ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ: «Πνίγηκε» στην λίμνη και πάει με -7 στο ντέρμπι (2-1)



 Μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στην ΑΕΚ μέσα στις Ζωσιμάδες, με σκορ 2-1, παίρνοντας μεγάλη βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατογορία. Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ένωση να μειώσει την διαφορά στους 4 απο τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό πριν απο το μεταξύ τους ντέρμπι την επόμενη αγωνιστική. Σκόρερ οι Ριένστρα και Μπάλαν για τους Γιαννιότες, μείωσε ο Αραούχο για τους κιτρινόμαυρους.


Α' ημίχρονο

Σοκάρει την Ένωση ο ΠΑΣ, καταφέρνοντας στην πρώτη τελική του να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα και να προηγηθεί. Ο Πήλιος κέρδισε την κόντρα απο τον Φερνάντες και ανέβηκε απο αριστερά, μοίρασε την μπάλα στον Ριένστρα και εκείνος με δυνατό σουτ μέσα απο την περιοχή της ΑΕΚ, να σκοράρει και να βάζει μπροστα την ομάδα του. Μετά το πρώτο σοκ η ΑΕΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων θέλοντας να φτάσει άμεσα στην ισοφάριση. 

Οι κιτρηνόμαυροι έχασαν σωρεία ευκαιριών για να φτάσουνε στο γκολ, αρχικά με τον Αραούχο στο 17', όπου πήρε την μπάλα έπειτα απο πάσα του Άμραμπατ, τρίπλαρε έναν αντίπαλό του και σούταρε με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα δίπλα απο την εστία, και στην συνέχεια στο 26' με τον Σιντιμπέ να μην καταφέρνει να βρει στόχο στην προσπάθειά του έπειτα απο πάσα του Βίντα σε εκτέλεση φάουλ. Ενδιάμεσα οι Γιαννιώτες είχαν απειλήσει με ένα σουτ του Μορέιρα να περνάει εκτός στόχου, αλλά να χτυπάει και πάλι κόντρα στον ρυθμό του παιχνιδιού βρίσκοντας και δεύτερο γκολ και πάλι έπειτα απο εντεπίθεση διαρκείας. Ο Σόρια έκανε την σέντρα απο τα δεξιά, με τον Μπάλαν να πηδάει πιο ψηλά απο όλους κερδίζοντας τον Βίντα και την καρφωτή κεφαλιά του να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Αθανασιάδη για το 2-0.

Η Ένωση συνέχισε να προσπαθεί να βρει ένα γκολ, χωρίς όμως επιτυχία παρα την κυριαρχία που είχε στην κατοχή, χάνοντας ευκαιρίες με τους Σιντιμπέ και Φερνάντες, και το 2-0 να είναι κ σκορ ημιχρόνου.

Β' ημίχρονο

Με σαφώς πιο επιθετική διάθεση μπήκε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, θελοντας να βρει ένα γρήγορο γκολ, και στην συνέχεια να ισσοφαρισει όσο πιο σύντομα γίνετε για να μπορέσει να γυρίσει το παιχνίδι. Οι κιτρινόμαυροι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες, αρχικά με τον Φερνάντες να χάνει μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει αλλά τον Τσιντώτα να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ, και έπειτα με τον Αραούχο να είναι άστοχος στο σουτ του. Και με την πίεση των κιτρινόμαυρων να μεγαλώνει, η Ένωση βρήκε το γκολ που έψαχνε νωρίς στην επανάληψη με τον Αραούχο στο 50', με τον Πινέδα να περνάει την κάθετη στον Αργεντινό που μπήκε στην περιοχή απο τα αριστερά και να πλασάρει έυστοχα στην αντίθετη γωνία του Τσιντώτα. 

Οι Γιαννιώτες πίεζαν συνεχώς την ΑΕΚ θέλοντας να μειώσουν τον ρυθμό του παιχνιδιού, που θα της επέτρεπε να βρει ευκαιρίες, με την Ένωση όμως να μην πτωείται και να χάνει και άλλες ευκαιρίες για να βρεθεί κοντά στην ισοφάριση με το σουτ του Σιντιμπέ(62') να περάνει λίγο δίπλα απο τα δοκάρια, την κεφαλιά του Φαν Βέερτ(64') να μπλοκάρετε απο τον Τσιντώτα και το σουτ του Τσούμπερ(74') να περνάει αρκετά εκτός. 

Νέα τεράστια χαμένη ευκαιρία απο την ΑΕΚ με τον Χατζισαφί να πιάνει ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής και τον Τσιντώτα να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ σώζοντας την ομάδα του απο την ισοφάριση. Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό θέλοντας να σώσουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, συνεχίζοντας να χάνουν ευκαιρίες με τον Φαν Βέερτ(90+3') και τον Φράνσον(90+5') να μην μπορούνε να σκοράρουν, και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει νικητή τον ΠΑΣ Γιάννινα, σοκάροντας την ΑΕΚ και στέλνοντας την στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο -7, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία να μειώσει ακόμα περισσότερο την διαφορά με την πρώτη θέση.

Οι ενδεκάδες

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίνο, Μορέιρα, Παμλίδης, Μπάλαν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζησαφί, Γιόνσον, Φερνάντες, Πινέδα, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code