ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

AEK - Πανσερραϊκός 3-0 : Έκανε το καθήκον της και το τεράστιο βήμα πρόκρισης η Ένωση



Η ΑΕΚ , έκανε το καθήκον της και μετά το μέτριο πρώτο μέρος ''καθάρισε'' από σήμερα τη πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού , έναντι του εξαιρετικού για ένα ημίχρονο  Πανσερραϊκού , με τρία γκολ στην ''επανάληψη''. 

Μάνταλος, Λιβάι και Πινέδα οι σκόρερς !

A ημίχρονο

Στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού , η Ένωση μπήκε στο παιχνίδι , όπως αναμενόταν με σκοπό να βρει ένα γρήγορο γκολ και να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Από την άλλη ο  Πανσερραϊκός αμυνόταν καλά ,αλλά όποτε έβρισκε ευκαιρία , είτε πίεζε ψηλότερα , είτε ήθελε να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Η πρώτη στιγμή άνηκε στον Τζούμπερ , ο οποίος εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ , λίγο άουτ η μπάλα.  Στο 7' ωραία προσποίηση του Φερνάντες, πιάνει και το σουτ από το όριο της περιοχής, με την μπάλα να περνά άουτ. Στο 14' οι φιλοξενούμενοι κάνουν τη πρώτη τους τελική , όταν ο Μούργος πλασάρει από μακριά , ψηλά όμως η μπάλα.Στο 21' ο δραστήριος σήμερα Τζούμπερ , κερδίζει κόρνερ , το οποίο ο Φερνάντες το εκτέλεσε στο ύψος του πέναλτι, εκεί όπου ήρθε ως τρέιλερ ο Τζαβέλλας , αλλά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Γιαννίκογλου. Στο 23' ωραία ανάπτυξη για την ΑΕΚ , ο Μάνταλος από πλεονεκτική ,διάγωνια θέση δεν εκτελεί σωστά και δεν απειλεί τον πρώην κίπερ της Ένωσης. Πιέζουν οι ''Κιτρινόμαυροι'' χωρίς να χάσουν την τεράστια όμως ευκαιρία.Στο 28' απειλεί εκ νέουν ο ''Δικέφαλος'' ! Ωραίο 1-2 Φαν Βέερτ-Φερνάντες, ο δεύτερος προσποιείται, κάνει και το σουτ, το οποίο όμως πέρασε λίγο έξω. Οι γηπεδούχοι , έχουν ψηλά τις γραμμες τους , απειλούν , αλλά δεν έχουν την ένταση άλλων παιχνιδιών , με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κρατούν το μηδέν ! Στο 40' όμορφη πέρασμα του Φερνάντες στον Μάνταλο, με τον Γιαννίκλογου να διώχνει σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Έλληνα άσου. Στο 41' σέντρα του Τζούμπερ , όμως το μονοκόμματο σουτ του Ραντόνια περνά άουτ. Η Ένωση φτάνει με ευκολία έξω από τη περιοχή των ''Λιονταριών'' , αλλά εκεί οι επιλογές της δεν είναι οι σωστότερες ! Με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-0 , το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον Πανσερραϊκό να ονειρεύεται !

