ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Άρης - ΑΕΚ 0-2 : Κυρίαρχη στη Θεσσαλονίκη η Ένωση



Η ΑΕΚ κυριάρχησε επί του Άρη , με τον Αλμέιδα να επικρατεί κατά κράτος έναντι του Πάρντιου , με την Ένωση να κάνει ευκολότερο διπλό από ότι δείχνει το ''φτωχό'' βάσει ευκαιριών 0-2 . Αποδοκιμασίες από τους φίλους των γηπεδούχων.

Ακόμα τρέχει και κόβει , ο σκόρερ του 0-1 Σιμάνσκι . Το 0-2 ο Λιβάι Γκαρσία . Εξαιρετικοί οι Μουκουντι και ο Πινέδα του Β μέρους . 

Α ημίχρονο

Στο πρώτο τέταρτο οι ομάδες δείχνανε διάθεση να πιέσουν και να ανεβάσουν τον ρυθμό του παιχνιδιού , με τους γηπεδούχους να έχουν Μάνου και Ματέο Γκαρσία στον άξονα και να προβληματίζουν αμυντικά τους αντιπάλους τους . Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τον Άρη , όταν ο Μουκουντί με σωτήριο τάκλιν έβαλε την κόντρα στον Ιτούρμπε στο 11' και από την κομπίνα, στο κόρνερ ο Αθανασιάδης έδιωξε τη σέντρα σουτ του Μαντσίνι . Στο 14' η ΑΕΚ απάντησε όταν ο Μουκουντί έπιασε τη κεφαλιά αλλά ο Μαζικού ''γλίτωσε'' τον Κουέστα . Στο 23' οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν ένα ακόμα λάθος , ο Βίντα θα προλάβει τον  Ματέο Γκαρσία πριν γίνει απειλητικός !  Στο 25' σε  φάση μετάβασης ο Γκατσίνοβιτς θα κάνει ωραίο σουτ αλλά θα μπλοκάρει ο κίπερ . Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Ρότα θα χάσει μεγάλη ευκαιρία ! Ο δεξιός μπακ θα κλέψει ψηλά , στη συνέχεια θα κάνει συρτή σέντρα , οι παίχτες του Άρη δεν μπορούν να διώξουν , η μπάλα θα στρωθεί εκ νέου στον Ρότα αλλά με το αριστερό κάνει κάκιστο σουτ . Στο 28' 0-1 για την Ένωση , τρομερή σέντρα του Γκατσίνοβιτς ,από φάουλ και με πανέμορφη κεφαλιά ψαράκι ο Σιμάνσκι  θα ανοίξει το σκορ.

Στο 30' ο Αραούχο χάνει απίστευτη ευκαιρία . Οι ''Κιτρινόμαυροι'' κλέβουν ψηλά , η μπάλα καταλήγει στον Πινέδα , ο οποίος πασάρει στον Αραούχο που σε κενή εστία αστοχεί ! ''Αγκαλιά'' με το 0-2 ο ''Δικέφαλος'' που από το 20' και μετά κυριαρχεί ! Στο 37' άλλη μία απίθανη φάση για την ΑΕΚ ! Ο Σιμάνσκι , κάνει τη κάθετη στον Λιβάι , ο τελευταίος περνάει τον Κουέστα , αλλά κάνει αδύναμο σουτ και ο Μαζικού το διώχνει πάνω στη γραμμή ! 

Οι ''Κίτρινοι'' ξεκίνησαν καλά και προβλημάτισαν τους αντιπάλους τους έως και το 20ο λεπτό . Στη συνέχεια όμως η Ένωση κυριάρχησε άνοιξε το σκορ , έχασε τα ''άχαστα'' και αδικείται από το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου . Πολύ καλός ο Σιμάνσκι , κακό ημίχρονο από τον Νταμπό .Εύκολα λάθη από τους γηπεδούχους στο build - up τους και στις συνεργασίες τους .

