ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννενα 1-0 : Λυτρωτής Άκπομ και τώρα Γάνδη


Με γκόλ του Άκπομ στο 91' ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννενα στην Τούμπα, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Ο δικέφαλος του Βορρά δυσκολεύτηκε αλλά τελικά κατάφερε να κερδίσει με 1-0 τους Ηπειρώτες στο γήπεδο της Τούμπας, ξεκινώντας τους αγώνες των play off με νίκη. Σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό, δυνατές μονομαχίες, αρκετή ένταση αλλά και ορισμένες πολύ καλές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα της ομάδας του Ηρακλη Μεταξά στο 91' και να βάλουν το γκόλ της νίκης με κεφαλιά του Άκπομ μετά από σέντρα - ασίστ του Ζαμπά. 

Εκπληκτικός Λοντίγκιν έσωσε με καταπληκτικές επεμβάσεις 3 φορές την εστία της ομάδας του κατά την διάρκεια του 90λέπτου, ενώ ο Περέα έχασε μοναδική ευκαιρία στο 94' να ισοφαρίσει. Στους 56 βαθμούς η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, αποσπάστηκε 9 βαθμούς από την 3η ΑΕΚ και πηγαίνει στην Γάνδη για να τα δώσει όλα για την πρόκριση. Αντίθετα στους 40 βαθμούς παρέμειναν οι Ηπειρώτες.

Το παιχνίδι

 Η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι ήταν για τον ΠΑΟΚ μόλις στο 1ο λεπτό, με τον Ζαμπά να επιχειρεί ένα σούτ μέσα από την μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ και τον Λοντίγκιν να πέφτει για να μπλοκάρει την μπάλα στην δεξιά του γωνία. Στο 5ο λεπτό ο Σοάρες έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, μετά από πάσα του Ζαμπά, όμως ο Λοντίγκιν είπε και πάλι ''όχι'' στο σούτ του πορτογάλου, αποσοβώντας με επέμβαση τον κίνδυνο για την εστία του.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τα επόμενα λεπτά, με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να απειλήσει στο 30'.Μετά από μία γρήγορη αντεπίθεση, ο Μορέιρα σούταρε από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ από την εστία του Ζίβκοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ζαμπά κινήθηκε από την δεξιά πλευρά του γηπέδου, τροφοδότησε όμορφα τον Κούρτιτς, ο οποίος σούταρε στην κίνηση, χωρίς να καταφέρει να κερδίσει τον Λοντίγκιν που μπλόκαρε την μπάλα. 

Στο 36' ο Μπίσεσβαρ κινήθηκε πολύ έξυπνα στον άξονα, τροφοδοτώντας τον Τσόλακ λίγο έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων όμως το σούτ του Κροάτη φόρ μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Λοντίγκιν. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα χωρίς σκόρ.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η κάθε ομάδα έχασε από μία ευκαιρία : Πρώτα οι γηπεδούχοι, όταν ο Τσόλακ, μετά από καλή προσπάθεια του Μπίσεσβαρ, δεν κατάφερε από καλή θέση να κερδίσει τον Λοντίγκιν. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Περέα να τροφοδοτεί τον Μπρένερ σε καλή θέση, χωρίς ωστόσο να καταφέρει ο δεύτερος να σουτάρει την μπάλα όπως ήθελε και να πηγαίνει τελικά εύκολα στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 58'. Ο Σίντκλει κινήθηκε από αριστερά, βγάζοντας μία σέντρα και βρίσκοντας τον Τσόλακ μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ, με τον Κροάτη όμως να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Στο 67ο λεπτό ο ΠΑΣ κέρδισε ένα κόρνερ από αριστερά, με τον Μπρένερ να το εκτελεί και τον Περέα μετά από κεφαλιά, να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 70ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση του, με τον Λοντίγκιν να κάνει μία εκπληκτική επέμβαση, αποκρούοντας την μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα ο δικέφαλος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία : Ο Μίτριτσα με έξυπνη πάσα έβγαλε τέτ-α-τέτ τον Ζαμπά απέναντι στον Λοντίγκιν, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να κερδίζει τον Βραζιλιάνο και να αποκρούει το σούτ του.

Ζίβκοβιτς και Σάστρε συνεργάστηκαν όμορφα στο 85ο λεπτό, με τον Σάστρε να επιχειρεί ένα σούτ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Κάργα και πέρασε άουτ. Ο ΠΑΟΚ πίεζε αλλά ο ΠΑΣ λίγο έλειψε να κάνει την ζημιά. Μετά από κόρνερ των Ηπειρωτών, ο Κάργας βρέθηκε μόνος του μέσα στην μικρή περιοχή των γηπεδούχων, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκόρ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς σέντραρε αρχικά από δεξιά, με τον Ζαμπά να παίρνει την μπάλα από αριστερά, να σεντράρει και αυτός με την σειρά του και τον Άκπομ με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να γράφει το 1-0


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code