ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΝΠΣ Βόλος - Αστέρας Τρίπολης: Χορταστική πρεμιέρα με 6 γκολ και θέαμα (3-3)

    


Απίστευτη πρεμιέρα είχαμε στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου, όπου ο τοπικό ΝΠΣ αναδείχτηκε ισόπαλος 3-3 με την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, σε ένα χορταστικό παιχνίδι με θέαμα και 6 γκολ. Φαν Βέερτ, Παολο Φερνάντες και Ντέλετις τα γκολ για την ομάδα του Βόλου, ενώ γι' αυτήν του Ηρακλή Μεταξά οι Μπενίτο, Τιλίκα και Μπαράλες. Πρωταγωνιστές των δύο ομάδων οι Ντέλετις, Άλχο, Μπαράλες και Μπερτόλιο, ενώ δεν έλειψαν οι τραυματισμοί λόγο κόπωσης (Άλχο-Σίτο) ενώ δεν έλειψαν οι σκληρές μονομαχίες, τα φάουλ και οι αρκετές κάρτες σε ένα παιχνίδι όπου άνοιξε ιδανικά την πρώτη αγωνιστική της Super League.


    Πρεμιέρα για την νέα αγωνιστική σεζόν της Super League 2022-23 με την αυλαία να ανοίγει στο Πανθεσσαλικό στάδιο, όπου ο ΝΠΣ Βόλος υποδέχτηκε την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, όπου και οι δύο ομάδες έχουνε νέο τεχνικό στον πάγκο τους, με τον Οσβάλντ Τανσό να βρίσκεται σε αυτό του Βόλου και τον Ηρακλή Μεταξά σε εκείνον των φιλοξενουμένων.


Α' ημίχρονο

    Η πρώτη φάση για την σεζόν ήρθε στο 8ο λεπτό για τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Ματίγια να εκτελεί από αριστερά απευθείας το φάουλ και τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει σχετικά εύκολα στην δεξιά γωνία του. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα η ομάδα της Τρίπολης δείχνει να πατάει καλύτερα και να έχει μεγαλύτερο έλεγχο του κέντρου, με αποτέλεσμα να βρεθεί πολύ κοντά και στο γκολ στο 18' όταν οι παίχτες της Τρίπολης κλέψανε την μπάλα και βγήκανε σε γρήγορη αντεπίθεση, με τον Μπενίτο να βγάζει την κάθετη στον Ριέρα και αυτός να πλασάρει μέσα από την περιοχή, αλλά τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Κλέιμαν, ο οποίος πλόκαρε στην συνέχεια πριν προλάβει να περάσει την γραμμή η μπάλα.

    Και στο 18ο λεπτό ήρθε το πρώτο γκολ της σεζόν από τον Αστέρα Τρίπολης, όταν βγήκε στην κόντρα με τον Μπερτόλιο να βγάζει την κάθετη στον Μπενίτο και αυτός με ψηλοκρεμαστό απέναντι στον Κλέιμαν να γράφει το 0-1 μέσα στον Πανθεσσαλικό. Το γκολ είχε ακυρωθεί αρχικά για υπόδειξη οφσάιντ αλλά το VAR έδειξε πως ο Μπενίτο καλύπτονταν και το γκολ κατοχυρώθηκε κανονικά. Νέα καλή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του ο Αστέρας, με τον Αλβάρες να σουτάρει έξω από την περιοχή του Βόλου και το σουτ του να περνάει μερικά εκατοστά δίπλα από το δοκάρι.

    Ο Βόλος όμως δεν έκατσε μετά το τέρμα που δέχτηκε και απάντησε άμεσα με τον Φαν Βέερτ να βρίσκει δίχτυα μετά από ωραία συνεργασία των Ντέλετιτς και Άλχο, με τον τελευταίο να βγάζει την σέντρα και τον Ολλανδό επιθετικό με κεφαλιά να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια. Μετά την ισοφάριση οι σκληρές μονομαχίες και τα νεύρα κυριάρχησαν στον παιχνίδι με αρκετούς παίχτες των δύο ομάδων να βλέπουν την κίτρινη κάρτα με αφορμή ένα σκληρό φάουλ του Μπερτόλιο στον Τσοκάνη. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Βόλος είχε την ευκαιρία να κάνει την ανατροπή με τον Ντέλετιτς με τακουνάκι να βρίσκει τον Φαν Βερτ που μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και το 1-1 έμεινε σαν σκορ ημιχρόνου.


