ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Χρήστος Νικολόπουλος: "Έτσι γεννήθηκε ο ύμνος της ΑΕΚ που τραγούδησε ο Παπαϊωάννου"

Αρκετές φορές θα έχουμε αναρωτηθεί για το πως δημιουργήθηκε ο ύμνος της ΑΕΚ που τραγούδησε ο αείμνηστος Μίμης Παπαϊωάννου. Την απορία μας την έλυσε ο Μουσικός και φίλος του ποδοσφαιριστή Χρήστος Νικολόπουλος.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο μεγάλος συνθέτης στην εκπομπή της ΕΡΤ "συνδέσεις":
"Κοιτάξτε τον Μίμη Παπαϊωάννου τον γνώριζα από τα χωριά μας, καταγόμαστε από την ίδια περιοχή. Ο Μίμης τότε έπαιζε στην Βέροια και εγώ έπαιζα μπουζούκι στα πανηγύρια.

Μετά από νίκες που κάνανε ερχόντουσαν στα πανηγύρια που έπαιζα εγώ και τραγουδούσε. Συναντηθήκαμε αργότερα στην Αθήνα. Ήταν πολύ καλός μου φίλος. Στέκομαι στον άνθρωπο Μίμη, τον οποίο αγαπούσα πολύ. Έμενε στην Νέα Φιλαδέλφεια. Όσο έπαιζε ποδόσφαιρο και τελειώνε την προπόνηση του ερχόταν σπίτι μου. Είχαμε ισχυρό δέσιμο. Θα μου λείψει πάρα πολύ. Δεν μπορώ να το περιγράψω"

 Πως βγήκε ο ύμνος της ΑΕΚ;

"Το 1965 συνέβη αυτό. Εγώ τον σύστησα στον Στέλιο Καζαντζίδη και εκείνο τον καιρό που αντιμετώπιζε τα προβλήματα με την ΑΕΚ που δεν μπορούσε να πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης, του είπε ο Καζαντζίδης, δεν έρχεσαι τώρα που θα πάμε στην Γερμανία, μιας και τραγουδάς λίγο. Έτσι ήρθε μαζί μας στη Γερμανία που γινόταν χαμός. Τότε υπήρχαν οι νέοι μετανάστες στη Γερμανία. Έβγαινε στην σκηνή μια φορεσιά της Εθνικής και μια μπάλα και τραγουδούσε 2-3 τραγούδια. Φυσικά με πολλή αγάπη και συγκίνηση ο κόσμος τον υποδεχόταν, όπως και τον Καζαντζίδη. Εγώ τότε έπαιζα μπουζούκι, ήμασταν μαζί στο συγκρότημα. Στη συνέχεια ήμασταν μαζί στην Αθήνα και τότε γεννήθηκε η ιδέα. Μου είπε ο Καζαντζίδης δεν του γράφεις ένα τραγούδι για την ΑΕΚ. Έτσι κάθισα και έγραψα τη μελωδία και στην συνέχεια φωνάξαμε ένα στιχουργό, τον Χρήστο Κολοκοτρώνη και έγραψε τον στίχο. Έτσι γεννήθηκε το τραγούδι αυτό, το οποίο παίζεται στους αγώνες της ΑΕΚ."


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code