ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ-Άρης 1-2: Νικητής ο Άρης στην ντερμπάρα του ΟΑΚΑ και ολοταχώς για Ευρώπη!


Σε ένα ματς-διαφήμιση με πολλές φάσεις, εντάσεις, ανατροπές και 3 γκολ, ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής (1-2), φεύγοντας από το ΟΑΚΑ με τους τρεις βαθμούς. Μπορούσαν να τελειώσουν πιο νωρίς το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι, όμως δεν σκόραραν στις φάσεις που είχαν. Δεν τα κατάφερε η Ένωση, που αγνοεί την λέξη "νίκη" στα πλέι οφ, με την ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου να χάνει και αυτή πολλές φάσεις, μπορούσε να πάρει τον βαθμό, όμως στο τέλος αποχωρεί από το χορτάρι με άδεια χέρια. Τρίτη θέση για τον Άρη προσπερνώντας ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.  

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Πρώτη φάση στο ματς για τον Άρη με τον Μπεναλουάν, ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει από πλάγια όμως ο Τσιντώτας έδιωξε σε κόρνερ (3'). Ένα λεπτό αργότερα σουτ του Πάλμα από τον άξονα, η μπάλα κατέληξε άουτ. "Απάντηση" από την Ένωση με το σουτ του Τσούμπερ να διώχνει σε κόρνερ ο Κουέστα με τις γροθιές (5'). Εκρηκτικό ξεκίνημα στο παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και ήδη 3 φάσεις στο πρώτο πεντάλεπτο. Νέο σουτ από τους Θεσσαλονικείς με τον Μαντσίνι να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Τσιντώτα, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να πέφτει στη γωνία του και να απομακρύνει (7'). Μεγάλη φάση για τον Άρη, με τον Καμαρά να φεύγει στην πλάτη της άμυνας, όμως το τελείωμά του απέναντι από τον Τσιντώτα ήταν απογοητευτικό (10'). Δύο λεπτά αργότερα σουτ του Μοχαμάντι μετά από λάθος κοντρόλ του Μαντσίνι, στην αγκαλιά του Κουέστα (12'). Νέα φάση στο ματς το σουτ του Αραούχο μετά από κόρνερ, κατέληξε άουτ (15'). Τρομερή εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, ο Τσιντώτας απομακρύνει εκπληκτικά σε κόρνερ. Μετά το κόρνερ, οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν. Ο Ιτούρμπε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τσιντώτας δεν απομάκρυνε και ο Πάλμα σε κενή εστία σκόραρε με το κεφάλι στο δεύτερο δοκάρι (20'). Πρώτο γκολ του Ονδουριανού εξτρέμ με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα. Στο 28ο λεπτό η Ένωση ισοφάρισε. Όλα ξεκίνησαν από το λανθασμένο βολέ του Κουέστα, που βρήκε σε αντίπαλο, με τον Ρότα στην εξέλιξη της φάσης να πιάνει ένα τρομερό σουτ με το δεξί στέλνοντας την μπάλα στο "παραθυράκι" του Ισπανού πορτιέρο. Πέρασε αρκετή ώρα για την επόμενη φάση στο ντέρμπι, με αυτήν να έρχεται στις καθυστερήσεις. Σουτ του Σιμάνσκι με το αριστερό, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα (45+1'). 

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Αν και η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και πίεσε για να βρει και δεύτερο γκολ, ο Άρης ήταν αυτός που σκόραρε. Ο Ιτούρμπε εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Καμαρά που σούταρε, ο Τσιντώτας έδιωξε σε πρώτο χρόνο, ο Κριχόβιακ απομάκρυνε κάκιστα πάνω στον Σάσα, ο οποίος με το κεφάλι έβαλε τον Άρη μπροστά στο σκορ (57'). Ο επόπτης ακύρωσε αρχικά το γκολ ως οφσάιντ, ο VAR όμως εξέτασε την φάση και το μέτρησε κανονικά. Στη συνέχεια είχαμε δύο σουτ από Λιβάι Γκαρσία και Μαντσίνι, τα οποία δεν ανησύχησαν τους δύο γκολκίπερ. Μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση με τον Σιμάνσκι να αστοχεί απελπιστικά από πλεονεκτική θέση μετά από πολύ καλή σέντρα του Λιβάι Γκαρσία (69'). Νέα τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους με το απευθείας φάουλ του εκπληκτικού σήμερα Λιβάι Γκαρσία να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι (72'). Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας ειδικά μετά το 1-2 και προσπαθούσε να βρει γκολ ισοφάρισης, με τον Άρη να αμύνεται κλείνοντας τους χώρους, ενώ παράλληλα έβγαινε στην κόντρα με την γρήγορη επιθετική του τριάδα. Τεράστια χαμένη φάση για τον Άρη να "τελειώσει" το παιχνίδι με τον Μαντσίνι να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ μετά από κάθετη του Καμαρά (78'). Ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με τον νεοεισελθών Μπερτόγλιο να στέλνει την μπάλα πάνω στον Τσιντώτα σε φάση τετ α τετ μετά από εκπληκτική μπαλιά του Καμαρά (84'). Ευκαιρία για την Ένωση να ισοφαρίσει, όμως ο Τζαβέλλας δεν έκανε το σουτ όπως θα ήθελε, με τον Κουέστα να μπλοκάρει (87'). Νέα απειλή για την Ένωση με το σουτ του Κριχόβιακ μέσα από την περιοχή να καταλήγει έξω (90+4'). Δεν άλλαξε κάτι στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Άρη να είναι ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.


AEK (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι (83' Χατζησαφί), Κριχόβιακ, Σιμάνσκι (69 Λε Ταλέκ), Άμραμπατ (69' Τάνκοβιτς), Τσούμπερ (77' Μάνταλος), Γκαρσία, Αραούχο.

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπεναλουάν, Γκάνεα (88' Σούντγκρεν), Ματίγια, Σάσα, Μαντσίνι (81' Μπερτόγλιο), Ιτούρμπε ( 67'Ματέο Γκαρσία), Πάλμα (67' Ντουκουρέ), Καμαρά (88' Δεληζήσης).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code