Β΄ ημίχρονο

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κυκλοφορούνε τη μπάλα πάνω-κάτω, με το παιχνίδι να έχει πολύ ωραίο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να έχουν το μυαλό τους στην επίθεση παρά στην άμυνα και να προσπαθούνε να φτάσουνε στο γκολ της νίκης. Οι γηπεδούχοι παίρνουν το προβάδισμα στο 56΄ με την μπάλα να κυκλοφορεί πανέμορφα ανάμεσα σε 3-4 παίχτες του Βόλου, με αυτήν να φτάνει τελικά στον Πάολο Φερνάντες και αυτός με ωραίο πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 2-1 και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

    Παρόλο το προβάδισμά του ο Βόλος δεν σταμάτησε και έφτασε σε ένα τρίτο γκολ έπειτα από μια υποδειγματική αντεπίθεση,  με τον Ντέλετιτς να κάνει μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια μέσα στην μικρή περιοχή του Αστέρα Τρίπολης, ντριπλάροντας και αδειάζοντας 2 παίχτες και με το δεξί να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 3-1.

    Άμεση απάντηση για την ομάδα του Μεταξά που κατάφερε να μειώσει μέσα σε 3 λεπτά όταν ο Άλβαρες έκανε την σέντρα μέσα στην περιοχή με τον Τιλίκα να πιάνει την κεφαλιά και να μειώνει σε 3-2 και να θέλει να επιστρέψει στο ματς μετά τα 2 γρήγορα γκολ που δέχτηκε.

    Στα επόμενα λεπτά η κούραση άρχισε να κάνει την εμφάνισή της και στις δύο ομάδες, με αρκετούς από τους πρωταγωνιστές των ομάδων να μένουν από δυνάμεις και να αποχωρούνε με κράμπες, με τον ρυθμό του ματς να πέφτει αισθητά και τα πολλά φάουλ να δίνουν την θέση τους στο επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζονταν μέχρι εκείνο το σημείο.

    Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα ωφελούσε τον Βόλο που προηγούταν με 3-2, αλλά ο Αστέρας Τρίπολης με τον τρόπο παιχνιδιού του κατάφερνε να κερδίζει αρκετά φάουλ και μέτρα στο γήπεδο, θέλοντας να φτάσει σε ένα γκολ ισοφάρισης πριν το τέλος του αγώνα. Η μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση ήρθε για την ομάδα της Τρίπολης όταν μετά από εκτέλεση του Μπερτόλιο η μπάλα έφτασε στον Σονί το σκαστό σουτ του να περνάει εκτός. 

    Ο διαιτητής έδωσε 8 λεπτά καθυστερήσεων σε ένα χορταστικό ματς από άποψη θεάματος, τερμάτων αλλά και συγκινήσεων, με την ομάδα της Τρίπολης να έχει εγκατασταθεί στα τελευταία λεπτά στην περιοχή του Βόλου κερδίζοντας συνεχόμενες στημένες μπάλες. Η λύτρωση για τον Αστέρα ήρθε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ατιένθα να κλέβει την μπάλα από τον Τάχατο, αυτός να βγάζει στον Μπαράλες που προσπάθησε να μπει στην περιοχή όπου έχασε την μπάλα αλλά με τις κόντρες να τον ευνοούνε και να τσιμπάει την μπάλα και να καταφέρνει να την στέλνει στα δίχτυα και να πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαιχτών του καταφέρνοντας να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του σε μια χορταστική πρεμιέρα για την Super League.

ΝΠΣ Βόλος: Κλέιμαν, Αλχο, Σιελή, Εσκοβάλ, Λούνα, Τσοκάνης, Ματίγια, Πάολο Φερνάντες, Βίκτορ Φερνάντες, Ντέλετιτς, Φαν Βέερτ. 

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιος, Ατιένθα, Αλβαρες, Μουνάφο, Στάνκο, Μπερτόλιο, Γκαρντάφσκι, Ριέρα, Μπενίτο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code