνταλου στον Αραούχο, όπου ο διεθνής χαφ είχε μπεί επίσης αλλαγή, έκρινε την αναμέτρηση, δίνοντας στην Ένωση ένα σπουδαίο διπλό στο γήπεδο της Τούμπας.

Παρόμοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά στους κιτρινόμαυρους φέτος. Το συμπέρασμα είναι ένα: Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πλάισιο, δείχνει να διαθέτει το μεγαλύτερο βάθος πάγκου από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της, με την ποιότητα να ξεχειλίζει αλλά και τις επιλογές του Αλμέιδα να μοιάζουν άριστες. Είναι παράγοντες που έχουν παίξει, παίζουν και πιθανότατα θα παίξουν έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους στην τελική ευθεία των πλέι οφ και στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας.

ΥΓ. Η απουσία του καλού Σιντιμπέ είναι πλήγμα για την ΑΕΚ. Αντίθετα, η επιστροφή του Μοχαμάντι θα δώσει σίγουρα επιπλέον πράγματα στο παιχνίδι της, ανάσες στον Χατζησάφι και περισσότερες λύσεις στο ροτέισον.

ΥΓ2. 9 βαθμούς έχει δώσει ο Στίβεν Τσούμπερ με τα γκόλ του φέτος και φαίνεται να μονιμοποιείται στην θέση του επιθετικού και να παίρνει τον ρόλο του game changer, τον οποίο συνήθιζε να έχει ο Άμραμπατ. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code