ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Άρης - Ολυμπιακός: Ήρωας Τζολάκης, εκδικητής Ελ Αραμπί και τώρα ΑΕΚ (0-1)


Με τον Τζολάκη να αποδεικνύεται ήρωας στο ματς καθώς ήταν ο «φύλακας άγγελος» των ερυθρολεύκων με τις επεμβάσεις του, αλλά κυρίως πιάνοντας το πέναλτι του Γκρέι στο 88ο λεπτό, ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος φτάνοντας σε δεύτερη νίκη επι του Άρη με γκολ του Ελ Αραμπί στην αντεπίθεση της φάσης του πέναλτι, όπου θα βρεθούνε αντιμέτωποι με την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα για μια θέση στον μεγάλο τελικό.

 

Α' ημίχρονο

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε για τον Άρη μόλις στα 40 δευτερόλεπτα με τον Ετέμπο να πιάνει ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής και το Τζολάκη να διώχνει με υπερένταση με τις γροθιές σε κόρνερ. Η πρώτη καλή ευκαιρια για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 13' με την κεφαλιά του Μπακαμπού όμως να έχει σαν στόχο τον Κουέστα και να μπλοκάρετε εύκολα. Ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς μετά την πρώτη του ευκαιρία και έφτασε σε δύο περιπτώσεις πολύ κοντά σε ένα γκολ, αρχικά με τον Βαλμπουενά στο 20' όπου το σουτ του έφυγε σε κόρνερ μετά την απόκρουση του Κουέστα, και στην συνέχεια στο 31' όταν ο Μπίελ έκανε την σέντρα απο τα δεξιά αλλά τους Μασούρα και Μπακαμπού να μην μπορούνε να σπρώξουνε την μπάλα στα δίχτυα. 

Η πιο μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου ήρθε για τον Άρη όταν ο Γκρέι μπήκε απο δεξιά στην μικρή περιοχή των Ερυθρόλευκων, πλάσαρε αλλα τον Τζολάκη να πραγματοποιεί μεγάλη απόκρουση και να διώχνει. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Γκρέι έφτασε κοντά για ακόμα μια φορά στο γκολ με σουτ του μέσα απο την περιοχή, και τον Τζολάκη να του λέει και πάλι το όχι και να διώχνει σε κόρνερ, και το 0-0 να μένει μέχρι την λήξη του ημιχρόνου.

Β' ημίχρονο

Οι δύο ομάδες μπήκανε πιο νωχελικά στο δεύτερο ημίχρονο, με την πρώτη ευκαιρία να έρχεται στο 60' όταν ο Μανού Γκαρσία να κάνει ένα καλό σουτ απο διαγώνια θέση αλλά να μπλοκάρετε εύκολα απο τον Κουέστα. Οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν αρκετές αλλαγές προσπαθόντας να φρεσκάρουνε τις ενδεκάδες τους, ο Άρης θέλοντας να βρει τρόπο να διασπάσει την άμυνα των Ερυθρόλευκων, και τον Ολυμπιακό να κρατήσει το υπέρ του 1-0 απο τον πρώτο αγώνα και να πάρει την πρόκριση. Οι αλλαγές αυτές και ο αμυντικός προσανατολισμός των Πειραιωτών είχαν σαν αποτέλεσμα να πέσει αρκετά ο ρυθμός, με τις μεγάλες ευκαιρίες να λείπουν καθόλη την διάρκεια του δεύτέρου 45λέπτου.

Και με τον ρυθμό να έχει πέσει και τις φάσεις στο ματς να είναι ελάχιστες, ο Άρης είχε μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 88' και να μπει για τα καλά στο παιχνίδι της προκρισης. Ο Γκρέι βγήκε στον κενό χώρο κυνηγώντας την μπαλιά πάσα του Χάμες  με τον Ντόι να τον μαρκάρει απο κοντά και εν τέλη να τον ανατρέπει μέσα στην μικρή περιοχή λίγο πριν βρεθεί απέναντι απο τον Τζολάκη, και τον Ούγγρο διαιτητή να δίνει την αισχάτη των ποινών και να αποβάλει με απευθείας κόκκινη τον νεαρό αμυντικό, αφήνοντας τον Ολυμπιακό με 10. Ο Γκρέι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ο Τζολάκης όμως έπεσε στην δεξιά του γωνία μπλοκάροντας το σουτ του με τα πόδια και στην συνέχεια της φάσης πιάνοντας την μπάλα και γλυτόνωντας την ομάδα του απο το γκολ. Ο Ολυπιακός στην συνέχεια της φάσης βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Σαμασένκου να κάνει την μακρινή μπαλιά στην περιοχή του Άρη, τον Ελ Αραμπί να κάνει το κοντρόλ και με ψύχραιμο πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα και να δίνει την πρόκριση στον Ολυμπιακό. 

Οι ενδεκάδες

ΑΡΗΣ:Κουέστα, Πίρσμαν, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ντουκουρέ, Ετέμπο, Ιτούρμπε, Μανού Γκαρσία, Γκρέι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Βρουσάι, Εμβιλά, Σαμασέκου, Μασούρας, Βαλμπουενά, Μπιέλ, Μπακαμπού.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code