ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Παράσταση για έναν ρόλο


 Το παιχνίδι που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο ΣΕΦ επιβεβαίωσε αυτό που σχεδόν όλοι περίμεναν: Την ξεκάθαρη υπεροχή του Ολυμπιακού έναντι του Παναθηναϊκού στην φετινή σεζόν.

Ο αποψινός τρίτος Τελικός ήταν το κερασάκι στην τούρτα μιας υπέροχης και άκρως επιτυχημένης χρονιάς για τους ερυθρόλευκους. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος, που σηματοδοτεί και την επίτευξη του πρώτου "Νταμπλ" μετά από 25 χρόνια για τους Πειραιώτες, ήρθε σε απόλυτη αρμονία με την παρουσία της ομάδας στο Final 4 της Ευρωλίγκας. 

Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό, μπορεί οι Πράσινοι να παρουσιάστηκαν πιο συγκεντρωμένοι και με περισσότερη ενέργεια σε ορισμένα διαστήματα του παιχνιδιού, ωστόσο για άλλη μια φορά δεν κατάφεραν να παρουσιαστούν πλήρως ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό. Αυτό που είναι σίγουρο για την ομάδα του Γιώργου Βόβορα, είναι πως η φετινή χρονιά πρέπει να ξεχαστεί γρήγορα καθώς επίσης πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να ανακτήσει η ομάδα την χαμένη της - ιδίως τα τελευταία χρόνια αίγλη. 

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ολυμπιακός είχε για ένα ακόμα παιχνίδι τον Βεζένκοφ σε δαιμονιώδη φόρμα ( 25 πόντοι - 6 ριμπάουντ ) όπως και τον Σλούκα ( 14 πόντοι - 5 ασίστ ). Από κοντά βρίσκονταν οι Παπανικολάου και Μακίσικ με 10 πόντους έκαστος. Από την άλλη πλευρά, για τους Πράσινους ξεχώρισαν οι Νέντοβιτς ( 23 πόντοι ) και Παπαγιάννης ( 15 πόντοι - 10 ριμπάουντ ). 

Το highlight όμως της βραδιάς δεν ήταν άλλο από την αποθέωση που γνώρισε ο εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης στο επίσημο "αντίο" του. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο Πρίντεζης έδωσε τέλος στην σπουδαία 20ετή του καριέρα, στην διάρκεια της οποίας πρόλαβε αφενός να κατακτήσει πλήθος ευρωπαϊκών και εγχώριων τίτλων, και αφετέρου να κερδίσει μια θέση στο πάνθεον της ιστορίας του Ελληνικού μπάσκετ. 


Είναι προφανές ότι η φετινή χρονιά ανήκει ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό, και αυτό δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να δούμε το πως θα παρουσιαστούν οι δυο κορυφαίες ομάδες του Ελληνικού μπάσκετ στις αυξημένες απαιτήσεις της επόμενης σεζόν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code