ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κροατία-Βραζιλία 0-0 (1-1 παρ., 4-2 πεν.): Της... πάνε τα πέναλτι, "ξέρανε" και την Βραζιλία η Κροατία!


Οι "εφτάψυχοι" Κροάτες είναι στους "4" του Μουντιάλ! Τι και αν πολιορκήθηκαν από την Βραζιλία, με τον Λιβάκοβιτς να πραγματοποιεί εμφάνιση καριέρας (όπως και σε όλο το Μουντιάλ); Τι και αν ο Νεϊμάρ έβαλε την Βραζιλία μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης; Οι Κροάτες, όχι μόνο ισοφάρισαν με τον Πέτκοβιτς στο 117', αλλά απέκλεισαν την "Σελεσάο" στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Λιβάκοβιτς να πιάνει ένα και τον Μαρκίνιος να σημαδεύει το δοκάρι στην τέταρτη εκτέλεσή του!

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πρώτο σουτ του Βινίσιους, με τον Λιβάκοβιτς να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια (5'). "Απάντηση" για την Κροατία, με τον Πάσαλιτς να βγάζει την παράλληλη σέντρα και τον Πέρισιτς να μην προλαβαίνει για λίγο να μπει στην πορεία της μπάλας (13'). Η Βραζιλία κυκλοφορούσε πολύ καλά την μπάλα στο πρώτο εικοσάλεπτο, με την Κροατία να αμύνεται σωστά και να έχει κλείσει τους χώρους στον Νεϊμάρ. Τεράστια ευκαιρία για την "Σελεσάο", με τον Βινίσιους να παίζει το ένα-δύο με τον Νεϊμάρ, να πλασάρει και τον Γκβάρντιολ με σωτήριο τάκλιν να απομακρύνει ενώ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα (20')! Νέο σουτ για τους Βραζιλιάνους στο 42ο λεπτό, με το φάουλ του Νεϊμάρ να μην ανησυχεί ιδιαιτέρως τον Λιβάκοβιτς, που μπλόκαρε σταθερά. Ημίχρονο στον πρώοτ προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Βραζιλία και Κροατία πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ισόπαλες (0-0).

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Φοβερή στιγμή για την Βραζιλία να προηγηθεί με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Μιλιτάο γύρισε παράλληλα, ο Γκβάρντιολ έβαλε το πόδι του και παραλίγο να στείλει την μπάλ στην εστία της ομάδας του, ο Λιβάκοβιτς όμως απομάκρυνε με τα πόδια (48'). Νέα ευκαιρία του Νεϊμάρ, με τον Ριτσάρλισον να πασάρει εκπλκτικά στον σούπερσταρ της Παρί, όμως ο τερματοφύλακας της Κροατίας είχε "απάντηση". Νέα μεγάλη ευκαιρία για την "σελεσάο", όταν ο Πακετά βρέθηκε απέναντι από τον Λιβάκοβιτς, όμως ούτε αυτός μπόρεσε να τον νικήσει (67'). Μία ακόμα μεγάλη απόκρουση του Λιβάκοβιτς, ο οποίος δεν επέτρεψε στον Νεϊμάρ να βάλει την Βραζιλία μπροστά στο σκορ (77'). Μεγάλη εμφάνιση από τον πορτιέρο της Κροατίας, ο οποίος αφού "χάρισε" την πρόκριση επί της Ιαπωνίας στους "16" πιάνοντας τρία πέναλτι, σήμερα μοιάζει ανίκητος κόντρα στους Βραζιλιάνους. Κι άλλο σουτ του Πακετά, πολύ εύκολο για τον γκολκίπερ των Κροατών σε σχέση με προηγούμενες επμβάσεις του (81'). Οι Βραζιλιάνοι πίεζαν ΄σοο περνούσε η ώρα με σκοπό να βρουν το "χρυσό" γκολ της πρόκρισης, με τον Λιβάκοβιτς να τους "χαλάει" τα σχέδια. Το τελευταίο σουτ του Άντονι στο 90+3' δεν ήταν δηνατό να στείλει την Βραζιλία στα ημιτελικά, με το τελικό 0-0 να οδηγεί τις δύο ομάδες στην διαδικασία της παράτασης.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Κροατία στο 103', με τον Πέτκοβιτς να ντριμπλάρει, να πασάρει την σωστή στιγμή στον Μπρόζοβιτς, ο οποίος αστόχησε απελπιστικά. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, η Βραζιλία πήρε "κεφάλι" σο σκορ. Ο Νεϊμάρ ξεκίνησε μία κάθετη επέλαση προς την εστία, άλλαξε δύο φορές την μπάλα με τους Ροντρίγκο και Πέδρο, έγινε ο τελικός αποδέκτης της και αφού πέρασε και τον ανίκητο μέχρι τότε Λιβάκοβιτς έκανε το 0-1 (105+1')! Μεγάλο παιχνίδι και μεγάλο γκολ για τον πολυτιμότερο παίκτη της Βραζιλίας στο ματς! Οι Κροάτες δεν παράτησαν το ματς κια βγήκαν στο δύτερο ημίχρονο με σκοπό να ισοφαρίσουν. Η ομάδα του Ντάλιτς βρήκε μία φορά ανοιχτή την άμυνα της "σελεσάο" και την τιμώρησε. Ο Όρσιτς πάσαρε από τα αριστερά στον Πέτκοβιτς και αυτός με το αριστερό νίκησε τον Άλισον, αφού η μπάλα κόντραρε και στον Μαρκίνιος και δυσκόλεψε τον πορτιέρο της Βραζιλίας (117')! "Πλήρωσε" την μοναδική στιγμή αφέλειας η Βραζιλία κόντρα στους εφτάψυχους Κροάτες! Νέα μεγάλη επέμβαση του σωτήρα Λιβάκοβιτς στο σουτ του Κασεμίρο μετά από εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ (120+2')! Τέλος και της παράτασης με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι, μετά το ισόπαλο 1-1 για να δούμε ποια ομάδα θα προκριθεί στους "4" του Μουντιάλ!

ΠΕΝΑΛΤΙ

Ο Βλάσιτς ξεκίνησε με εύστοχο χτύπημα για την Κροατία, ενώ ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε το πέναλτι του Ροντρίγκο! Ο Μάγιερ ευστόχησε με την σειρά του και ο Κασεμίρο μείωσε σε 2-1. Ο αρχηγός των Κροατών, Λούκα Μόντριτς έκανε το 3-1, με τον Πέδρο να κρατάει ζωντανή την "Σελεσάο" (3-2). Ο Όρσιτς διατήρησε το απόλυτο των Κροατών (4-2), με τον Μαρκίνιος να σημαδεύει το δοκάρι στην δική του εκτέλεση και να "υπογράφει" μία ακόμα αποτυχία της Βραζιλίας σε Μοντιάλ και την Κροατία να προκρίνεται στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!



Κροατία (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβαρντιόλ, Σόσα (110' Μπούντιμιρ), Μπρόζοβιτς (114' Όρσιτς), Κόβασιτς (105' Μάγιερ), Μόντριτς, Πάσαλιτς (72' Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κράμαριτς (72' Πέτκοβιτς).

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Μιλιτάο (105' Άλεξ Σάντρο), Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο, Κασεμίρο, Πακετά (105' Φρεντ), Νεϊμάρ, Ραφίνια (55' Άντονι), Βινίσιους (64' Ροντρίγκο), Ριτσάρλισον (84' Πέδρο). 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code