ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης: Λύτρωση με Τζαβέλλα και επιτέλους νίκη, εκτός 6αδα ο Αστέρας



Μεγάλη νίκη για αγωνιστικούς αλλά κυρίως ψυχολογικούς λόγους, εν όψη της διαδικασίας των Play-off και την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, πήρε σήμερα στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης χάρη σε γκολ του Σέρχιο Αραούχο(23') και του Γιώργου Τζαβέλλα(81'). Ισοφάρισε για τους Αρκάδες ο Μπαράλες στην έναρξη του ημιχρόνου(56') χωρίς να έχουν κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία και χάσανε την 6η θέση, μένοντας εκτός Play-off.


Α' ημίχρονο

Η Ένωση ήθελε μετά την κακή εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ και τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα να τελειώσει την κανονική διάρκεια με μια νίκη μπροστά στο κοινό της, ώστε να μπει με καλή ψυχολογία στην διαδικασία των Play-off, αλλά και να μαζέψει όσο περισσότερους βαθμούς γίνετε ώστε να μην χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους κιτρινόμαυρους μόλις στο 8ο λεπτό, όταν ο Άμραμπατ έβγαλε τον Αραούχο απέναντι από τον Παπαδόπουλο και εκείνος προσπάθησε να τον κρεμάσει, με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να διώχνε με το χέρι την τελευταία στιγμή. 

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή προσπαθώντας να βγάλει ευκαιρίες και να βρεθεί απέναντι από τον Παπαδόπουλο, με τον Αστέρα να θέλει να χτυπάει στις κόντρες χωρίς να έχει καταφέρει κάτι στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Επιβράβευση για την Ένωση με τον Αραούχο να ανοίγει το σκορ και να την βάζει μπροστά στο 23ο λεπτό όταν μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσούμπερ ο Παπαδόπουλος απέκρουσε ασταθέστατα με την μπάλα να μένει μέσα στην περιοχή και να φτάνει στον Αραούχο, ο οποίος από πλάγια αριστερά  με ένα σκαστό σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-0.

Πρώτη ευκαιρία για τον Αστέρα Τρίπολης λίγα λεπτά μετά το γκολ, όπου πλέον ήταν αναγκασμένος να βγει μπροστά και να βρει γκολ εάν θέλει να έχει ελπίδες για τα Play-off, με το σουτ του Σίτο ύστερα από κόρνερ να περνάει εκτός εστίας. Νέο κόρνερ και ευκαιρία για τους Αρκάδες στο 37' με την  κεφαλιά του Βαλιέντε να περνάει και πάλι εκτός αγωνιστικού χώρου. Αντεπίθεση και καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Άμραμπατ το σουτ του οποίου κόντραρε και έφυγε εκτός, με αυτήν να είναι την τελευταία ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο.

Β' ημίχρονο

Ο Αστέρας μπήκε με διάθεση να κρατήσει κατοχή και στο δεύτερο ημίχρονο να κυνηγήσει πιο ορθολογικά το γκολ, κάτι το οποίο το βρήκε στο 56ο λεπτό του αγώνα όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ριέρα ο Μπαράλες έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στην κάτω γωνία της εστίας της Ένωσης με τον Τσιντώτα να μην μπορεί να την σταματήσει, φέρνοντας το σκορ στο 1-1.

Μετά το σοκ της ισοφάρισης του Αστέρα Τρίπολης, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει το καθαρό μυαλό για να δημιουργήσει ευκαιρίες, έχοντας μονάχα την κατοχή με του παίχτες των Αρκάδων να τους μπλοκάρουν πριν καταφέρουν να πατήσουν περιοχή και δημιουργήσουν καθαρές ευκαιρίες, με τον Αστέρα Τρίπολης να συνεχίζει την πίεση ψηλά στις γραμμές θέλοντας να βγει σε αντεπιθέσεις με τους γρήγορους παίχτες.

Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν στο 78' ο Άμραμπατ μπήκε στην περιοχή απο δεξιά και γύρισε την μπάλα, αλλά ο Τάνκοβιτς δεν την πρόλαβε για λίγα εκατοστά και έχασε την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Και με τα λεπτά να περνάνε και την ΑΕΚ να μην μπορεί να διασπάσει την αμυντική γραμμή του Αστέρα παρόλο που είχε την κατοχή η λύση ήρθε από μια στατική φάση όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τζαβέλας έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-1 και δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στους κιτρινόμαυρους.

Μετά το γκολ ο Αστέρας θέλησε να βγει και πάλι στην επίθεση για να βρει το γκολ της ισοφάρισης αλλά είχε μείνει από δυνάμεις, η ΑΕΚ έκλεινε καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή της και ο Τσιντώτας ήταν εκεί σε δύο περιπτώσεις για να μαζέψει εύκολα τα γεμίσματα προς την περιοχή του, με το 2-1 να παραμένει μέχρι το τέλος και την ΆΕΚ να επιστρέφει στις νίκες και το Αστέρα Τρίπολης να μένει εκτός 6άδας και Play-off.


Οι ενδεκάδες

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μοχαμάντι, Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες, Μάνταλος, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Αραούχο.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Κάρμονα, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο, Ριέρα, Σονί, Μπαράλες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code