ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Rein Taaramäe στο sportsnewsgreece: "Πρέπει να έχεις μεγάλο πάθος για να οδηγήσεις την ομάδα σου στην νίκη"


Ένας ποδηλάτης με πολλές διακρίσεις και μεγάλη εμπειρία είναι ο Rein Taaramäe, o οποίος μετράει 13 χρόνια επαγγελματίας, καθώς ξεκίνησε από το 2008. Ο 34χρονος Εσθονός ποδηλάτης είναι από τους αθλητές που πάντα θα κυνηγήσουν την διάκριση σε ένα αγώνα, με βάση τις δεξιότητες του, την στρατηγική που χρησιμοποιεί και το "διάβασμα" των αντιπάλων στον αγώνα, ενώ έχει τον σεβασμό όλου του peloton.

Ο Taaramäe από πέρσι αγωνίζεται στην Intermarche Wanty Gobert, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023. Πέρσι πέρα από την νίκη στο Εσθονικό πρωτάθλημα, πέρασε πρώτος από την γραμμή του τερματισμού στο 3ο etape της Vuelta και φόρεσε την κόκκινη φανέλα του πρωτοπόρου στο 3ο-4ο etapes, αλλά και την πουά φανέλα των βουνών από το 3ο μέχρι το 6ο etapes. Ιδιαίτερα, συμμετείχε σε πάνω από 15 Grand Tours, έχει ακόμα μία νίκη σε etape του Γύρου Ισπανίας (2011) και μία στο Giro d' Italia (2016), αλλά και πολλές διακρίσεις σε πολυήμερους αγώνες (Γύρος της Νορβηγίας, Μπούργος, Γύρος της Σλοβενίας κτλ).

Η φετινή σεζόν στην Βελγική ομάδα όπως μας υπογραμμίζει ξεκίνησε με προετοιμασία στην Ισπανία και στην Ρουάντα, οπού έχουν τον χειμώνα πιο θερμά κλίματα, για αυτό και ήταν πολύ ανταγωνιστικός στους αγώνες στην Μέση Ανατολή, αλλά και έχει μπει σε αγωνιστικό ρυθμό από πολύ νωρίς.

Όλα όσα δήλωσε ο Rein Taaramäe στο sportsnewsgreece.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Νέα σεζόν ξεκινάει. Ποιοι είναι οι στόχοι για φέτος για την ομάδα σου και για εσένα; Τι θα ήθελες να πετύχεις περισσότερο αυτήν την σεζόν;

Σαν ομάδα, θέλουμε να έχουμε αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο, να κερδίζουμε etapes σε Grand Tour, να έχουμε νίκες και βάθρα στους κλασικούς αγώνες, ώστε να τερματίσουμε υψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη, οπού πέρσι ήμασταν στην 14η θέση. Προσωπικά, μου αρέσει να είμαι ανταγωνιστικός στην τακτική, μου αρέσει να τερματίζω στους αγώνες με το συναίσθημα της χαράς και να νιώθω: "Ναι, ήμουν δυνατός και πήγαμε πολύ καλά" σχετικά με τα αποτελέσματα. Όλα αυτά τα χρόνια έχω αποδείξει πολλές φορές ότι είμαι σε θέση να κερδίσω σε κάθε επίπεδο. Έχω το ίδιο κίνητρο, ελπίζω ότι μπορώ να το κάνω ξανά στα μεγάλα Grand tours. 

Πώς πηγαίνει η pre-season της φετινής σεζόν; Τι θεωρείς ότι δουλέψατε περισσότερο; 

Είμαι σε καλή κατάσταση, έκανα τις προπονήσεις μου κανονικά και δεν είχα να αντιμετωπίσω μεγάλα εμπόδια τον χειμώνα. Τον Δεκέμβριο ήμουν στον νότο της Ισπανίας και όλο τον Ιανουάριο έμενα σε περιοχές με υψόμετρο 2000μ στη Ρουάντα. Στους αγώνες της Μέσης Ανατολής ένιωσα τον εαυτό μου δυνατό, βλέποντας την προπόνηση σε μεγάλο υψόμετρο και σε θερμό κλίμα να αποδίδει. Η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν το ζεστό κλίμα κατά τη διάρκεια αυτού του χειμώνα, αφού προπονούμουν τον Δεκέμβριο σε θερμοκρασίες 15-20 βαθμούς Κελσίου, στην Ρουάντα σε 22-25 βαθμούς Κελσίου και στην Μέση Ανατολή, σε πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, το υψόμετρο βοήθησε, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι οι προπονήσεις στη ζέστη είναι πιο αποτελεσματικές, οπότε μπορώ να πω ότι η δουλειά που έκανα ήταν πιο εύκολη για το σώμα μου και ένιωσα ότι βρέθηκα σε καλή φυσική κατάσταση γρηγορότερα. Δεν ένιωσα εξουθενωμένος μετά από δύσκολες μέρες λόγω των καιρικών συνθηκών. Μου αρέσει να τρέχω, αλλά όλα αυτά τα χρόνια, κάνω κάποια run sessions τον Νοέμβριο και μετά ξεκινάω τον Δεκέμβριο μόνο με το ποδήλατο. Φέτος, συνέχισα να τρέχω μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου για τρεις μήνες, 2-3 φορές την εβδομάδα και έκανα 5-15 χιλιόμετρα την φορά. Παρέλειψα τις εύκολες σύντομες βόλτες και τις αντικατέστησα με τρεξίματα, πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει μόνο με τα ψυχικά οφέλη, αλλά το ότι ήταν μια καλή προπόνηση σε επίπεδο ψυχικής υγείας, διαφορετικά αν έκανα, μόνο ποδήλατο και ποδήλατο κτλ, δεν θα είχε πια ενδιαφέρον η κάθε μέρα.  

