ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός - Μπάγερν 102-74: Μια ακόμα εμφάνιση όνειρο

 

Τρομερός Ολυμπιακός, μετέτρεψε το παιχνίδι με τη Μπάγερν σε παράσταση για ένα ρόλο.

Ακόμα ένα εντυπωσιακό παιχνίδι για τον εκπληκτικό φέτος Ολυμπιακό. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε το παιχνίδι με το πόδι στο γκάζι, όταν το σκορ στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα ήταν ήδη 15-0. Η Μπάγερν, έπειτα από time out του Τρινκιέρι, έκανε ένα μικρό σερί 5-0, προσπαθώντας να μαζέψει την ήδη μεγάλη διαφορά. Στη συνέχεια του πρώτου δεκαλέπτου, το σκορ έφτασε στο 20-7, όταν ο Βεζένκοφ, έβαλε το δεύτερο του τρίποντο στο παιχνίδι, με τον ίδιο να πετυχαίνει 10 πόντους στην πρώτη περίοδο. Το σκορ έκλεισε τελικά στο 26-12, σκορ που δεν άφηνε πολλά περιθώρια στη Μπάγερν ενόψει συνέχειας. 

Οι Eρυθρόλευκοι συνέχισαν από κει που σταμάτησαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθ' όλη τη διάρκεια του οποίου αγωνίστηκαν μόνο παίκτες της second unit της ομάδας, δείγμα του βάθους και της τρομερής ποιότητάς της. Στο διάστημα αυτό ξεχώρισε ο Κώστας Σλούκας, με τον Έλληνα γκαρντ να πετυχαίνει 10 πόντους, ενώ παράλληλα μοίρασε και 5 ασίστ. Το σκορ στην ανάπαυλα ήταν 55-35, με αυτό το +20 να αποτελεί τη μέγιστη διαφορά του αγώνα, ενώ χαρακτηριστική ήταν και η ευστοχία από μακριά για τον Ολυμπιακό, απόρροια της καλής κυκλοφορίας της μπάλας, καθώς είχε 10/15 τρίποντα ήδη στα πρώτα 20 λεπτά του παιχνιδιού.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι παίκτες του Μπαρτζώκα συνέχισαν από κει που σταμάτησαν στο πρώτο ημίχρονο, με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και τους 24 πόντους (59-35). Όμως σ' εκείνο το σημείο, και λόγω της χαλαρότητας που έδειξαν, η Μπάγερν βρήκε την ευκαιρία να μειώσει, με τους Βαυαρούς να ρίχνουν τη διαφορά ακόμα και στους 11 πόντους. Τότε, με δύο τρίποντα του Βεζένκοφ κι ένα του Ουόκαπ, οι Ερυθρόλευκοι "επανέφεραν την τάξη", με την τρίτη περίοδο να κλείνει στο 81-65.

Η τελευταία περίοδος ήταν κάτι παραπάνω από διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να φτάσει τη διαφορά ακόμα και στο +32. Ένα αξιοσημείωτο στατιστικό είναι ότι με τρίποντο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, δύο λεπτά πριν το τέλος, ο Ολυμπιακός, έφτασε τα 19 εύστοχα τρίποντα, τα περισσότερα σε ένα παιχνίδι στην ιστορία της ομάδας στην Ευρωλίγκα.

Για τους νικητές 18 είχε ο Βεζένκοφ, 15 ο ΜακΚίσικ, ενώ 14 πέτυχε ο Λαρεντζάκης. Στους 13 σταμάτησε ο Ουόκαπ. Για τη Μπάγερν των πολλών απουσιών 16 σκόραρε ο Μπόνγκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σλούκας δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, λόγω ενός σφιξίματος στη γάμπα.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code