ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ιβάν... δεκαετίας στον ΠΑΟΚ: «Πολλοί με ρωτούν τι βρήκα στον ΠΑΟΚ, εμένα!»


«Κάποτε νόμιζα ότι είχα τα πάντα. Όταν αποκτήσαμε τον ΠΑΟΚ, κατάλαβα ότι μέχρι τότε δεν είχα τίποτα». Υπόσχεση που δεν έμεινε στα λόγια για εκείνον αλλά ήταν δέσμευση και έγινε πράξη! Ιβάν... δεκαετίας στον ΠΑΟΚ - Ο άνθρωπος που πήρε τη ζωή στα χέρια του και την οδήγησε εκεί που ήθελε... «Καλώ την Αθήνα να έχει πιο καθαρό μυαλό. Εγώ τους ευχαριστώ, αυτοί ενώνονται και κάνουν εμάς πιο δυνατούς!»   

«Τι είναι ο ΠΑΟΚ για σένα»; Η πιο κλασική ερώτηση προς τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και η πιο εύκολη συγχρόνως. Διότι δεν χρειάζεται σκέψη. Μιλάνε τα συναισθήματα, δίνοντας αυτόματα την απάντηση: «Τα πάντα»! Όλα τα λεφτά κι αν μου δώσουν, τον ΠΑΟΚ που είναι η ψυχή μου, δεν τον δίνω!»  

«Γι΄αυτό πολλά χρόνια όδευα προς αυτήν την απόφαση. Και είμαι ευτυχής που την πήρα. Ακόμη κι αν όλη μου τη ζωή κάνω λάθη στα πλαίσια του ΠΑΟΚ, θα είναι η δική μου ζωή. Κανείς δεν ξέρει προκαταβολικά πως θα έπρεπε να ζήσει την ζωή του σωστά. Το βασικό είναι να μην σε βασανίζει η συνείδησή σου. Γι΄αυτό και η δική μου δεν με βασανίζει. Καθόλου». 

Ανοίγοντας τα φτερά του και πετώντας σε ουρανούς που φαντάζονταν μόνο οι πιο ρομαντικοί του φίλοι, ο Ιβάν Σαββίδης ήπιε το πιο... ακριβό τσάι στη ζωή του, απαλλάσσοντας τον ΠΑΟΚ από τον βραχνά των χρεών του παρελθόντος. «Από σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός! Μια εξαετής ιστορία για την απόκτησή του μπορούμε να πούμε ότι ολοκληρώθηκε. Αγοράσαμε το πλειοψηφικό πακέτο 51% της ποδοσφαιρικής ομάδας». 

Σε απλή μετάφραση, μια ελληνική ομάδα επιλέγει το δρόμο της αποπληρωμής των χρεών όχι με χρήση επιταγής, αλλά με κατάθεση ολόκληρου του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό του δημοσίου: «Μόλις ήπια ένα ποτήρι τσάι, το οποίο κόστισε 10.886.000 ευρώ».   

Και κοιτώντας πίσω, εκείνο το μεσημέρι της 10ης Αυγούστου του 2012, μοιάζει πλέον τόσο μακρινό, εντούτοις, η ατάκα που ειπώθηκε δια στόματος του Ιβάν Σαββίδη, «ξεπέρασε» ακόμη και εκείνον σε χρόνο - ρεκόρ. Υπάρχει αμφιβολία;  

Κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου το 2012 ο ισχυρός άνδρας των «ασπρόμαυρων», αποτύπωσε μέσα σε μερικές λέξεις την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο Δικέφαλος: «Έβλεπα μια ομάδα στα όρια της επιβίωσης. Πήρα μια απόφαση: Να ζήσει», πλαισιώνοντας τον εαυτό του με σωρεία αυτοπεποίθησης και βάζοντας τελεία στις άνω που κανένας δεν μπορούσε να κλείσει, δίνοντας εν καιρώ απαντήσεις.  

Ανθρώπινα μπροστά του απλωνόταν ένα κύμα... επιφύλαξης που εκ του αποτελέσματος δεν τον πτόησε. Το είχε αντιληφθεί κι ο ίδιος αλλά χωρίς να ζητήσει κάτι... εκβιαστικά, αφήνοντας το χρόνο να δουλέψει υπέρ, με την έκβαση εν τέλει να τον δικαιώνει. Τρία χρόνια μετά, έδωσε την πιο ηχηρή απάντηση, σφραγίζοντας με την παρουσία του τη νέα εποχή του ΠΑΟΚ που αναμφίβολα έχει το όνομα, Ιβάν Σαββίδης

Πορευόταν προς τον ΠΑΟΚ από το 2006 και χρειάστηκε έξι χρόνια για να βρει το... σωστό δρόμο, αλλά το νερό είχε ήδη μπει στο αυλάκι. Είχε πει πως «μέχρι το Δεκαπεντάγουστο ο ΠΑΟΚ θα γίνει δικός μου», εν τέλει τα κατάφερε λίγες μέρες νωρίτερα. Δεν αναφέρεται ποτέ στη «χθεσινή» μέρα, για το τι έγινε και τι όχι, τον απασχολεί αποκλειστικά και μόνο το σήμερα και το αύριο.  

