ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (1-2): Έφερε »τούμπα» την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις και πέταξε στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ


 Σπουδαία πρόκριση για τον ΠΑΟΚ.

Σε ένα παιχνίδι που θα θέλαμε όλοι να ξεχάσουμε σίγουρα για το θέαμα που μας πρόσφεραν οι δύο ομάδες για 83' λεπτά, στον ΠΑΟΚ θα θέλουν σίγουρα να τον θυμούνται για το τελευταίο τέταρτο και τη σπουδαία τους ανατροπή. Ο αγώνας κυλούσε με λίγες φάσεις και σημαντική προσήλωση στη τακτική από τους παίκτες των δύο ομάδων, με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει την κατοχή αλλά να απειλεί ελάχιστα, όπως και η ΑΕΚ που έψαχνε τη γρήγορη μετάβαση στην αντεπίθεση. 

Στο 83΄άναψε η φωτιά του παιχνιδιού με τον Σιμόες να ανοίγει το σκορ για την ΑΕΚ, μετά από ατομική ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία από τα δεξιά και το γύρισμα του τελευταίου. Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν αυτός που θα έλεγε τη τελευταία κουβέντα στην αναμέτρηση όταν στο 90+5' ο Κούρτιτς μετά από κακό διώξιμο των παικτών της ΑΕΚ στην περιοχή πήρε τη μπάλα και από δύσκολη γωνία έπιασε ένα άψογο δεξί σουτ, στέλνοντας πρώτα τη μπάλα στο δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα. Δεν έμειναν εκεί όμως οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Μιτρίτσα στο 90+7' στην αντεπίθεση να νικάει τον Τσιντώτα με σουτ από το όριο της περιοχής και να σφραγίζει μια τρομερή ανατροπή για το δικέφαλο του βορρά.

Οι Θεσσαλονικείς θα βρουν απέναντι τους στα ημιτελικά τον Ολυμπιακό σε δύο σούπερ ντέρμπι για μια θέση στο τελικό.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Τσιντώτα. Δεξιά στην άμυνα επανήλθε ο Ρότα, αριστερά ο Χατζισαφί και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μήτογλου και Τζαβέλλας. Σιμόες και Σιμάνσκι αποτελούσαν τα αμυντικά χαφ, με τον Άμραμπατ να αναλαμβάνει ρόλο δεκαριού, τον Τσούμπερ αριστερά, τον Λιβάι Γκαρσία δεξιά και τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης,

Από την άλλη μεριά ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε και αυτός το 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης πήρε ξανά φανέλα βασικού, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο και Σίντκλει. Τσιγγάρας και Κούρτιτς αποτελούσαν τα κεντρικά χαφ, με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να κινείται μπροστά τους. Δεξιά στην επίθεση βρέθηκε ο Ζίβκοβιτς, αριστερά ο Μπίσεσβαρ και στην κορυφή ο Άκπομ.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ο αγώνας ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό, πρώτη φάση στο 3' με τον Σιμάνσκι να σεντράρει και τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει την κεφαλιά του Χατζισαφί. Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει τον έλεγχο της κατοχής στα πρώτα λεπτά και προσπαθούσε να σπάσει την άμυνα της ΑΕΚ από τα αριστερά και τη μεριά του Μπίσεσβαρ. Στο 12' σουτ του Τσούμπερ εκτός περιοχής στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Στο 15' η ΑΕΚ σκόραρε με τον Μήτογλου, μετά από φάουλ του Άμραμπατ, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ παρόλο που είχε το μεγαλύτερο μέρος της κατοχής έψαχνε με βαθιές μπαλιές από τα στόπερ του προς τους ακραίους τρόπους να αναπτυχθεί. Οι δύο ομάδες παρόλο που έδιναν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και δυνατές μονομαχίες, δυσκολεύονταν να φτάσουν σε τελική προσπάθεια. Επόμενη φάση στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξε, με τις δύο ομάδες να έχουν εξουδετερώσει τα ατού του αντιπάλου τους.

Στην επανάληψη ξεκίνησαν δείχνοντας ιδιαίτερο άγχος, που οδηγούσε σε πολλές λάθος μεταβιβάσεις. Στο 53' σουτ του Γκαρσία μέσα από την περιοχή, βάζει το στοπ ο Κρέσπο έγκαιρα. Στο 58' μετά από φάση διαρκείας σκοράρει ξανά ο Μήτογλου, όμως ακυρώνεται ορθά ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης στον Αραούχο. Στο 63΄σουτ του Ζίβκοβιτς από πλάγια θέση εντός περιοχής, ο Τσιντώτας μπλόκαρε εύκολα. 

Στο 67' απευθείας φάουλ του Κούρτιτς ο Τσιντώτας με υπερένταση σε κόρνερ και με τη μπάλα να κοντράρει. Μετά το 64ο λεπτό και τις αλλαγές του Λουτσέσκου που έκαναν πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ, ο δικέφαλος του βορρά έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να ζητάει περισσότερο να επιτεθεί. Στο 82' γύρισμα του Τσούμπερ από αριστερά ο Αραούχο στο δεύτερο δοκάρι πιάνει ένα γυριστό στον αέρα, αλλά η μπάλα πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων,

Στο 83' η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα με τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει ατομική ενέργεια από τα δεξιά, να γυρίζει στο κατάλληλο σημείο τη σωστή ώρα και ο ολομόναχος Σιμόες με πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη, γκολ που μέτρησε μετά από τετράλεπτο τσεκ στο VAR. Ο Κούρτιτς έσωσε την παρτίδα για τον ΠΑΟΚ στο 90+5' με τον Μιτρίτσα να ξεκινάει την προσπάθεια του από τα αριστερά να γυρίζει στην περιοχή, η άμυνα της ΑΕΚ έβγαλε αρχικά και ο Σλοβένος με ένα εκπληκτικό σουτ στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα. Όμως ο τελευταίος λόγος ανήκε στον Μιτρίτσα που στην αντεπίθεση στο 90+7' με σουτ από το όριο της περιοχής έκανε την ανατροπή για τον δικέφαλο του βορρά, σφραγίζοντας μια σπουδαία ανατροπή.

ΑΕΚ (4-2-3-1): Τσιντώτας, Ρότα (Μισελέν 89'), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι, Γκαρσία, Άμραμπατ (Ανσαριφάρντ 90+3'), Τσούμπερ, Αραούχο (Λε Ταλέκ 89').

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Λύρατζης (Σάστρε 64'), Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλει (Μουργκ 90+3'), Τσιγγάρας (Μιτρίτσα 64'), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (Βιεϊρίνια 83'), Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code