ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

FIFA: Επέκτεινε την αναστολή των συμβολαίων των ξένων σε Ρωσία και Ουκρανία

 


Με απόφαση της FIFA επεκτάθηκαν οι αναστολές των συμβολαίων ξένων ποδοσφαιριστών που βρίσκονται και αγωνίζονται για ομάδες της Ρωσίας και της Ουκρανίας αντίστοιχα, έως και τον Ιούνιο του 2023.

Οι εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι φυσικό να επηρεάζουν σε διάφορους τομείς και τον αθλητικό τομέα που στεγάζουν οι εν λόγω χώρες. Πριν από μερικούς μήνες, και πιο συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2022, η FIFA με απόφαση της έθεσε σε αναστολή όλα τα συμβόλαια αθλητών που δεν είχαν υπηκοότητα σε καμία από τις δύο χώρες, αλλά βρίσκονται εκεί για τις αθλητικές τους υποχρεώσεις. 

Έγινε ευρέως γνωστό από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, πως εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και της μη καλυτέρευσης της όλης κατάστασης, οι αναστολές των συμβολαίων θα συνεχίσουν να ισχύουν μέχρι και τον Ιούνιο του 2023. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μία προστασία γύρω από τους ξένους παίκτες που αγωνίζονται στην Ουκρανία που πλήττεται από τον πόλεμο, αλλά και στην Ρωσία που τιμωρείται για αυτό.

Η σχετική ενημέρωση της FIFA:


"Εάν οι σύλλογοι που συνδέονται με την Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UAF) ή την Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας (FUR) δεν καταλήξουν σε αμοιβαία συμφωνία με τους ξένους παίκτες και προπονητές τους πριν ή στις 30 Ιουνίου 2022, αυτοί οι παίκτες και oι προπονητές θα έχουν το δικαίωμα να αναστείλουν τις συμβάσεις εργασίας τους με τους συλλόγους τους έως τις 30 Ιουνίου 2023"

"Αυτές οι αποφάσεις δίνουν στους παίκτες και τους προπονητές την ευκαιρία να προπονούνται, να παίζουν και να λαμβάνουν μισθό, ενώ προστατεύονται οι ουκρανικές ομάδες και βοηθούν τους ξένους παίκτες και προπονητές να φύγουν από την Ρωσία".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code