ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Βραζιλία - Ν. Κορέα: Απόλυτη κυρίαρχος και εύκολη πρόκριση για τη «Σελεσάο»(4-1)


 Παιχνίδι για έναν μετέτρεψε το νοκ άουτ απέναντι στην Νότια Κορέα η «Σελεσάο», με τους Βραζιλιάνους να πετυχαίνουν 4 γκολ σε ένα ημίχρονο και να μην αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Νοτιοκορεάτες. Βινίσιους, Νειμαρ, Πακετά και Ριτσάρλισον τα γκολ για τους Βραζιλιάνους, το γκολ τους τιμής για τους Κορεάτες πέτυχε ο Πάικ με ένα εξαιρετικό γκολ από απόσταση.


Α' ημίχρονο

Η Βραζιλία μπήκε με φόρα στην αναμέτρηση, θέλοντας να τελειώσουν με το καλημέρα την υπόθεση πρόκριση στους «8», σκοράροντας μόλις στο 7ο λεπτό όταν ο Ραφίνια έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά και γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Νεϊμάρ να μη βρίσκει τη μπάλα και τον Βινίσιους στην συνέχεια να κερδίζει με ένα δεξί πλασέ τον Κιμ κάνοντας το 1-0. Πριν προλάβει να καταλάβει τι έχει συμβεί η Ν. Κορέα, η Σελεσάο είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της όταν ο Τζούνγκ στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα έπεσε άτσαλα επάνω στον Ριτσάρλισον και τον διαιτητή να δειχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Νεϊμάρ ανέλαβε την εκτέλεση χωρίς να αστοχήσει και έκανε μόλις στο 12΄το 2-0, βάζοντας τις βάσεις της πρόκρισης.

Παρότι βρισκόταν πίσω στο σκορ με διαφορά δύο τερμάτων η Ν. Κορέα δεν έδειξε να πτοείτε προσπαθώντας να βγει στην επίθεση σε κάθε ευκαιρία με την πρώτη τους ευκαιρία να έρχεται στο 17' με το σουτ του Χουάνγκ Χε Τσαν  εκτός περιοχής, και τον Άλισον να απογειώνεται στην αριστερή γωνία του και να αποκρούει σε κόρνερ. Οι Βραζιλιάνοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό έχοντας την συντριπτική κατοχή της μπάλας και φτάνοντας και σε τρίτο γκολ με τους παίχτες της Σελεσάο να κρύβουνε την μπάλα και έπειτα από έξοχη συνεργασία των Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος και Ριτσάρλισον, ο τελευταίος βρήκε απέναντι στον Νοτιοκορεάτη τερματοφύλακα και τον πλάσαρε χωρίς κανέναν πρόβλημα κάνοντας το 3-0.

Με το πόδι να μην βγαίνει από το γκάζι η Βραζιλία πέτυχε και 4ο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της. Ο Βινίσιους πήρε την μπάλα από αριστερά και με ψηλοκρεμαστή σέντρα βρήκε τον Πακετά, με αυτόν να πλασάρει εύστοχα τον Κιμ και τους οπαδούς στην κερκίδα να ξεσπάνε σε πανηγυρισμούς. Επίθεση χωρίς σταματημό για την Βραζιλία, όπου πριν το ημίχρονο έφτασε κοντά και σε 5ο γκολ σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, με τους Ριτσάρλισον και Πακετά να βγαίνουν τετ-α-τετ απέναντι στον Κιμ, αλλά αυτόν να λέει το όχι και στις δύο περιπτώσεις κρατώντας το σκορ στο 4-0.

Β' ημίχρονο

Πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος, πλασέ του Ραφίνια κοντράρει στα σώματα και καταλήγει στην αγκαλιά του Κιμ. Άμεση απάντηση στις ευκαιρίες για την Νότια Κορέα με τον Σον να βγαίνει απέναντι στον Άλισον όμως τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ να διώχνει σε κόρνερ. Συνέχιζε να πιέζει για το 5-0 η Βραζιλία με τον Κιμ να αποκρούει το πλασέ του Ραφίνια, και στην συνέχει το σουτ του Βινίσιους να περνάει άουτ. 

Παρότι είχε δεχτεί 4 γκολ η Νότια Κορέα συνέχισε να παίζει χωρίς αίσθηση του φόβου και θέλοντας να πετύχει το γκολ της τιμής, με τον Άλισον να πραγματοποιεί εκπληκτική απόκρουση στο σουτ του Χουάνγκ Χε Τσαν. Στο 76' η Νότια Κορέα πέτυχε το γκολ που τόσο πολύ προσπαθούσε, και με βάση την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο άξιζε. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σον, η άμυνα της Βραζιλίας έδιωξε αδύναμα με την μπάλα να φτάνει στον Πάικ και εκείνος με ένα απίστευτο σουτ εκτός περιοχής να σκοράρει με την μπάλα να καρφώνεται στην αριστερή γωνία της εστίας του Άλισον, έχοντας βρει και τον Τιάγκο Σιλβα.

Η Βραζιλία προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, με το σκορ να τους έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, η Νότια Κορέα συνέχισε να προσπαθεί ώστε να βρει και άλλο γκολ αλλά δίχως να βρίσκει τους κενούς χώρους που θα ήθελε, και το 4-1 να μένει ως το τέλος, δίνοντας πανηγυρική πρόκριση στην «Σελεσάο» για τους «8» του Μουντιάλ, όπου θα αναμετρηθούνε με την Κροατία, με έπαθλο μια θέση στα ημιτελικά.


Οι ενδεκάδες

Βραζιλία: Άλισον, Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο, Κασεμίρο, Πακετά, Ραφίνια, Νεϊμάρ, Βινίσιους, Ρισάρλισον.

Νότια Κορέα: Σενγκ-Γκιου Κιμ, Μουν-Χουάν Κιμ, Μιν-Τζάε Κιμ, Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν Σου Κιμ, Ίνμπομ Χουάνγκ, Γου Γιούγκ Γιάνγκ, Χε Τσαν Χουάνγκ, Τζαε Σανγκ Λι, Χέουνγκ-Μιν Σον, Γκε-Σουνγκ Τσο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code