ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης (1-0): Κουλούρης και Γιαννιώτης λύτρωσαν τον Ατρόμητο


 Εκπληκτική εξέλιξη στο Περιστέρι.

Σε ένα παιχνίδι που όσα δεν είδαμε σε 85' λεπτά τα είδαμε στα υπόλοιπα 10', μαζί με τις καθυστερήσεις, ο Ατρόμητος πήρε μια πολύ σημαντική νίκη και ανέβηκε στους 26 βαθμούς, αφήνοντας στους 13 και στη τελευταία θέση τον Απόλλωνα. 

Ο αγώνας κυλούσε με λιγοστές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, με τον Ατρόμητο να ελέγχει την κατοχή, αλλά να δυσκολεύεται να βρει παιχνίδι από τον άξονα. Στον Απόλλωνα προσπαθούσαν με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων να βγάλουν τελική προσπάθεια.

Με τις πολλές αλλαγές από τους δύο προπονητές ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτε σταδιακά και οι φάσεις προέρχονταν μόνο από φάουλ ή κόρνερ. Σε ένα κόρνερ ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι για χέρι του Σάλομον, μετά από κεφάλι του Ρόγκνε, με τον Παμλίδη όμως να το εκτελεί πολύ άσχημα και τον Γιαννιώτη να μπλοκάρει. Σα να μην έφτανε αυτό στο 90+2' ο Ατρόμητος στη μοναδική φάση που βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα του Απόλλωνα άνοιξε το σκορ, με τον Σπιριντόνοβιτς να μπαίνει από τα αριστερά στην περιοχή, να γυρίζει παράλληλα και τον Κουλούρη να εκτελεί τον Κότσαρη.

Την επόμενη αγωνιστική ο Ατρόμητος ταξιδεύει στη Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα, ενώ ο Απόλλωνας υποδέχεται τον Παναιτωλικό.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Ο Κρις Κόλμαν παρέταξε την ομάδα του με το 4-3-3, έχοντας τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ο Κιβρακίδης, αριστερά ο Καστεγιάνο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Χατζηισαΐας-Μαυρομμάτης. Σαλόνι, Χαρίσης και Ντένιτς ήταν τα κεντρικά χαφ, με τον Μουνίθ δεξιά στην επίθεση και τον Άλιμπεκ αριστερά να πλαισιώνουν τον μοναδικό προωθημένο Ευθύμη Κουλούρη.

Από την άλλη μεριά ο Μπάμπης Τεννές άφησε στην άκρη το 4-4-2 του αγώνα με τον ΟΦΗ και επέλεξε το 3-5-2 για τη σημερινή αναμέτρηση. Ο Κότσαρης ήταν κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του στην άμυνα τους Ρόγκνε, Μπρούνο Άλβες και Ντομίνγκες. Δεξιά σε ρόλο φουλ Μπακ ήταν ο Ντεντάκης, αριστερά ο Βιτλής και Τριάδα στα χαφ οι Φάμπρι, Σλίβκα και Τσίμπσαχ. Στην κορυφή της επίθεσης φανέλα βασικών πήραν οι Ντάουντα και Ιωαννίδης.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να προσπαθεί να ελέγξει την κατοχή της μπάλας και να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Απόλλωνα, αλλά οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πως με μια πάσα μπορούσαν να βγάλουν είτε τον Ντάουντα, είτε τον Ιωαννίδη στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων. Η οργανωμένη πίεση του Απόλλωνα βοηθούσε τους παίκτες του Μπάμπη Τεννέ να ανεβάσουν ψηλά τις γραμμές τους στο γήπεδο.

Πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση στο 14' με τον Ατρόμητο να αναπτύσσεται εξαιρετικά στο γήπεδο και τη μπάλα να περνάει από Σάλομον, Κουλούρη, Μουνίθ και Ντένιτς, πριν την κατεβάσει με το κεφάλι ο Κιβρακίδης για το άστοχο σουτ του Χαρίση. Πρώτη απειλή για τον Απόλλωνα στο 18' με το σουτ του Ντεντάκη να κοντράρει πάνω στον Μαυρομμάτη. Στο 22' σουτ του Μουνίθ εκτός περιοχής, η μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 24' κόρνερ του Μουνίθ, η κεφάλι του Σάλομον στο πρώτο δοκάρι δεν απείλησε τον Κότσαρη. Στο 27' και στην αντεπίθεση ο Ατρόμητος με τον Άλιμπεκ, παρόλο που είχε βοήθειες και χώρο, να δοκιμάζει σουτ εκτός περιοχής και να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ. 33' και ο Μπρούνο Άλβες απείλησε με απευθείας φάουλ την εστία του Γιαννιώτη, με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 39' πολύ σημαντική στιγμή για τον Απόλλωνα, με τον Ιωαννίδη μετά τη σέντρα του Σλίβκα να παίρνει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω ευκαιρίες.

Στην επανάληψη η αναμέτρηση ξεκίνησε με πιο γρήγορο ρυθμό με τον Ατρόμητο να απειλεί στο 50 με τον Κιβρακίδη να συγκλίνει από τα δεξιά και να σουτάρει με το αριστερό, χωρίς να βρει στόχο. Στο 55' στην αντεπίθεση ο Ατρόμητος με τον Κουλούρη να σουτάρει και τον Κότσαρη να διώχνει σε κόρνερ. Μετά το κόρνερ ο Ντάουντα έβγαλε στην αντεπίθεση τον Απόλλωνα, με τον επιθετικό των φιλοξενούμενων να σουτάρει από πλάγια θέση, στην εξωτερική μεριά των διχτυών του Γιαννιώτη.

Στο 62' ο Απόλλωνας αναπτύχθηκε από τα αριστερά με τον Βιτλή να σεντράρει αλλά τον Ντάουντα να μη βάζει σωστά το κορμί του στην κεφαλιά που πήρε και να μην απειλεί τον Γιαννιώτη. Στο 75' ωραία επίθεση του Ατρομήτου από τα δεξιά με τον Κλωναρίδη να γυρίζει παράλληλα και τον Κουλούρη για λίγο να μην προλαβαίνει να στείλει τη μπάλα στην εστία του Κότσαρη.

Στο 76' σουτ του Ναμπί από τα 25 μέτρα, η μπάλα άουτ. Ακόμη μια καλή ευκαιρία για τον Ιωαννίδη στο 81', ξανά με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, η κατάληξη ίδια με το πρώτο ημίχρονο, δίπλα στο δοκάρι του Γιαννιώτη. Στο 84' κεφαλιά του Ρόγκνε μετά από κόρνερ του Μαρτίνεζ, στη γωνία του μπλόκαρε ο Γιαννιώτης, στη συνέχεια όμως της φάσης και μετά τη χρήση του VAR ο Πορτογάλος διαιτητής Κορέια έδωσε πέναλντι στον Απόλλωνα για χέρι του Σάλομον. 

Ο Γιαννιώτης απέκρουσε το πολύ κακά εκτελεσμένο πέναλντι του Παμλίδη και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα στο 87'. Στο 90+2' ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ. Κλέψιμο ψηλά στο γήπεδο από τον Σάλομον, έδωσε στο χώρο για τον Σπιριντόνοβιτς, ο οποίος γύρισε στην καρδιά της περιοχής του Απόλλωνα και ο Κουλούρης πέφτοντας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κότσαρη. Το παιχνίδι έληξε χωρίς περαιτέρω ευκαιρίες.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ατρόμητος (4-3-3): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας (Στρουγγης 64'), Μαυρομμάτης, Καστεγιάνο, Σάλομον, Χαρίσης (Έρλινγκμαρκ 77'), Ντένιτς (Ναμπί 66'), Μουνίθ (Σπιριντόνοβιτς 77'), Άλιμπεκ (Κλωναρίδης 67'), Κουλούρης.

Απόλλων Σμύρνης (3-5-2): Κότσαρης, Ρόγκνε, Μπρούνο Άλβες, Ντομίνγκες, Ντεντάκης, Βιτλής (Μπαξεβανίδης 82') Φάμπρι, Σλίβκα, Τσίμπσαχ (Μαρτίνεζ 73'), Ντάουντα (Παμλίδης 62'), Ιωαννίδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code