Β ημίχρονο

Οι δύο ομάδες επανήλθαν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς αλλαγές . Στο 50'  η ΑΕΚ έκανε ότι αποτύχανε να κάνει στο πρώτο 45λεπτο . Ο Μαντσίνι κάνει τραγικό και εύκολο λάθος στο χώρο του κέντρου , ο Αραούχο θα οδηγήσει τη μπάλα και την κατάλληλη στιγμή θα δώσει τη κάθετη στον Γκαρσία , ο οποίος με ωραίο τσίμπημα , έστειλε τη μπάλα πάνω από τον Κουέστα και στα δίχτυα του Άρη , σημειώνοντας το 0-2 ! 

Στο 57' ο Αλ. Πάρντιου , κάνει τις πρώτες του διορθωτικές κινήσεις . Ο Οντουμπάτζο στη θέση του Ενμπακατά και ο Ζερβίνιο στη θέση του Γκρέι που δεν τα πήγε καλά απέναντι στον Μουκουντί . Η Ένωση προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό και να ''χτυπήσει '' στο επιθετικό τρανζίσιον . Από την άλλη ο Άρης , θέλει να ανεβάσει τις γραμμές του και να ασκήσει πίεση στους αντιπάλους του . Στο 63' ο Αθανασιάδης σταμάτησε τον Ζερβίνιο , αλλά υπήρξε υπόδειξη για οφσάιντ . Στο 65΄ ο Γκατσίνοβιτς εκμεταλλεύεται τη λάθος εκτίμηση του Οντουμπάτζο , αλλά το βιαστικό σουτ του με το αριστερό αρκετά άουτ !  Στο 67'  , ο έμπειρος προπονητής των ''Κιτρίνων'' βάζει δίπλα στον Νταμπό τον Ντιοπ και τον Πάλμα στην επίθεση . Στο 68' η ΑΕΚ κάνει το 0-3 αλλά ο σκόρερ Λιβάι Γκαρσία ήταν εκτεθειμένος . Στο 71' στο τρανζίσιον ο Γκατσίνοβιτς , στρώνει στον Πινέδα , αλλά ο Μαζικού ''σώζει'' τον Άρη . Οι ''Κιτρινόμαυροι'' προσπαθούν να πετύχουν και τρίτο τέρμα και να σφραγίσουν τη νίκη τους . Ανεβασμένος ο Πινέδα στο Β μέρος . Στο 74΄ απίθανη φάση για την ΑΕΚ ! Ο Λιβάι σεντράρει για τον Γκατσίνοβιτς αλλά από την μικρή περιοχή , ''σημαδεύει'' τον Κουέστα . Οι ''Θεσσαλονικείς'' δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν . 

Στο 80' ο Αλμέιδα , κάνει τις πρώτες του αλλαγές με Τζούμπερ  στη θέση του Γκατσίνοβιτς   και Άμραμπατ αντί του Ελίασον .  Στο 85 ' τεράστια διπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ αλλά ο Πινέδα ήταν οφσάιντ ! Στο 86' ωραία ενέργεια και σουτ του Καμάτσο , λίγο άουτ η μπάλα ! Η καλύτερη φάση του β μέρους  για τους ''Κίτρινους'' . Στο 90' Μάνταλος και Γιόνσον έρχονται από το πάγκο για να σφραγίσουν το διπλό της ΑΕΚ . 

O Άρης , παρότι ξεκίνησε καλά το παιχνίδι , μετά το 20λεπτο έγινε έρμαιο των ορέξεων των παιχτών της ΑΕΚ , με τους γηπεδούχους να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο και να πνίγονται από τη πίεση των ''Κιτρινόμαυρων'' που αδικούνται από το 0-2 , καθώς είχαν πολλές χαμένες ευκαιρίες ! 

Άρης (Ά. Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Νταμπό, Γκαρσία, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Γκαρθία, Γκρέι, Μαντσίνι.

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ελίασον, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Γκαρσία, Αραούχο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code