ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός - Ιωνικός: Αγχωτική νίκη με οδηγό Μπιέλ και υπό τον αέρα του Μαρσέλο (3-1)


Πολύ πιο αγχωτική νίκη από ότι γράφει το τελικό 3-1 πέτυχε ο Ολυμπιακός απέναντι στον μαχητικό και ανταγωνιστικό Ιωνικό, με τον Πεπ Μπιέλ να κάνει ιδανικό ντεμπούτο (1 ασίστ, 1 γκολ) και τον Ρέτσο να επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του Ολυμπιακού μετά από 2017. Ο Μπουχαλάκης άνοιξε το σκορ με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει από την βούλα του πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα. Μείωσε προσωρινά με τον Μεντόσα η ομάδα της Νίκαιας με απευθείας εκτέλεση φάουλ.


Στον απόηχο της μεγαλύτερης μεταγραφής εποχής Μαρινάκη υποδέχτηκε σήμερα ο Ολυμπιακός στο Γ. Καραϊσκάκης τον Ιωνικό για την 3η αγωνιστική της Super League, με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες μετά το στοπ στην Τρίπολη (0-0) απέναντι στον τοπικό Αστέρα την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Κάρλος Κορμπεράν έβαλε αμέσως βασικό τον Πεπ Μπιέλ ενώ έκπληξη στην ενδεκάδα αποτέλεσε και η επιλογή του Μπουχαλάκη αντί για τον Εμβιλά στην θέση «6», ενώ από την πλευρά του Ιωνικού, ντεμπούτο θα κάνει ο Φαντιγκά απέναντι στην ομάδα την οποία ανήκει και έφυγε ως δανεικός.

Α' ημίχρονο

O Oλυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με τη διάθεση να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιβάλει τον ρυθμό τους από νωρίς, με τον Ιωνικό να προσπαθεί να αμυνθεί και να σταματήσει τις επιθέσεις των ερυθρόλευκων. Στα πρώτα λεπτά είχαμε από μια καλή στιγμή για τις δύο ομάδες, με ένα σουτ του Μάντζη εκτός ισορροπίας να περνάει ψηλά πάνω από τα δοκάρια, και μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπίελ να φεύγει για λίγο εκτός πάνω από την εστία.Το 17ο λεπτό ο Πεπ Μπίελ εκτέλεσε από αριστερά το κόρνερ, με την μπάλα να διώχνετε από την άμυνα του Ιωνικού και αυτή να φτάνει στον Μπουχαλάκη, με τον Έλληνα μέσο να σουτάρει με το αριστερό με την μπάλα να περνάει ενδιάμεσα από πολλά πόδια και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Χουτεσιώτη για να ανοίξει το σκορ. 

Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή προσπαθώντας από τα άκρα με Μπίελ και Ντε Λα Φουέντε κυρίως να βγάλουνε επιθέσεις για την ομάδα τους αλλά να σταματάνε πάνω στην άμυνα του Ιωνικού. Ο Μπίελ με τις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο αλλά κυρίως με τις εκτελέσεις των στημένων του αποτελούσε συνεχή πηγή κινδύνων για τον Ιωνικό και έδειχνε πως μπορούσε να προσφέρειτην γρήγορη κίνηση που έλειπε από την επθεση του Ολυμπιακού. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου οι ερυθρόλευκοι βγήκαν εξαιρετικά σε γρήγορη αντεπίθεση με τους Μπίελ και Ουι Τζο Χουάνγκ να συνεργάζονται άψογα, με τον τελευταίο να μπαίνει μέσα στην περιοχή από αριστερά και να βγάζει στον Ισπανό, όπου εκείνος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σκοράροντας στο ντεμπούτο του και στέλνοντας τον Ολυμπιακό με το 2-0 στα αποδυτήρια.

Β' ημίχρονο

Ο Ιωνικός έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο καταφέρνοντας να μειώσει σε 2-1 ύστερα από εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα, βάζοντας τον ξανά στο παιχνίδι από νωρίς. Φοβερό ξεκίνημα για την ομάδα της Νίκαιας, όπου στο 52' έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν ο Μύγας έβγαλε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι του Ολυμπιακού και τον Μάντζη να μην μπορεί να κερδίσει τον Βάτσλικ, με τον τερματοφύλακα των ερυθρόλευκων να διώχνει δύσκολα και να σώζει την ομάδα του. Άμεση απάντηση στις ευκαιρίες του Ιωνικού για τον Ολυμπιακό, με τον ντριπλάρει 2 παίχτες και να βγάζει τον Ουι Τζο Χουάνγκ αλλά εκείνος να αστοχεί σε κενή εστία και να χάνει μια μοναδική ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα, ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε αισθητά, με τον Ιωνικό να εμφανίζεται βελτιωμένος ανασταλτικά και να προσπαθεί να επιτεθεί με ελπίδα να φτάσει στην ισοφάριση και τον Ολυμπιακό να ελέγχει την μπάλα και τον ρυθμό θέλοντας μέσα από ατομικές προσπάθειες να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ για να εξασφαλίσει την νίκη και να διώξει το άγχος από πάνω του, βλέποντας τον Ιωνικό να τον πιέζει συνεχώς, χωρίς όμως κάποια πολύ μεγάλη ευκαιρία κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στο τρίτο γκολ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ινμπομ Χουάνγκ συνεργάστηκε με τον Ρατζέλοβιτς και τον Σέρβο να σουτάρει σημαδεύοντας το δοκάρι του Χουτεσιώτη μη μπορώντας να σκοράρει. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Βαλεριάνος προσπαθόντας να σταματήσει τον Ρατζέλοβιτς από το να μπει μόνος του στην μικρή περιοχή και να γίνει απειλητικός, χρησιμοποίησε τα χέρια του και τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι δίνοντας στον Ολυμπιακό την ευκαιρία για να σκοράρει. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Αραμπί, ο οποίος δεν σκόραρε από την άσπρη βούλα και γράφοντας το 3-1 κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι συμπαίχτες του στη κανονική ροή του αγώνα.


Οι ενδεκάδες


Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μανωλάς, Μπα, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Ινμπομ Χουάνγκ, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Μπιέλ, Ντε Λα Φουέντε, Ουί Τζο Χουάνγκ

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Μίλο, Αντούνες, Ρομαό, Αντούνες, Φαντιγκά, Άοσμαν, Μάντζης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code