ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Νότια Κορέα-Γκάνα 2-3: "Λάμψη" Κούντους και στο κυνήγι της πρόκρισης η Γκάνα!


Σε ένα συναρπαστικότατο ματς, η Γκάνα επιβλήθηκε με 2-3 της Νότιας Κορέας φτάνοντας τους τρεις βαθμούς στον όμιλο και "μπαίνει" δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης! Δεν τα κατάφερε η Νότια Κορέα, η οποία αν και επέστρεψε από το 0-2, με τον Τσο να πετυχαίνει δύο γκολ, εν τέλει ηττήθηκε και μένει με έναν βαθμό στον όμιλο, με το έργο της πρόκρισης να γίνεται εξαιρετικά δύσκολο, μιας και αντιμετωπίζει την Πορτογαλία την τελευταία αγωνιστική.

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι η Νότια Κορέα, η οποία είχε την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα και προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Ζίγκι, χωρίς όμως να συμβεί κάποια αξιοσημείωτη φάση. Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Γκάνα και προηγήθηκε στο παιχνίδι. Ο Αγιού εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο προωθημένος Σαλισού την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1 των Αφρικανών! Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού, οι Γκανέζοι επωφελήθηκαν από την κάκιστη αντίδραση της Κορεάτικης άμυνας κι "πήραν κεφάλι" στο σκορ (24'). Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε διάστημα 10 λεπτών η Γκάνα βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Τζόρνταν Αγιού βρήκε με άψογη μπαλιά τον Κούντους στην περιοχή, με τον τελευταίο να νικάει με το κεφάλι τον Κιμ Τζου για το 0-2 (34')! Δεν μπορούσε να αντιδράσει η Νότια Κορέα, καθώς τα δύο απανωτά γκολ των Αφρικανών τους επηρέασε σημαντικά. Πρώτη απειλή για την εστία του Ζίγκι μετά το 0-2, μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Γιουνγκ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Ημίχρονο ανάμεσα σε Νότια Κορέα και Γκάνα, με τους Αφρικανούς να έχουν το προβάδισμα στην ανάπαυλα (0-2).

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πρώτη σημαντική φάση για την Νότια Κορέα στο δεύτερο μέρος, με τον Ζίγκι να απομακρύνει με υπερένταση την κεφαλιά του Τσο στο 53ο λεπτό. Ό,τι δεν κατάφερε στο 53' το έκανε τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο νεοεισελθών Σανγκ-Χο σέντραρε, ο Τσο πήρε την κεφαλιά και μείωσε σε 1-2 (57'). Τα δεδομένα ανατράπηκαν εντελώς δύο λεπτά αργότερα όταν ο Τσο με νέα καρφωτή κεφαλιά νίκησε όλη την άμυνα της Γκάνας, συμπεριλαμβανομένου και του Ζίγκι και ισοφάρισε σε 2-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των Νοτιοκορεατών στις εξέδρες (59)! Εξαιρετικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που θέλουν τους τρεις βαθμούς για να μπουν δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης! Η "απάντηση" της Γκάνας ήταν σχεδόν άμεση! Ο Μενσά γύρισε στην περιοχή από τα αριστερά, ο Γουίλιαμς δε έπιασε το σουτ. όμως ο Κούντους το έκανε και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 2-3 (68')! Τρομερό παιχνίδι για τον 8ο όμιλο του Μουντιάλ ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες! Η Νότια Κορέα έψαξε την ισοφάριση ξανά και βρέθηκε πολύ κοντά στο να τα καταφέρει δύο φορές. Αρχικά το φάουλ του Λι απομακρύνθηκε από τον Ζίγκι σε κόρνερ δύσκολα (75'), ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Τζιν-Σου πλάσαρε τον τερματοφύλακα της Γκάνας ανενόχλητος μέσα από την περιοχή, με τον Σαλισού να απομακρύνει πάνω στη γραμμή (76')! Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Κορεάτες, με τον Τζιν Σου να σουτάρει λίγο άουτ από καλή θέση μέσα από την περιοχή (84'). Αναμφίβολα από τους διακριθέντες της Νότιας Κορέας ο αριστερός μπακ, ο οποίος δημιούργησε τα δύο γκολ και γενικώς είχε πολύ καλή παρουσία στο ματς. Ακόμα μια ευκαιρία του Τσο στο ματς, με τον Ζίγκι να διώχνει σε κόρνερ κάνοντας μία μεγάλη επέμβαση (90+5')! Η Νότια Κορέα στην κυριολεξία "πολιορκούσε" την αμυντική γραμμή και την εστία του Ζίγκι, με τον τερματοφύλακα της Σεντ Γκάλεν να κρατάει το προβάδισμα της χώρας του. Νέο και τελευταίο σουτ του Λι από τα δεξιά, η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία του Ζίγκι. Αυτή ήταν και η τελευταία απόπειρα της Νότιας Κορέας να ισοφαρίσει εκ νέου. Τέλος στο ματς με την Γκάνα να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη σε ένα ματς-διαφήμιση του ποδοσφαίρου που την ξαναβάζει γερά στο κόλπο της πρόκρισης!


Νότια Κορέα: Κιμ Σέουνγκ Τζου, Μουν Χουάν Κιμ, Κιμ Μιν Τζάε (90+2' Κουόν), Κιμ Γιουνγκ Γκουόν, Κιμ Τζιν Σου, Γιουνγκ (79' Ουί Τζο Χουάνγκ), Χουάνγκ Ιν Μπεόμ, Κουόν (57' Λι Κανγκ-Ιν), Γεόνγκ (46' Σανγκ-Χο), Σον, Τσο.

Γκάνα: Ζίγκι, Λάμπτεϊ (79' Οντόι), Αμαρτέι, Σαλισού, Μενσά (88' Ραχμάν Μπαμπά), Αμπντούλ Σαμέντ, Παρτέι, Κούντους (83' Τζικού), Τζ. Αγιού (79' Σουλεμανά), Α. Αγιού (79' Κιερέχ), Γουίλιαμς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code