Κι έκτοτε; «Το 2012 έχει γίνει χρονιά ορόσημο για εμένα και ήταν το σημείο καμπής στη ζωή μου και είμαι σίγουρος και για την τύχη του συλλόγου». Έχει άλλωστε δεσμευτεί πως όταν φτάσει πια στα βαθιά του γεράματα, θα γράψει για το δικό του ερχομό στον ΠΑΟΚ. Μέχρι τότε... αναμένουμε.  

Ισχυρή του βούληση η αποκατάσταση της ισονομίας εντός των εγχώριων διοργανώσεων, με αποκορύφωμα την απόσυρση του ΠΑΟΚ από τη διοργάνωση Κυπέλλου Ελλάδος την αγωνιστική περίοδο του 2015 – 2016, ανταπαντώντας στη διαιτησία του Ανδρέα Παππά κατά την αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας.  

Βίος αντίθετος με τα χρέη, δεδομένου ότι στη ζωή του δεν όφειλε ποτέ και σε κανέναν. Όταν ο ΠΑΟΚ πέρασε στα χέρια του; Τα χρέη της ομάδας, έγιναν και δικά του. Για την ακρίβεια τα... οικειοποιήθηκε, πίνοντας ένα ποτήρι τσάι, το οποίο κόστισε 10.886.000 ευρώ, θέλοντας να δει τον δικό του ΠΑΟΚ να «ανασαίνει» χωρίς να χρωστά ούτε ένα ευρώ. Αν υπήρχε κι άλλος δρόμος; Φυσικά! Ουδέποτε όμως δεν θα ρίσκαρε το παραμικρό:  

«Θα μπορούσαμε να πτωχεύσουμε και να μη δώσουμε τίποτα. Αυτή η λύση θα ήταν η πιο συμφέρουσα από οικονομική άποψη. Αλλά δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να υπάρχει μαύρη κηλίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Πολύ δε περισσότερο αν εμφανιζόταν αυτή στη δική μου παρουσία. Θέλω όλη η Ελλάδα να γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάντα έτοιμος να πληρώσει τις οφειλές του. Όλα όσα χρωστά». 

Για τον Ιβάν Σαββίδη αυτό που είχε αξία ήταν ο κόσμος που είχε απέναντί του. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, διακρίνοντάς τον σε δύο κατηγορίες. Σε εκείνους που μεγάλωσαν στην Τούμπα, και σε «όλους τους υπόλοιπους», ενώ βάσει των όσων έχει παραθέσει, ο ίδιος προήλθε από τη δεύτερη, διεκδικώντας τη δική του σημασία μέσα στην Τούμπα, έχοντας κατανοήσει σε απόλυτο βαθμό τα όποια ερωτηματικά προκλήθηκαν στην αρχή. 

«Ο ΠΑΟΚ έχει μια κατηγορία που θα την χαρακτήριζα ουσιωδών και θεμελιωδών φιλάθλων, είναι αυτοί οι οποίοι μεγάλωσαν στην Τούμπα. Υπάρχει και μια δεύτερη κατηγορία, η οποία ονομάζεται «όλοι οι υπόλοιποι». Εγώ λοιπόν ήρθα από την δεύτερη κατηγορία διεκδικώντας την δική μου σημασία μέσα στην Τούμπα και ίσως έτσι προκλήθηκαν στην αρχή ερωτηματικά...». 

Κυριάκος Κυριάκος: «Ο από μηχανής Θεός μας!» 

«Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε αυτά για τα οποία ήσουν σίγουρος»... 

«Τέτοιο καιρό πριν 10 χρόνια στα γραφεία ψάχναμε λύση για τη φορολογική ενημερότητα. Για την εξασφάλιση της μισθοδοσίας. Για τη μεταγραφή του Κουμάλο… 

Δεν ξέραμε ακόμη ότι η 10η Αυγούστου 2012 ήταν η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μας. Δεν ξέραμε ότι θα αλλάξεις την ιστορία. Κι όπως δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τότε αυτά για τα οποία εσύ ήσουν σίγουρος, εύχομαι να μην μπορούμε να διανοηθούμε ούτε τα επόμενα που θα καταφέρεις. 

10 Αυγούστου 2012… Deus Ex Machina». 

Μια χρυσή πενταετία τίτλων και... συνεχίζεται, αποπληρωμή χρεών, αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο με ορίζοντα την εξυγίανσή του, μία επένδυση που ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ και μία νέα Τούμπα στα σκαριά! Ένα δημιούργημα που φέρει από την αρχή μέχρι το τέλος την υπογραφή του. 

Όσο για τον ανταγωνισμό; Δίνει την πιο ηχηρή απάντηση, τα πνευματικά δικαιώματα της οποίας ανήκουν στον Περικλή τον 5ο αιώνα προ Χριστού: «Ω Αθηναίοι, σας καλώ να έχετε πιο καθαρό μυαλό. Γι' αυτό κι εγώ σήμερα καλώ την Αθήνα να έχει πιο καθαρό μυαλό. Εγώ τους ευχαριστώ, αυτοί ενώνονται και κάνουν εμάς πιο δυνατούς!»

Κι ένας ΠΑΟΚ δυνατός με την υπογραφή του Ιβάν... 

«Πολλοί με ρωτούν τι βρήκα στον ΠΑΟΚ. Κι εγώ τους απαντώ τον εαυτό μου. Όλα τα λεφτά κι αν μου δώσουν, τον ΠΑΟΚ που είναι η ψυχή μου, δεν τον δίνω!»   


 


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code