ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΣ Γιάννενα - Άρης 2-0 : Κυρίαρχος στους Ζωσιμάδες


Με αυτογκόλ του Σιαμπάνη στο 52' και γκόλ του Ντομίνγκεθ στο 83', ο ΠΑΣ επικράτησε εντός έδρας του Άρη με 2-0 στα Γιάννενα, στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 23η αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League

Γερά τις βάσεις για την συμμετοχή της στα φετινά πλέι οφ, έβαλε η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, μετά την σημερινή σπουδαία νίκη επί των κιτρίνων με 2-0, σκαρφαλώνοντας ξανά στην 4η θέση της βαθμολογίας και έχοντας πλέον 36 βαθμούς σε 23 αγώνες! Αντίθετα οι Θεσσαλονικείς έμειναν στους 29 βαθμούς και την 8η θέση, χάνοντας κι άλλο έδαφος, στην μάχη για την διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη εξάδα με την σημερινή ήττα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, μη καταφέρνοντας όμως να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και να σκοράρουν. Αντίθετα, ο Άγιαξ της Ηπείρου ήταν αποτελεσματικός, έχοντας για ακόμα μία φορά εξαιρετική αμυντική λειτουργία στο παιχνίδι του, εκμεταλλεύτηκε σχεδόν απόλυτα τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, σκόραρε δύο φόρες και πήρε ακόμα μία σημαντική νίκη, στον φετινό αγωνιστικό μαραθώνιο.

Το παιχνίδι 

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους και την μπάλα να κινείται κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τον Άρη στο 15ο λεπτό, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Έντιαγιέ, μετά από φάουλ του Μαντσίνι. Στο 20ο λεπτό το σουτ του Σάσα από καλή θέση μετά από κόντρες, δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, με την μπάλα να περνάει αρκετά μέτρα άουτ. 

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν, χάνοντας ξανά ευκαιρία στο 35'. Μετά από φάουλ του Μαντσίνι, ο Μάνος επιχείρησε μία κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του ΠΑΣ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να χάσουν ευκαιρία. Μετά από ωραία αντεπίθεση και όμορφη ατομική ενέργεια του Σάλιακα, ο Περέα έκανε μία κεφαλιά από πολύ πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα όμως πολλά μέτρα άουτ.

Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά πήρε μέτρα στο γήπεδο, συνεχίζοντας να πιέζει, με τον Σάλιακα να επιχειρεί ένα δυνατό σούτ στην κίνηση υπό καλές προυποθέσεις στο 44', το οποίο δεν ανησύχησε τον Σιαμπάνη. Στα επόμενα λεπτά δεν υπήρξε άλλη αξιόλογη φάση, με τον διαιτητή να σφυρίζει την λήξη του ημιχρόνου. 

Στο 52ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννενα άνοιξε το σκόρ, κάνοντας το 1-0 ! Ο Σάλιακας εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Κάργας πήδηξε πιο ψηλά από όλους παίρνοντας τη κεφαλιά, με τη μπάλα να χτυπάει πρώτα στο δοκάρι κι μετά στην πλάτη του Σιαμπάνη, καταλήγοντας τελικά στα δίχτυα!

Ο Άρης προσπάθησε να ξυπνήσει από το σόκ του γκόλ, πιέζοντας περισσότερο την εστία των γηπεδούχων. Η κεφαλιά του Φαμπιάνο στο 61΄δεν ανησύχησε τον Λοντίγκιν, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Ποζνάσκι σταμάτησε σωτήρια μέσα στην περιοχή τον Μαντσίνι πριν απειλήσει την εστία των Ηπειρωτών.

Τόσο το σούτ του Μάνου όσο και αυτό του Ιτούρμπε, δεν κατάφεραν να βρούν στόχο στο 72' με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να πιέζουν στο γήπεδο και τον ΠΑΣ να προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στο 78' ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, με τον Φαμπιάνο να παίρνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ και τον Κάργα να σώζει την εστία της ομάδας του με προβολή πάνω στην γραμμή!

Στο 83ο λεπτό οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους! Το σούτ του Ντομίνγκεζ μετά από φάση διαρκείας, ελέγχθηκε από το VAR με τον διαιτητή να βλέπει πως έχει περάσει η μπάλα την γραμμή, δείχνοντας την σέντρα. 2-0 για τους Ηπειρώτες !

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων οι κίτρινοι έφτασαν πολύ κοντά στο να μειώσουν το σκόρ, με τον Ιτούρμπε να μοιράζει εξαιρετικά την μπάλα στον Λούκας Πάλμα, αλλά το νέο μεταγραφικό απόκτημα των κίτρινων από εξαιρετική θέση, έστειλε την μπάλα με σούτ στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

ΠΑΣ Γιάννενα (Η.Μεταξάς)Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Ποζνάσκι, Καραχάλιος, Στάνκο, Σνάιντερ, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Περέα.

Άρης (Α.Μάντζιος) : Σιαμπάνης, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Εντιαγέ, Μαντσίνι, Μπερτόγλιο, Μάνος, Καμαρά.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών) Βοηθοί: Φωτόπουλος (Αθηνών), Σαμοΐλης (Αθηνών) VAR: Άντλερ (Ισραήλ) AVAR: Μπαλτάς (Αχαΐας) 4ος: Τσέτσιλας (Γρεβενών)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code