ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα: Ξεκούραστη πρόκριση (2-0)



Πειστική εμφάνιση και πρόκριση στους «16» με σκόρερ το νέο (Κοσίδης) να είναι ωραίο, αλλά τον παλιό (Μάνταλος) να είναι αλλιώς, πραγματοποίησε η ΑΕΚ απέναντι στον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα, που όμως σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να απειλήσει, με τον νεαρό τερματοφύλακα Αθανασίου να πραγματοποιεί μια φοβερή εμφάνιση, κρατώντας το δείχτη του σκορ σε χαμηλά επίπεδα και σταματώντας τους κιτρινόμαυρους από να πετύχουν περισσότερα γκολ. Ντεμπούτο για Σιντιμπέ και επιστροφή στην ενδεκάδα για Γαλανόπουλο, Τζαβέλλα και Χατζισαφί.


Α' ημίχρονο

Στον ΠΑΣ Γιάννινα άνηκε η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού, μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα, καθώς μετά από σουτ, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε ασταθέστατα με την μπάλα να φτάνει στον Παμλίδη, αλλά το σουτ του να περνάει πολύ πάνω από τα δοκάρια της Ένωσης. Η ΆΕΚ απάντησε άμεσα με τον Σιντιμπέ να βγάζει την σέντρα από δεξιά, τον Αραούχο να πιάνει την κεφαλιά και τον Πριόρ να διώχνει σε κόρνερ με υπερένταση. Οι παίχτες του Ματίας Αλμέιδα συνέχισαν να πιέζουν και φτάσανε στο γρήγορο γκολ που ψάχνανε όταν μετά από σουτ του Αραούχο, ο Πριόρ απέκρουσε με τις γροθιές αλλά την μπάλα να στρώνετε μέσα στην περιοχή στον 20χρονο Μιχάλη Κοσίδη, και αυτός χωρίς να έχει πρόβλημα έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ Γιάννινα, ανοίγοντας το σκορ αλλά και πετυχαίνοντας ένα ιστορικό γκολ, καθώς ήταν το πρώτο της καριέρας του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, αλλά και το πρώτο γκολ Έλληνα παίχτη στην Αγιά Σοφιά, γράφοντας το 1-0 μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης.

Μετά το γρήγορο γκολ η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει για να βρει και δεύτερο, θέλοντας να καθαρίσει από νωρίς το ματς. Δυστυχώς η ομάδα του ΠΑΣ όμως προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Πριόρ να νοιώθει ενοχλήσεις και να δίνει την θέση του στον 3ο τερματοφύλακα της ομάδας, τον νεαρό Αθανασίου. Η ΑΕΚ δεν κατέβασε στροφές και συνέχισε στο ίδιο τέμπο χάνοντας διαδοχικές ευκαιρίες με τις κεφαλιές του Μάνταλου (26', 40') και σουτ του Αραούχο (31', 44') αλλά το δεύτερο γκολ να μην έρχεται, και το 1-0 να είναι κ σκορ ημιχρόνου, με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα να μην έχει απειλήσει την ΆΕΚ, και να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο.

Β' ημίχρονο

Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους ο ΠΑΣ κατέβηκε σαφώς θέλοντας να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα και να κλείσει ακόμα περισσότερο τους χώρους, καταφέρνοντας μάλιστα να είναι και η πρώτη ομάδα που έκανε αισθητή την παρουσίας της και να φτάσει κοντά στο γκολ, με δύο ευκαιρίες μέσα σε 2 λεπτά (64'-65') με το σουτ του Ριένστρα να περνάει δίπλα από την εστία του Στάνκοβιτς, και αυτό του Ρουσέρο αμέσως μετά να μπλοκάρετε από τον τερματοφύλακα της Ένωσης.

Και ενώ ο ΠΑΣ προσπαθούσε να ισορροπήσει και να βρει ένα γκολ ισοφάρισης, η ΑΕΚ είναι αυτή που βρήκε το δεύτερο γκολ, όταν ο Ελίασον έκανε την προσπάθεια από δεξιά για να διεισδύσει στην μικρή περιοχή, και ο Καραχάλιος κρατώντας τον αρχικά από πίσω, και έπειτα πέφτοντας στα πόδια του, ανέτρεψε τον παίχτη της ΑΕΚ, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα, και τον Μάνταλο να ευστοχεί και να γράφει το 2-0, καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση. 

Έπειτα και την επίτευξη του δεύτερου γκολ οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές με σκοπό να χρησιμοποιήσουν παίχτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής, καθώς και να ξεκουράσουν παίχτες με αρκετά λεπτά στα πόδια τους, ενόψει των παιχνιδιών του Σαββατοκύριακου και της 9ης αγωνιστικής της Super League. Οι παίχτες της ΑΕΚ δεν σταμάτησαν να ψάχνουνε και ένα τρίτο γκολ, με τον νεαρό γκολκίπερ της ομάδας των Γιάννινων, Αθανασίου να πραγματοποιεί μια εκπληκτική εμφάνιση, μπλοκάροντας όλες τις προσπάθειες των κιτρινόμαυρων και όντας καθοριστικός στην διατήρηση του σκορ σε χαμηλά επίπεδα, βάζοντας στοπ στα σου των Γαλανόπουλου(74'), Αραούχο(79'), Λιβάι (83') και Γκατσίνοβιτς στις καθυστερήσεις, και με το 2-0 να μένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

 ΟΙ  ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλα, Χατζησαφί, Γαλανόπουλο, Γιόνσον, Ελιάσον, Μάνταλος, Αραούχο, Κοσίδη

ΠΑΣ Γιάννινα: Πριόρ, Σόρια, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα, Λιάσος, Μορέιρα, Φοφανά, Παμλίδης. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


 

Ad Code