ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ένα μοναδικό grand prix του Μπαχρέιν

 


Η Ελλάδα θρηνεί, ''έφαγε'' τα παιδιά της και υπαίτιοι υπάρχουν, δικαιοσύνη.


Ένα συγκλονιστικό grand prix εξελίχθηκε στη πίστα του Μπαχρέιν. Το οποίο περιείχε απρόσμενες εγκαταλείψεις, απίστευτα προσπεράσματα και φυσικά την επιστροφή ενός θρύλου στο βάθρο. 

Red Bull:

Αδιαμφισβήτητα η αυστριακή ομάδα πραγματοποίησε το τέλειο grand prix κάνοντας το 1-2. Παράλληλα η στρατηγική του πρώτου pit stop με τη χρησιμοποίηση των μαλακών ελαστικών, βοήθησε τον Max Verstappen σε μια άνετη νίκη αλλά και τον Sergio Perez να ανακτήσει τη δεύτερη θέση που είχε χάσει από τη Ferrari του Charles Leclerc.

Ferrari:

Σαν να μη πέρασε μια μέρα στο Maranello, η ιταλική ομάδα κατάφερε ξανά να καταστρέψει τον αγώνα της. Παρόλα που ο Charles Leclerc έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση και βρέθηκε στη δεύτερη θέση(προτού τον ξαναπεράσει ο Perez), είδε το μονοθέσιο του να εγκαταλείπει από κινητήρα. Αντίστοιχα ο Carlos Sainz, λόγω προβλημάτων στη διατήρηση των ελαστικών του, έχασε τη τρίτη θέση από το πρωταγωνιστή του σημερινού grand prix Fernando Alonso, καταλήγοντας εκτός βάθρου. 

Aston Martin:

Η ομάδα που έκλεψε τις εντυπώσεις από τις χειμερινές δοκιμές και με τη σημερινή της εμφάνιση έκανε το κόσμο να ξεχάσει εντελώς την ανωτερότητα της Red Bull Racing. Ο απίθανος ρυθμός της σε μακρινές αποστάσεις, οδήγησε τα μονοθέσια της σε τρίτη και έκτη θέση αντίστοιχα. Ο Fernando Alonso μάγεψε στη πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τα πράσινα, περνώντας στα ίσα τις δύο Mercedes αλλά και τη μία Ferrari που έμεινε στη πίστα, κερδίζοντας επάξια τη τρίτη θέση. Παράλληλα ο teammate του, Lance Stroll τερμάτισε στην έκτη θέση ενώ είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο καρπό του δεξιού του χεριού.

Mercedes:

Η εξαιρετική της εκκίνηση δεν ήταν αρκετή για την γερμανική ομάδα. Το γερμανικό μονοθέσιο είχε μεγάλο πρόβλημα στη διαχείριση των ελαστικών με αποτέλεσμα τόσο ο Lewis Hamilton, όσο και o George Russell να γίνουν 'έρμαιο' στις ορέξεις του driver of the day Fernando Alonso. Με αυτό το τρόπο χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για μια θέση στο βάθρο.

Alpine:

Τη σημερινή μέρα έσωσε ο Pierre Gasly για τη Γαλλική ομάδα, που κατάφερε να τερματίσει εντός βαθμών εκκινώντας τελευταίος. Παράλληλα ο Esteban Ocon έκανε τη χειρότερη δυνατή εμφάνιση με συνεχόμενα λάθη. Αρχικά δέχτηκε ποινή γιατί τοποθέτησε λανθασμένα το μονοθέσιο του στην εκκίνηση και στη συνέχεια μπαίνοντας στα pit για να εκτίσει τη ποινή του επιτάχυνε πάνω από το όριο ταχύτητας, για να δεχτεί νέα ποινή και να καταστρέψει ολοκληρωτικά τον αγώνα του.

Alfa Romeo:

Ο Valtteri Bottas έκανε εξαιρετική εκκίνηση κερδίζοντας τέσσερις θέσεις και με τη βοήθεια της σωστής στρατηγικής οδήγησε το μονοθέσιο του στην όγδοη θέση. Από την άλλη ο Ghanyu Zhou δε κατάφερε να διεκδικήσει κάτι ανάλογο τερματίζοντας 16ος.

Haas:

Κάκιστος αγώνας και για τα δύο αμερικάνικα μονοθέσια, που περιορίστηκαν σε 13η και 15η θέση αντίστοιχα. Βέβαια ο Nico Hulkenberg λόγω της επαφής που είχε με τον Ocon αναγκάστηκε σε αλλαγή πτέρυγας από το πρώτο γύρο μη μπορώντας να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στη συνέχεια.

McLaren:

Η φετινή χρονιά προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη για το σύλλογο του Woking. Σε κανένα σημείο του αγώνα το βρετανικό μονοθέσιο δε φάνηκε να είναι ανταγωνιστικό. Ο Oscar Piastri εγκατέλειψε λόγω ηλεκτρονικού προβλήματος στο τιμόνι του ενώ ο Lando Norris έσυρε το μονοθέσιο του στη τελευταία θέση έχοντας δεχτεί 2 γύρους από τα πρώτα μονοθέσια.

Williams:

Ο συνδυασμός της τεράστιας εξέλιξης του περσινού μονοθεσίου σε σχέση με την εξαιρετική στρατηγική, οδήγησε τον Alex Albon στη 10η θέση και τον rookie Logan Sergeant στη 12η. Αδιαμφισβήτητα η δεύτερη μεγαλύτερη έκπληξη μετά την Aston Martin, δείχνοντας σημάδια μεγάλης προόδου.

Alpha Tauri:

Ένας ιδιαίτερα μέτριος αγώνας για την θυγατρική της Red Bull, με τα ιταλικά μονοθέσια να μην δείχνουν πλήρως ικανά να διεκδικήσουν πόντους. Μοναδικό θετικό σημείο ήταν η τρομερή διπλή προσπέραση του Yuki Tsunoda.

Η κατάταξη:



 Η Ελλάδα θρηνεί, ''έφαγε'' τα παιδιά της και υπαίτιοι υπάρχουν, δικαιοσύνη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code