ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Oroz στο sportsnewsgreece: "Πιστεύουμε στα νεαρά ταλέντα, για αυτό και τους δίνουμε ευκαιρίες"

 


Η Vuelta αρχίζει την Παρασκευή (19/8) και ο DS της Equipo Kern Pharma, Mr. Juanjo Oroz μίλησε αποκλειστικά στο sportsnewsgreece.gr και στον Άρη Κατσίδη, για τις απόψεις σχετικά με το φετινό μεγάλο αγώνα της Ισπανίας.

Όπως το Giro και το Le Tour de France ξεκίνησαν φέτος από διαφορετική χώρα από το κράτος διεξαγωγής, έτσι και τα τρία πρώτα εταπ του Γύρου της Ισπανίας θα γίνουν στην Ολλανδία. Ο αγώνας ξεκινάει από την ομαδική χρονομέτρηση στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, την Παρασκευή (19/8) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (11/9), στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, την Μαδρίτη. Σε 21 εταπ, οι ποδηλάτες θα διανύσουν 3,280.5 km συνολικά. 

Η Equipo Kern Pharma αποτελεί μια Ισπανική ομάδα, που ανέβηκε στην κατηγορία Pro-Team και αναμένεται στις επόμενες διοργανώσεις να μας απασχολήσει πάρα πολύ. Αποτελείται κυρίως από νέους ηλικιακά ποδηλάτες, με τον DS της ομάδας στον αγώνα της Vuelta, Juanjo Oroz να υπογραμμίζει ότι η ομάδα τους πιστεύει στα νεαρά ταλέντα και για αυτό δίνει ευκαιρίες. Το ρόστερ περιέχει δυνατά ονόματα, όπως του Roger Adra που κέρδισε εταπ στο Route d'Occitanie, καθώς και του Raúl García Pierna, που είναι ο νέος Ισπανός πρωταθλητής ατομικής χρονομέτρησης.

To ρόστερ για την Vuelta: Roger Adria, Hector Carretero, Raul Garcia Pierna, Vojtech Repa, Jose Parra, Pau Miquel, Francisco Galvan, Urko Berrade

Όλα όσα δήλωσε ο DS της  Equipo Kern Pharma Juanjo Oroz στο sportsnewsgreece.gr και στον Άρη Κατσίδη.

Ποιες είναι οι απόψεις σας και ποιοι οι στόχοι σας για την φετινή Vuelta;

Κύριος μας στόχος είναι να τερματίσουμε τον αγώνα, έχοντας βελτιώσει το επίπεδό μας. Αναπτυσσόμαστε συνεχώς και αυτό εξακολουθεί να είναι προτεραιότητα για εμάς.

Ποια χαρακτηριστικά της θα κάνουν την Equipo Kern Pharma να ξεχωρίζει σε σχέση με τις άλλες ομάδες στην Vuelta;

Αυτό που μας διαφέρει από τις άλλες ομάδες είναι ότι πιστεύουμε στα νεαρά ταλέντα και τους δίνουμε την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους. Τους εμπιστευόμαστε, είμαστε σαν μια οικογένεια με φιλόδοξους στόχους. Προσπαθούμε να τα πετύχουμε μαζί. Για εμάς, είναι πιο σημαντικό το πώς θα γίνουν τα πράγματα σε σχέση με τα αποτελέσματα που θα πάρουμε.


Ποια είναι η άποψη σας για τα εταπ της Vuelta; Πως τα αξιολογείτε;

Θα ξεκινήσουμε από την Ολλανδία, οπού θα βρεθούμε αντιμέτωποι με δύσκολα εταπ λόγω των ανέμων και της μεγάλων ταχυτήτων που απαιτούν. Όταν επιστρέψουμε στην Ισπανία, θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες. 

Η  Vuelta είναι ένας μεγάλος ποδηλατικός μαραθώνιος. Ποιες είναι οι δυσκολίες ενός Grand Tour όπως είναι ο Γύρος της Ισπανίας; 

Είναι σημαντικό να χειριζόμαστε σωστά τη ρουτίνα μας. Το στρες σε κάνει να νιώθεις άβολα. Είμαστε στην elite, οπότε είναι σημαντικό να βρίσκουμε λίγο χρόνο για ξεκούραση.


Είστε ο sports director της Equipo Kern Pharma. Θα ήθελα να μας αναφέρεται δύο λόγια για την καθημερινή σας ρουτίνα σε αυτούς τους αγώνες;

Ως ο DS, πρέπει να έχεις ως πρώτο μέλημα την φροντίδα των ποδηλατών και του σταφ. Αυτό είναι το κλειδί για την επιτυχία. Πρέπει να είστε κοντά στους αναβάτες για να μπορείτε να τους μεταδώσετε τα συναισθήματά σας κατά τη διάρκεια του team meeting, πριν από κάθε εταπ. Κατά την διάρκεια του αγώνα πρέπει να γνωρίζετε τους δρόμους, για να είστε σε θέση να καθοδηγήσετε τους αναβάτες σας και να έχετε μια προετοιμασμένη τακτική. Στην Equipo Kern Pharma εμπιστευόμαστε πάρα πολύ, τους ποδηλάτες και το σταφ μας.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code