ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τι ορίζει ο κανονισμός σε περίπτωση ισοβαθμίας σε play-off και play-out!


Μιας και φέτος παρακολουθούμε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθληματα στην Ελλάδα, με τις προβλέψεις ότι θα κριθεί ο τίτλος αλλά και πολλές άλλες θέσεις σε ισοβαθμία να πληθαίνουν, ας ρίξουμε "φως" στον κανονισμό που ορίζει τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις!



1. Σε περίπτωση, λοιπόν ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων ομάδων, όπως είναι φυσικό, το πρώτο κριτήριο είναι τα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες. Έτσι, εάν για παράδειγμα ισοβαθμούν δύο ομάδες και η μία από αυτές είχε στα 4 ματς που έπαιξαν (2 στην κανονική διάρκεια και άλλα 2 στα play-off) 3 νίκες και 1 ήττα, προφανώς θα υπερισχύσει η ομάδα αυτή λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων.


2. Εάν τώρα οι ομάδες που ισοβαθμούν έχουν για παράδειγμα 2 νίκες η καθεμία στους μεταξύ τους αγώνες, τότε, όπως είναι λογικό, το επόμενο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων στους αγώνες που τέθηκαν αντιμέτωπες και αυτή με την καλύτερη διαφορά θα τερματίσει εν τέλει πρώτη στην ισοβαθμία.


3. Τρίτο και τελικό κριτήριο, σε περίπτωση που και τα δύο παραπάνω βγάλουν ισόπαλες τις ομάδες που ισοβάθμησαν, δεν είναι άλλο από τη θέση που κατέλαβαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος! Για να κάνουμε σαφές το τελευταίο κριτήριο, σε τέτοια περίπτωση ευνοούνται κατά σειρά στα play-off παραδείγματος χάριν, 1. ο Παναθηναϊκός, 2. η ΑΕΚ, 3. ο ΠΑΟΚ κ.ο.κ.


Το ίδιο ισχύει ασφαλώς και στα play-out.


Μπαίνουμε λοιπόν στην τελική ευθεία για πρωτάθλημα, Ευρώπη και παραμονή στην κατηγορία! Και οι μάχες μεταξύ των ομάδων αναμένονται συναρπαστικές και αμφίρροπες!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code