ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-3: Αγχώθηκε, αλλά έμεινε ζωντανή στη μάχη της Ευρώπης!


Παίρνοντας "κεφάλι" από την αρχή του αγώνα με το γκολ του Κριχόβιακ (4'), η Ένωση σκόραρε εις τριπλούν (45' Ρότα και 70' Αραούχο) και έκαμψε την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πάλεψε για να επιστρέψει στο παιχνίδι με τα δύο γκολ του Περέα (52', 90') όμως τελικά ηττήθηκε. Συνεχίζει από κοντά η ΑΕΚ την "ευρωπαϊκή" της προσπάθεια, καθώς βρίσκεται ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό και στο -2 από τον τρίτο Άρη!


Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ξεκίνημα με γκολ για την Ένωση είχαμε στο παιχνίδι με τον Κριχόβιακ. Ο Μάνταλος πάσαρε στο πλάι στον ιδιαίτερα δραστήριο από την αρχή του αγώνα Τσούμπερ, ο οποίος γύρισε στην περιοχή, ο Κάργας δεν απομάκρυνε σωστά, με τον Κριχόβιακ να νικάει τον Λοντίγκιν με σουτ μέσα από την περιοχή (4'). Πρώτο γκολ του Πολωνού μέσου με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα στην τέταρτή του συμμετοχή. Από την αρχή δυνατά μπήκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι έδειξαν τα "δόντια" τους και την θέλησή τους για τη νίκη στον αποψινό αγώνα. Νέα φάση για την ΑΕΚ με το σουτ του Αραούχο μέσα από την περιοχή να μπλοκάρεται από τον Λοντίγκιν με δεύτερη προσπάθεια. Πρώτο σουτ για τους Γιαννιώτες στο 19ο λεπτό με τον Γκαρντάφσκι, η μπάλα κατέληξε αρκετά άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Αραούχο, ο οποίος "κατέβασε" μετά το γύρισμα του Σιμάνσκι, όμως από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα ψηλά (22'). Στο 24ο λεπτό οι Γιαννιώτες ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Σάλιακα μετά από τρομερή ενέργεια του Περέα, όμως το VAR ακύρωσε το γκολ, μιας και ο Περέα ξεκίνησε την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ για λίγα εκατοστά. Αναθάρρησε μετά το 20' ο ΠΑΣ, ο οποίος βγήκε μπροστά με σκοπό να ισοφαρίσει. Ακόμα μια απειλή για τον Στάνκοβιτς, ο οποίος έδιωξε με το πόδι την συρτή σέντρα-σουτ του Σάλιακα (27'). Το φάουλ του Λιβάι Γκαρσία από πλάγια δεν ανησύχησε τον Λοντίγκιν (37'). Έπεσε ο ρυθμός του ματς στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να κρατάει το υπέρ της σκορ και τον ΠΑΣ να προσπαθεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Στάνκοβιτς. Νέα καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Μάνταλο να γυρίζει στον Λιβάι Γκαρσία και τον Πίρσμαν να σώζει (42'). Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήρθε και το δεύτερο γκολ για την Ένωση. Οι παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου αναπτύχθηκαν ωραία από τον άξονα, ο Τσούμπερ πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον προωθημένο Ρότα, ο οποίος ντρίμπλαρε έξοχα τον Πίρσμαν και με ένα δυνατό αριστερό σουτ "νίκησε" τον πορτιέρο του ΠΑΣ για το 0-2! Τίποτα άλλο στο πρώτο μέρος στους "Ζωσιμάδες", με την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας ισχυρό προβάδισμα ενόψει δευτέρου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο είχαμε ξεκίνημα με γκολ, αυτή τη φορά για τους γηπεδούχους. Ωραία ανάπτυξη από τον άξονα, με τον Στάνκο να πασάρει στο πλάι στον Σάλιακα, αυτός με την μία γυρίζει παράλληλα στην περιοχή και τον Περέα με πλασέ στην κίνηση μείωσε σε 1-2 για τους Γιαννιώτες. (52')! Παρόμοια ανάπτυξη με αυτήν της Ένωσης στο δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι "βρήκαν" το γρήγορο γκολ που επιζητούσαν για να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ματς κέντρου είχαμε κυρίως στο δεύτερο μέρος με τα λάθη και τα φάουλ να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ωστόσο, στο 70ο λεπτό η ΑΕΚ σημείωσε και τρίτο γκολ. Ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε στην πλάτη της άμυνας, γύρισε στον Αραούχο , οποίος με τελείωμα στην κίνηση "νίκησε" τον ανήμπορο να αντιδράσει Λοντίγκιν, μιας και η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία! Σκόραρε εν τέλει ο Αργεντινός σέντερ φορ της Ένωσης, σε ένα απόγευμα που φαινόταν να είναι έξω από τα νερά του, με πολλά λάθη και κακές αποφάσεις. Σουτ του Τσούμπερ στο 84ο λεπτό, η μπάλα μακριά από την εστία του Λοντίγκιν. Ο ΠΑΣ μείωσε και πάλι με την κεφαλιά του Περέα στο 90' μετά από ασσίστ του Σάλιακα και πάλι δίνοντας νέο ενδιαφέρον στις καθυστερήσεις του αγώνα! Οι δύο καλύτεροι παίκτες των Ηπειρωτών σήμερα συνεργάστηκαν και πάλι και ξαναέβαλαν τον "Άγιαξ της Ηπείρου" και πάλι στο παιχνίδι. Έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια οι γηπεδούχοι για να ισοφαρίσουν το ματς, όμως δεν τα κατάφεραν. Τέλος στους "Ζωσιμάδες" με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει μια πολύ σημαντική και συνάμα αγχωτική νίκη στην προσπάθειά της να συμμετέχει τη νέα χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!


ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Στάνκο, Σνάιντερ (62 Μορέιρα), Γκαρντάφσκι (78' Κόντε), Ντομίνγκεζ, Περέα.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζησαφί, Κριχόβιακ (88' Σάκχοφ), Σιμάνσκι (78' Σιμόες), Μάνταλος, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (83' Σβάρνας), Αραούχο (88' Ανσαριφάρντ). 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code