ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μπουτόπουλος: «Η αναβίωση του Γύρου της Ελλάδας θα βοηθήσει να βελτιωθεί το επίπεδο της ποδηλασίας στην χώρα μας»

201814500_4246489595417852_8664317076379777402_n

Ο πρωταθλητής Ελλάδας της ποδηλασίας δρόμου για το 2021, Γιώργος Μπουτόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο sportsnewsgreece.gr τόσο για την κατάκτηση του Εθνικού πρωταθλήματος όσο για τις πρώτες σκέψεις του από την αναβίωση του Γύρου της χώρας μας.

Ο 26χρονος Έλληνας ποδηλάτης με καταγωγή από την Ναύπακτο ήταν ο νικητής στον περσινό αγώνα του Εθνικού πρωταθλήματος της ποδηλασίας δρόμου (162.9 χλμ), αφού πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού στο πάρκο Αλκαζάρ σε χρόνο  04ώρ.06:20,86, επικρατώντας στο σπριντ επτά αναβατών, οι οποίοι είχαν αποσπαστεί από τους υπόλοιπους για περισσότερα από 80 περίπου χιλιόμετρα. 

Ο αναβάτης του Άλφα Καλλιθέας πέρα από την ποδηλασία, έχει σπουδάσει πληροφορική στο Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας, ενώ πέρα από τους αγώνες στο δρόμο, έχει ασχοληθεί με το mountain bike και την ποδηλασία πίστας.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπουτόπουλος στο sportsnewsgreece.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

Ο Γύρος της Ελλάδας επιστρέφει μετά το 2012. Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου μετά την ανακοίνωση της αναβίωσης του Γύρου της Ελλάδας; " Θεωρώ ότι μετά από δέκα χρόνια απουσίας είναι πολύ ωραίο που ξαναγίνεται ο Γύρος της Ελλάδας, διότι υπάρχουν άλλες χώρες στην δική μας δυναμική και κάνουν αντίστοιχους Γύρους κάθε χρόνο.".

Θέλω να μας μιλήσεις για το πρωτάθλημα Ελλάδας δρόμου το 2021, το οποίο κατέκτησες: "Τρέξαμε τον αγώνα στην Λάρισα, ήταν μια ωραία διαδρομή. Αποσπαστήκαμε κάποιοι ποδηλάτες από τα μισά του αγώνα. Πολύ δυνατοί αθλητές όλοι. Στο τέλος φτάσαμε όλοι μαζί στον τερματισμό και νομίζω εκεί φάνηκε ποιος ήταν πιο κουρασμένος. Όλα μέτρησαν και κατάφερα και κέρδισα".


= 

Ήσουν και στο Ευρωπαϊκό ποδηλασίας δρόμου.Θέλω να μας μιλήσεις και για αυτήν την εμπειρία: "Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε τόσο υψηλή διοργάνωση με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό. Για εμένα ο αγώνας δεν πήγε πολύ καλά βέβαια, ενώ είχα προετοιμαστεί πολύ , βέβαια κρατάω τα καλά και συνεχίζουμε. Ήταν ο πιο κακός αγώνας που έκανα πέρσι, αλλά το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, αλλά εντάξει από τα 150 άτομα, τερμάτισαν μόνο τα 30".

Επιστρέφουμε στον Γύρο της Ελλάδας, θεωρείς ότι θα βοηθήσει στο μέλλον της και αν ναι, κατά πόσο πολύ;: "Φυσικά και θα βοηθήσει, γιατί πιο πολύς κόσμος θα δει το άθλημα. Πιο πολλοί νεαροί θα το παρακολουθήσουν και θα έχουν ενδιαφέρον να μπουν στον χώρο και αυτό θα κάνει καλό. Και όταν γίνονται τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κόσμου, οπότε σίγουρα θα βοηθήσει να βελτιωθεί και το επίπεδο του αθλήματος στην Ελλάδα". 




Ποιοι είναι οι πρώιμοι στόχοι για την φετινή χρονιά;: "Πρώτα από όλα, να δούμε αν θα γίνουν οι αγώνες λόγω της πανδημίας. Θα ήθελα να έχω καλή παρουσία στους διεθνείς αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό".

Σχετικά με το αν θα ήθελε να συμμετάσχει στον Γύρο της Ελλάδας: "Αυτό δεν είναι κάτι που το αποφασίζω εγώ, αυτό το αποφασίζει ο προπονητής των Εθνικών ομάδων που φέτος έχουμε και καινούργιο προπονητή. Οπότε δεν είναι στο χέρι μου, αλλά σίγουρα θα ήθελα να συμμετάσχω, και θεωρώ με την κατάλληλη προετοιμασία θα είμαι στις επιλογές του προπονητή.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code