ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ: Καταλύτης ο Ντάντας, ντεμπούτο με 126 εύστοχες πάσες!


Πρόσημο… άκρως θετικό στο ντεμπούτο του νεαρού μέσου στο πρωτάθλημα – Οι συνεργασίες με τον Γιάσμιν Κούρτιτς βγήκαν στο γήπεδο κι ο Τιάγκο Ντάντας συστήνεται με δημιουργικές αρετές και 126 εύστοχες πάσες ως σημείο αναφοράς του ΠΑΟΚ!

Κάθε άλλο παρά εμφανή βελτίωση έκρυβε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναιτωλικό, δεδομένου πως οι Θεσσαλονικείς κινήθηκαν στη λογική μίας δεύτερης προετοιμασίας στη βάση τους κατόπιν πρόωρου ευρωπαϊκού αποκλεισμού, δημιουργώντας χώρο για αυτοκριτική, συσπείρωση κι εντατική προεργασία με ορίζοντα την επόμενη προαναγγελλομένη με δυσκολίες σελίδα στο αναδομημένο ρόστερ.

Ενδεχομένως επί του παρόντος να λογίζονται ως σημαντικές παράμετροι και οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις στο γκρουπ του Ραζβάν Λουτσέσκου, στην προκειμένη περίπτωση η ανάγκη ένταξης ενός επιτελικού μέσου προκειμένου να «ξεκλειδώνεται» μία καλά στημένη, οργανωμένη άμυνα, κάτι που αρκέστηκε να δηλώσει και ο ίδιος, ωστόσο, τίποτα δεν είναι και ούτε μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο σε μια μεταγραφική περίοδο.

«Για τα μεταγραφικά, θα ήθελα έναν παίκτη στο 10 ή έναν winger που θα δώσει στο ένας με έναν, και παραπάνω επιθετικότητα», με την υποσημείωση πως τοποθετήθηκε και στην ατομική διαχείριση του Νίκο Κουαλιάτα, συνθέτοντας τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ως ποδοσφαιριστής και την τρέχουσα κατάσταση με τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό, ξεκαθαρίζοντας -τουλάχιστον- στην παρούσα φάση το τι μέλλει γενέσθαι.

Έχοντας ως δεδομένη την πίστωση χρόνου στο ριζικά ανανεωμένο σύνολο των «ασπρόμαυρων» και την κριτική που αναμένεται αναπόδραστα εν καιρώ να τεθεί στο τραπέζι συζητήσεων, αξίζει να σταθεί κανείς στα σημεία αναφοράς -αν και φαντάζει ιδιαίτερα νωρίς για εμπεριστατωμένα συμπεράσματα- του Δικεφάλου, με ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία του Τιάγκο Ντάντας!

Σημειώνεται πως στις διπλές αναμετρήσεις απέναντι στη Λέφσκι Σόφιας έδειξε να «κουμπώνει» ιδανικά με τις συστάσεις που τον συνοδεύουν: έξυπνο συνδυαστικό ποδόσφαιρο με καλές τοποθετήσεις με τη μπάλα στο χώρο, προσθέτοντας μεσοεπιθετικά ατομική ποιότητα στον ΠΑΟΚ. Κάτι που «ξεδίπλωσε» και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, καθώς στον άξονα όλο το παιχνίδι του Δικεφάλου περνούσε από τα πόδια του!

Προφανώς ο νεαρός μέσος δεν είναι «δεκάρι», αλλά, οπισθοχωρώντας λίγα μέτρα στο γήπεδο αποτυπώνει εμπράκτως ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οργάνωση της αναμέτρησης, στο σύνολο των ενεργειών και πρωτίστως στο κάθετο παιχνίδι προς την αντίπαλη περιοχή. Το σημαντικό, βλέποντας, τον Ντάντας στο γήπεδο είναι οι δημιουργικές του αρετές, φροντίζοντας να τις παρουσιάσει και στο ματς απέναντι στους Αγρινιώτες.

Ειδικότερα, ο νεαρός πορτογάλος κατέγραψε 126/132 εύστοχες πάσες (!), απλώνοντας το παιχνίδι είτε στα άκρα είτε στον άξονα, συντελώντας μαζί με τον Γιάσμιν Κούρτιτς ένα αξιοσημείωτα παραγωγικό δίδυμο στα χαφ πίσω από τον Ντόουγκλας, αν προσθέσουμε εντός της κουβέντας και τις μεταξύ τους 84 συνεργασίες κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, αναζητώντας επί της ουσίας να υποσκελίσουν την αντίπαλη άμυνα.

Από εκεί και πέρα, οι 89 πάσες του 21χρονου ήταν πάνω από τη σέντρα και οι εναπομείνασες 30 στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, όντας καταλύτης στην κυκλοφορία της μπάλας του ΠΑΟΚ υπό την παράλληλη προσπάθεια να βγάλει την ομάδα του στην επίθεση, με το 60% των μεταβιβάσεών του να είναι προωθημένες!

Πάντως, σε αυτά πρέπει να προσθέσει κανείς και την αντικειμενική δυσκολία παραμονής του στους Θεσσαλονικείς, δεδομένης της υψηλής ρήτρας εξαγοράς είτε του 50% των δικαιωμάτων του, είτε την ολοκληρωτική αγορά του από πλευράς ΠΑΟΚ. Σε πρώτη φάση, εντούτοις, το βάρος μετατοπίζεται κατ΄αποκλειστικότητα στην επόμενη μέρα και δευτερευόντως στη διευθέτηση ζητημάτων που θα απασχολήσουν στο τέλος της σεζόν…

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με χαρακτηριστικά που χρίζουν προσοχής, ενώ το δίδυμο στον άξονα με τον Γιάσμιν Κούρτιτς παρουσιάζει ολόπλευρο ενδιαφέρον και μένει να δείξει τι μπορεί να κάνει ενόψει συνέχειας αν κι εφόσον χρησιμοποιηθεί εκ νέου σε αντίστοιχη θέση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code