ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα χρειάστηκε αλλά τα κατάφερε!

                                                                     


Τι κι αν της έλειψαν οι δύο ''ψηλοί'', Παπαγιάννης και Αντετοκούνμπο; Η Ελλάδα κατάφερε, αν και κινδύνεψε, να κάμψει την κροατική αντίσταση και με 85-89 πέτυχε την πρώτη της νίκη σε ισάριθμα ματς στον Γ Όμιλο του Eurobasket 2022! Κορυφαίος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί κι ο φοβερός, Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

                                                                      1ο δεκάλεπτο

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με Καλάθη οργανωτή, Ντόρσεϊ στο ''2'', Παπανικολάου, Θανάση και Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στην αντίπαλη, Κροατία, ο Μουλαομέροβιτς παρέταξε τον άσο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Σμιθ, Μάριο Χεζόνια, Σάριτς και Ζούμπατς σε μια αρκετά ψηλή πεντάδα, με στόχο την αναχαίτιση (όσο είναι δυνατόν) του Γιάννη.

Ο στόχος των Κροατών, στο πρώτο 2λεπτο, επετεύχθη και το ματς ξεκίνησε με 7-0 υπέρ τους. Η Ελλάδα αντέδρασε, ο Ντόρσεϊ σημαιώνοντας τρία τρίποντα στη συνέχεια του δεκαλέπτου έδωσε ώθηση και Γιάννης με Θανάση έβγαλαν 2-3 εντυπωσιακές φάσεις για να περάσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπροστά με 10-13.

Μπαίνοντας στο δεύτερο μισό του 1ου δεκαλέπτου, οι Έλληνες διεθνείς έβγαλαν κάποιες πολύ καλές άμυνες με αυταπάρνηση και double team κυρίως πάνω στον ''ογκόλιθο'' Ζούμπατς. Το επιθετικό ξέσπασμα της Ελλάδας έφερε το φοβερό επιμέρους σκορ 2-17 και το δεκάλεπτο έληξε με ''γαλανόλευκο'' προβάδισμα 16-24!

                                                                     2ο δεκάλεπτο

Ο Ντόρσεϊ συνεχίζει να πυροβολά, φτάνοντας τους 18 πόντους σε 13 συνολικά λεπτά αγώνα, αναγκάζοντας τον Μουλαομέροβιτς να καλέσει time out με την κατάσταση να αρχίζει να ξεφεύγει και την Ελλάδα στο +13. Η αμυντική εστίαση πάνω στον Γιάννη άφησε τους σουτέρ ελεύθερους με Σλούκα, Ντόρσεϊ να τιμωρούν. Ο Γιάννης αρχίζει και φεύγει απ' τα μαρκαρίσματα σημειώνοντας πόντους μέσα στη ρακέτα φτάνοντας το σκορ στο +19! 

Με 2 φάουλ, ο Γιάννης κάθεται στον πάγκο, μπαίνοντας στο δεύτερο μισό του 2ου δεκαλέπτου, αλλά η Ελλάδα φαίνεται να έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό επιθετικά. Ο Χεζόνια με κάποια απανωτά τρίποντα απαντάει φτάνοντας τους 10 πόντους. O Θανάσης για ένα ακόμη ματς βγάζει τρομερή ενέργεια στην άμυνα και ο Ντόρσεϊ με ανάποδο lay up φτάνει τους 20 πόντους, ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου! Το ημίχρονο φτάνει στο τέλος του με την Ελλάδα στο +16 (30-46). 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά το πρώτο πεντάλεπτο κυριάρχησε στο παρκέ του ''Mediolanum Forum'' ορίζοντας το παιχνίδι σε άμυνα κι επίθεση.


                                                                 Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

                                                                3ο δεκάλεπτο

Ελλάδα και Κροατία ξεκινάνε με πανομοιότυπες του 1ου δεκαλέπτου πεντάδες, με διαφορά την είσοδο του πολύπειρου Κρούνοσλαβ Σίμον αντί του Σάριτς. Η Κροατία καταφέρνει να μειώσει στους 12 πόντους και λίγα λεπτά μετά, ο Σίμον με αφύλαχτο τρίποντο θα μειώσει για πρώτη φορά, μετά από ώρα στους 11. Ο Δημήτρης Ιτούδης καλεί time out βλέποντας μια μικρή αμυντική χαλάρωση της ομάδας του.

