ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός: Στάση Γιάννενα (0-0)



Μάχη είχαμε σήμερα στα Γιάννενα ανάμεσα στον τοπικό ΠΑΣ και τον Παναθηναϊκό, όπου οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κάτω από καταρρακτώδη βροχή μένοντας στο 0-0, με τον Παναθηναϊκό να μένει σε απόσταση βολής από την 3η θέση και τον ΠΑΣ να αποτυχαίνει να πάρει νίκη για 4ο σερί παιχνίδι στην διαδικασία των Play-off. Αυστηρή κόκκινη κάρτα στον Χουανκάρ για μαρκάρισμα πάνω στον Περέα, με αποτέλεσμα να χάνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής.


 Α' ημίχρονο


Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο καλά στο παιχνίδι κρατώντας την κατοχή και από τα πρώτα λεπτά φάνηκε η διάθεση του να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να ψάχνει με υπομονή τις επιθέσεις που θα του φέρουνε το γκολ. Στα πρώτα 15 λεπτά είχε την υπεροχή και είχε προλάβει να δημιουργήσει αρκετές επιθέσεις αλλά τα σουτ των «πρασίνων» να είναι από πολύ μακριά και το Λοντίγκιν να προλαβαίνει τους επιθετικούς τους σε 2 περιπτώσεις με σέντρες από τα δεξιά.

Λίγο μετά το 20λεπτο ο ΠΑΣ είχε και την δικιά του πρώτη ευκαιρία με ένα μακρινό σουτ του Καραχάλιου να περνάει αρκετά μακριά εκτός εστίας. Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να ανοίξει το σκορ ήρθε στο 23' όταν οι Χουανκάρ και Αιτόρ  συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει ένα σουτ το οποίο όμως πέρασε λίγο εκτός εστίας χάνοντας την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. 

Μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό με τον Αϊτόρ να κάνει την παράλληλη πάσα μέσα στην άμυνα των Γιαννιωτών και την μπάλα να φτάνει στον Μαουρίτσιο και εκείνος με ένα κεραυνό να την στέλνει στο δοκάρι του Λοντίγκιν και την μπάλα στην συνέχεια να απομακρύνεται και να μην μπορεί να σκοράρει. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την κατοχή του αγώνα με το ποσοστό να αγγίζει το 69% αλλά να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του με αρκετές από αυτές να περνάνε αρκετά εκτός εστίας και να έχει περιορίσει τον ΠΑΣ σε παθητικό ρόλο, όπου συγκεκριμένα η πρώτη του ευκαιρία ήταν ένα αδύναμο σουτ του Περέα όπου εξουδετέρωσε εύκολα ο Μπρινιόλι στο 43'.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην μεγαλύτερη διάρκεια του ημιχρόνου, όντας εξαιρετικός στην κατοχή της μπάλας χωρίς να βιάζεται στις επιλογές του στην επίθεση και έχοντας το μυαλό του στην αμυντική λειτουργία του χωρίς όμως να μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε και έχοντας χάσει μια εξαιρετική ευκαιρία να σκοράρει με το δοκάρι του Μαουρίτσιο.


Β' ημίχρονο


Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναίκός μπήκε με το ίδιο σχέδιο πιέζοντας ψηλά στο κέντρο τους παίχτες του ΠΑΣ Γιάννινα και έχοντας την κατοχή, αλλά έχοντας μειώσει τον ρυθμό του αγώνα, ενώ η ομάδα του Μεταξά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του και να κερδίσει χαμένες μπαλιές με σκοπό να βγει στην αντεπίθεση και να κλέψει το ματς. 

Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες αρκέστηκαν σε κατοχή και παιχνίδι κέντρου με τις δύο ομάδες να αρκούνται σε μακρινά σουτ χωρίς στόχο. Η πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε στο 63΄ με τον Αϊτόρ να γίνεται κάτοχος της μπάλας στην κορυφή της μικρής περιοχής του ΠΑΣ να φέρνει την μπάλα με κοντρόλ στο αριστερό του αλλά να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στην εστία περνώντας πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν. Λόγο της επιδείνωσης του καιρού στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τα Γιάννενα να απορροφάνε αρκετή από την πίεση που του ασκούσε ο Παναθηναϊκός και να φέρνει το παιχνίδι εκεί που το ήθελε. 

Στο 80' σε μια ανύποπτη φάση ο Περέα βρέθηκε στο έδαφος ύστερα από διεκδίκηση της μπάλας με τον Χουανκάρ και τον Ισπανό μπακ να βλέπει μια αυστηρή κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή και να αφήνει τους «Πρασίνους» με 10 παίχτες για τα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να διαμαρτύρονται έντονα για αυτήν την αυστηρή του απόφαση, με τον Χουανκάρ να χάνει το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής στην Λεοφόρο απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός ανέβηκε ακόμα περισσότερο παρότι με 10 παίχτες με σκοπό να βρει το πολυπόθητο γκολ αλλά τα Γιάννενα να αμύνονται μαζικά, καταφέρνοντας να κερδίσει μονάχα κάποια κόρνερ τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε με το 0-0 να μένει μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή και τις δύο ομάδες να μοιράζονται τον βαθμό τις ισοπαλίας. 


Ενδεκάδες

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρνταβσκι, Σνάιντερ, Μορέιρα και Περέα.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι,Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο, Αϊτόρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code