Β Ημίχρονο

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστκό χώρο δίχως αλλαγές. Στο 47' σουτ του Κανίς , έβαλε τη κόντρα ο Τζαβέλλας. Στο 49' σουτ του Φράνσον , βρήκε σε αντίπαλο -με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για χέρι- ενώ στην εξέλιξη o Γιαννίκογλου έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Τσούμπερ, στη κλειστή του γωνία. To VAR έλεγξε τη φάση και δεν καταλόγισε παράβαση . Στο 54' όμορφη ατομική ενέργεια από τον Τζούμπερ , κάκιστο σουτ όμως. Στο 55' 1-0 για την Ένωση ! Ο Γιαννίκογλου αποκρούει σουτ του Πινέδα σε πρώτο χρόνο, όμως ο Μάνταλος παίρνει το «ριμπάουντ» και σκοράρει από κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια θα γίνει η πρώτη αλλαγή για τον Αλμέιδα και αυτή θα είναι αναγκαστική ! Ο Λιβάι Γκαρσία στη θέση του Τομ Φαν Βέερτ που ένιωσε ενοχλήσεις. Στο 59' και άλλη καλή στιγμή για τον Ελβετό εξτρέμ της ΑΕΚ , ο οποίος πήρε την μακρινή μπαλιά , συνέκλινε αλλά εκτέλεσε λίγο άουτ ! Στο 61'  αλλαγές και για τις δύο ομάδες. Ο Λυμπεράκης αντί του Πεταυράκη , με τον τελευταίο να χειροκροτείται από τον κόσμο για το προγενέστερο πέρασμά του από την ΑΕΚ και ο Σοφιανός αντί του Κανίς, για τον Πανσερραϊκό .Αλλαγές προσώπων για τον Παύλο Δερμιτζάκη . Τριπλή αλλαγή θα κάνει ο Αργεντίνος τεχνικός .Οι Αραούχο, Γιόνσον και Άμραμπατ αντί των Τσούμπερ, Φερνάντες και Φράνσον. Στο 67' 2-0 για την Ένωση ! Ο Αραούχο έβγαλε συρτή σέντρα από τα αριστερα, από την κόντρα ο Χατζησαφί έστρωσε στον Λιβάι που  από κοντά πλάσαρε εύστοχα. Στο 68' ο Ρότα αντί του Ραντόνια , Ανάκογλου αντί του Κολομπίνο , με τον πρώην άσσο της ΑΕΚ να χειροκροτείται και αυτός ,ενώ ο Μπαΐροβιτς αντί του Κατσαντώνη για τον Πανσερραϊκό.Στο 75' καλή στιγμή για τους ''Κιτρινόμαυρους'', διαγώνιο σουτ του Άμραμπατ , η μπάλα κόντραρε !Στo 76' o Μαροκινός εξτρέμ του ''Δικεφάλου'' σεντράρει, σουτ στην κίνηση από τον Αραούχο, με τον Γιαννίκογλου να μπλοκάρει. Στο 80' απίθανη χαμένη ευκαιρία για τον Ρότα ! Έγινε η σέντρα από τα αριστερά , ύστερα από λάθος διώξιμο των αντιπάλων, δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή ! Στο 82' διάγωνιο σουτ του Πινέδα , ψηλά η μπάλα. Πιέζει και για τρίτο τέρμα η ΑΕΚ . Στο 85' όμορφος συνδυασμός για τους ''Κιτρινόμαυρους'' , αλλά το σουτ του Αραούχο ήταν αδύναμο ! Μετά τις αλλαγές της η ΑΕΚ παίζει σε υψηλες εντάσεις ! Στο 87'  ξανά καλή στιγμή για την Ένωση, με τον Μάνταλο να σουτάρει από κοντά αλλά να στέλνει τη μπάλα ψηλά! Στο 89' ο Λιβάι μπαίνει εντός περιοχής , στρώνει τη μπάλα στον Πινέδα , ο οποίος με όμορφο πλασέ ''εκτελεί'' τον Γιαννίκογλου για το 3-0 ! Πολύ όμορφο τελείωμα από τον φορμαρισμένο Μεξικανό χαφ ! 7 λεπτά οι καθυστερήσεις του αγώνα. Στο 93' ο Άμραμπατ , βρίσκει όπως και στο 3-0, τον Γκαρσία , ο τελευταίος στρώνει στον Αραούχο αλλά το σουτ του κοντράρει ! Πιέζει ακόμα και στον έξτρα χρόνο η Ένωση. Παρόλα αυτά το σκορ θα παραμείνει στο 3-0 με τους γηπεδούχους να είναι με το 1.5 πόδι στην επόμενη φάση. Άντεξε ένα ημίχρονο ο μαχητικός Πανσερραϊκός !


Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Γιαννίκογλου - Δεληγιαννίδης, Παντεκίδης, Γιανναράκης, Πεταυράκης - Κολομπίνο, Θυμιάνης - Μούργος, Στίνα, Κανίς - Κατσαντώνης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς - Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί - Φερνάντες, Φράνσον, Πινέδα, Τσούμπερ - Μάνταλος, Φαν Βέερτ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code