Ο Γιάννης συνεχίζει με τα τεράστια χέρια του να μαζεύει επιθετικά ριμπάουντ δίνοντας δεύτερες ευκαιρίες αλλά οι Κροάτες μειώνουν με μεγάλο σερί σε -2, κάνοντας το παιχνίδι ξανά ντέρμπι 3 λεπτά πριν τη ληξη του δεκαλέπτου, με επιθετικό κρεσέντο από Σμιθ, Σίμον και Μπογκντάνοβιτς. 

Ο Ντόρσεϊ δίνει ξανά τρίποντη ανάσα στην Εθνική Ελλάδας αλλά το ματς παραμένει σε μικρές διαφορές. Με τρίποντο του Αγραβάνη και coast to coast του Γιάννη η διαφορά θα ξανανέβει στους 8 για τη ''γαλανόλευκη''. Με αυτή τη διαφορά θα λήξει και το δεκάλεπτο (62-70) μπαίνοντας στο τελευταίο και πιο κρίσιμο 4ο δεκάλεπτο.

                                                              4ο δεκάλεπτο

Ο Μπογκντάνοβιτς κρατά ζωντανή επιθετικά την Εθνική του ομάδα αλλά η διαφορά αρχίζει σταδιακά να ανεβαίνει πάλι παίρνοντας διψήφιες διαστάσεις στο πρώτο δίλεπτο (+11). 

Η Ελλάδα αρχίζει να ξαναβρίσκει αμυντική ισορροπία χωρίς να δεχθεί μεγάλη ζημιά από τον θηριώδη Ζούμπατς και μάλιστα παίζοντας με Γιάννη και Αγραβάνη στο ''5'' σε όλο το ματς, λόγω της απουσίας των τραυματιών Κώστα Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννη, των οποίων ο Ιτούδης αποφάσισε να μη ρισκάρει τη χρησιμοποίηση.

Ο Σίμον ''πυροβολά'' ξανά από τα 6,75 και η Κροατία μειώνει ξανά στους 5, λίγο πριν μπούμε στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά το show Γιάννη και Ντόρσεϊ με τη βοήθεια - follow του Αγραβάνη φέρνει ξανά ελληνικό προβάδισμα +8. Ο προηγουμένως έξαλλος Μουλαομέροβιτς αναγκάζεται να πάρει time out για να κόψει το ρυθμό.

Η αμυντική αυτοθυσία των Ελλήνων συνεχίζεται, κυρίως με Παπανικολάου και Αγραβάνη. Ο Σμιθ με φοβερό drive θα μειώσει στους 4, 2:15 πριν το τέλος αναγκάζοντας τον Έλληνα τεχνικό ξανά σε διακοπή και κάνοντας το ματς και πάλι ντέρμπι.

Μπαίνοντας στο τελευτάιο δίλεπτο, ο Ζούμπατς θα σταματήσει ψηλά το Γιάννη και ο πολύπειρος Σίμον με πανέμορφο hook φέρνει το παιχνίδι ξανά στο καλάθι (82-84) !

Στα 56 και στα 46 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ποιος άλλος, ο MVP Giannis με τάπα και ανάποδο κάρφωμα στον αιφνιδιασμό δίνει ''μαξιλαράκι'' 4 πόντων, στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού.

Στα 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Greak Freak τελειώνει τους Κροάτες με καταπληκτική τάπα σε τρίποντο του Σμιθ και coast to coast goal-foul απέναντι στον Χεζόνια, κλέβοντας έτσι τον τίτλο του MVP του αγώνα από τον μέχρι τότε πολυτιμότερο, Τάιλερ Ντόρσεϊ!

To τελικό σκορ 85-89 διαμορφώθηκε μετά το τρίποντο-buzzer του Σμιθ κι έτσι η Εθνική Ελλάδος ξεκίνησε νικηφόρα στο δρόμο προς τα νοκ-άουτ ματς!


Κροατία: Χεζόνια (10 π., 8 ρ.), Σίμον (18 π.), Σμιθ (23 π.), Σάριτς, Σάριτς, Μάβρα (2 π.), Ράμλιακ, Μάτκοβιτς (2 π.), Ζούμπατς (9 π.), Μπογκντάνοβιτς (19 π., 7 ρ.).

Ελλάδα: Καλάθης (4 π., 6 α.), Αντετοκούνμπο Γιάννης (27 π., 11 ρ., 6 α.), Αντετοκούνμπο Θανάσης (5 π.), Ντόρσεϊ (27 π.), Σλούκας (6 π.), Αγραβάνης (11 π.), Παπανικολάου (6 π., 7 ρ.), Παπαπέτρου (3 π.).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code