Αγωνίστηκες στο UAE Tour και στο Tour του Ομάν φέτος. Τι ξεχώρισες περισσότερο από αυτές τις διοργανώσεις;

Πήραμε και νίκη σε etape, αλλά και την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη με τον Jan Hirt. Αποδείξαμε με την ομάδα ότι είμαστε δυνατοί. Η νίκη ήρθε έτσι όπως το προγραμματίσαμε. Η ομάδα έστειλε εμένα στην Ρουάντα και τον Hirt στην Κολομβία για να κάνουμε προπονήσεις σε υψόμετρο από τον Ιανουάριο και ήδη από τον Φεβρουάριο δρέψαμε τους καρπούς από αυτήν την δουλειά. 

Μετά από αυτές τις διοργανώσεις, θα συμμετέχεις στο Paris-Nice. Τι θα ήθελες να πετύχεις περισσότερο εκεί;

Θα ήθελα να παλέψω για μια νίκη σε ετάπ στο Paris-Nice.

Θα ήθελα να μας μιλήσετε για την φιλοσοφία της ομάδας σας, Intermarche-Wanty-Gobert

Η φιλοσοφία μας είναι "τα παιδιά να δουλεύουν συνεχώς μέρα με την μέρα, για να γίνουν επαγγελματίες". Έχουμε πολύ καλά και πολύ γρήγορα ποδήλατα και πολύ καλή οργάνωση επίσης. Είναι συνδυασμός σκληρής δουλειάς, οργάνωσης, «υλικό formula one» και γνωρίζουμε ότι είτε τη μια μέρα, είτε την άλλη μέρα θα κερδίσουμε ξανά και ξανά. Την ίδια στιγμή, γνωρίζουμε ότι ήμαστε μια ομάδα αουτσάιντερ, δεν έχουμε την πίεση της Ineos, της Quick Step. Νομίζω ότι αυτό είναι καλό γιατί έτσι απολαμβάνουμε πραγματικά την κάθε νίκη. Ξέρουμε ότι αυτές οι νίκες δεν γίνονται μόνο από ομάδες με μεγάλα μπάτζετ. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις μια μεγάλη ομάδα με μεγάλο μπάτζετ για να πάρεις νίκες. Χωρίς να έχεις νικητές Grand Tour και παγκόσμιους πρωταθλητές στην ομάδα, είναι κάτι ξεχωριστό να νικάς και πρέπει να έχεις μεγάλο πάθος για να οδηγήσεις την ομάδα σου στην νίκη.

Πέρσι, νίκησες στο τρίτο etape της Vuelta και είχε την κόκκινη (του πρωτοπόρου στην κατάταξη) και την πουά φανέλα (των βουνών) για πολλά etapes . Επίσης, η Intermarche Wanty Gobert είχε μια συνολικά καλή εμφάνιση. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από εκείνη την περίοδο;

Ήταν μια ωραία, αλλά επίσης και μια δύσκολη περίοδος. Πριν την Vuelta, ήξερα και ένιωθα ότι είμαι σε εξαιρετική φόρμα, οπότε η νίκη δεν ήταν έκπληξη και ήμουν τυχερός που όλα μου πήγαν καλά στο τρίτο etape. Μετά από αυτά, είχαμε ατυχήματα και ταλαιπωρηθήκαμε πολύ λόγω τραυματισμών, κάτι που έκαναν τον Γύρο της Ισπανίας πιο δύσκολη υπόθεση, αλλά  την ίδια στιγμή είχαμε ξανά την κόκκινη φανέλα του πρωτοπόρου για περισσότερο από μία εβδομάδα και αυτό ήταν μια απίστευτη στιγμή. Μου έλειψαν οι συμπαίκτες μου και αυτές οι στιγμές ήταν πολύ ωραίες.


Πήρες μέρος σε περισσότερα από 15 Grand Tours. Ποιο είναι το Grand Tour που έχεις ξεχωρίσει από όλα αυτά τα χρόνια;

Έχω καλές αναμνήσεις και άσχημες αναμνήσεις από όλα τα Grand Tours. Αν πρέπει να επιλέξω ένα, τότε δεν θα το κάνω, γιατί όλοι αυτοί είναι σπέσιαλ αγώνες και πραγματικά μου αρέσει να τα κάνω όλα κάθε χρονιά. Αλλά, δυστυχώς γνωρίζω ότι για το σώμα μου δεν είναι αυτό πιθανόν, δεν είμαι μηχανή. Αλλά ελπίζω να τα κάνω όλα ξανά και να κερδίσω τουλάχιστον μία φορά ξανά.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code