ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ (0-2): Μουργκ και Κούρτιτς έκαναν εύκολο το βράδυ του ΠΑΟΚ


 Σημαντικό διπλό για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε αρκετά εύκολα από τη Ριζούπολη επικρατώντας με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν από την αρχή δυνατά στην αναμέτρηση παίρνοντας την κατοχή και τον έλεγχο. Έφταναν σχετικά εύκολα στην περιοχή του Απόλλωνα και δημιούργησαν αρκετές τελικές, μέχρι να ανοίξουν το σκορ στο 31' με τον Μουργκ να εκμεταλλεύεται την εξαιρετική ενέργεια του Κούρτιτς από τα αριστερά. Μέχρι το ημίχρονο ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, κάτι που δεν έκανε στην επανάληψη. Ναι μεν διατήρησε την κατοχή, αλλά δεν απειλούσε όσο στο πρώτο μέρος, ενώ όσο γίνονταν και οι αλλαγές ο Απόλλωνας άρχισε να εμφανίζεται επιθετικά. Εν τέλει στο 87' ο ΠΑΟΚ σφράγισε το σημαντικό διπλό στο 90+2', όταν ο Κούρτιτς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλντι, που είχε κερδίσει ο Τέϊλορ στο 87' και το οποίο εξετάστηκε από το VAR.

Επόμενο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ είναι την Κυριακή το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης θα ταξιδέψει στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με 3-4-3 παρέταξε την ομάδα του ο κύριος Φέστα, στην επιστροφή στον Απόλλωνα, με τον Βέρχουλστ να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Στη τριάδα μπροστά του οι Ντεντάκης, Λισγάρας και Γιακιμόφσκι, ενώ ο Μπαξεβανίδης βρέθηκε σε ρόλο δεξιού φουλ-μπακ και ο Τουτουαρίμα στον αντίστοιχο αριστερά. Οι Φάμπρι και Φατιόν ήταν τα κεντρικά χαφ, με τον Γιαννιώτα από δεξιά και τον Παμλίδη από αριστερά να πλαισιώνουν τον μοναδικό προωθημένο Σίγκνιεβιτς.

Από τη μεριά του ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε το γνώριμο 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν και πάλι βασικός στο τέρμα, με τον Σάστρε δεξιά στην άμυνα και τον Σίντκλεϊ αριστερά. Οι Μιχαϊλίδης και Ίνγκασον ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Κούρτιτς για Τσιγγάρα να αποτελούν τα αμυντικά χαφ. Μπροστά τους βρέθηκε ο Μουργκ, αριστερά στην επίθεση ο Βιεϊρίνια, δεξιά ο Ζίβκοβιτς και στην κορυφή ο Άκπομ.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο και στο 3' να απειλεί με τον Βιεϊρίνια να πιάνει την κεφαλιά που μπλόκαρε ο Βέρχουλστ, μετά τη σέντρα του Ζίβκοβιτς. Στο 6' διαγώνιο σουτ του Κούρτιτς πέρασε λίγο άουτ. 

Στο 16' ο Βιεϊρίνια έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν από το γύρισμα του Σάστρε ο Πορτογάλος βρέθηκε απέναντι στο τέρμα ολομόναχος και σούταρε πάνω στον Ντεντάκη. Στο 18' ο Λισγάρας παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ, όταν στο γύρισμα του Ζίβκοβιτς προ του Άκπομ ο Έλληνας αμυντικός βρήκε τη μπάλα και αυτή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 20' εμφανίστηκε και ο Απόλλωνας επιθετικά, όταν το σουτ του Ντεντάκη κόντραρε στα σώματα και πέρασε κόρνερ.

Από την εκτέλεση η κεφαλιά του Λισγάρα από πλεονεκτική θέση πέρασε ανεκμετάλλευτη. Στο 27' πέσιμο του Μιχαϊλίδη στην περιοχή του Απόλλωνα, ο Σιδηρόπουλος είπε παίζεται. 30' και εξαιρετική σέντρα του Μουργκ, με τον Κούρτιτς να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και να σημαδεύει την απέναντι γωνία, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Ένα λεπτό μετά ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Κούρτιτς να γυρίζει από τα αριστερά τον Άκπομ να μην προλαβαίνει, αλλά η μπάλα έφτασε στον Μουργκ που κοντρόλαρε και με το αριστερό νίκησε εύκολα τον Βέρχουλστ.

Μετά το προβάδισμα η ομάδα του Λουτσέσκου διατηρούσε τον έλεγχο και δεν απειλούνταν από τους γηπεδούχους. Στο 43' μακρινό σουτ του Γιακιμόφσκι, εκτινάχθηκε στη γωνία του ο Πασχαλάκης για να διώξει σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του Γιακιμόφσκι στο κόρνερ ο Παμλίδης δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να μπλοκάρει εύκολα και τον Απόλλωνα να κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή του επιθετικά. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες ευκαιρίες.

Στην επανάληψη ο αγώνας ξεκίνησε με τους παίκτες του Απόλλωνα να διαμαρτύρονται για πέναλντι, για χέρι του Σίντκλει, αλλά όπως έδειξαν και τα ριπλέι δεν υπήρχε παράβαση. Στο 55' σέντρα του Ζίβκοβιτς, ο Κούρτιτς δεν έπιασε την κεφαλιά στην έξοδο του Βέρχουλστ και στη συνέχεια ο Σίντκλει έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 58' μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια να εκτελεί στο δεύτερο δοκάρι με δύναμη, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός είναι χαμηλότερος, με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει την κατοχή και να μη δέχεται φάσεις από τον Απόλλωνα. Στο 67' προβολή του Άκπομ, μετά το κόρνερ του Ζίβκοβιτς, η μπάλα ελάχιστα άουτ. Με τους προπονητές να προχωρούν σε αλλαγές οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ολοένα και λιγότερες. 

Στο 80' ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Ζίβκοβιτς να βλέπει την άμυνα του Απόλλωνα να ανοίγει και να ολοκληρώνει τη φάση εντός περιοχής, αλλά πάνω στον Βέρχουλστ. Στο 81' απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον Τσιλούλη να μπαίνει ανάμεσα στα στόπερ και να μην μπορεί να βρει εστία από το ένα μέτρο. Στο 86' σουτ του Τσόλακ εντός περιοχής από πλάγια θέση, αρκετά άστοχο. 

Στο 87' ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε πέναλντι στην ανατροπή του Τέϊλορ από τον Βέρχουλστ, πέναλντι το οποίο τσέκαρε και στο VAR ο Έλληνας διαιτητής. Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση γράφοντας το 2-0 για τον ΠΑΟΚ στο 90+2. Στο 90+5' ήταν η τελευταία φάση της αναμέτρησης με τον Λισγάρα να πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, μετά από κόρνερ, χωρίς να καταφέρνει όμως να βρει εστία.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Απόλλων Σμύρνης (3-4-3): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Γιακιμόφσκι, Μπαξεβανίδης (Παπαγεωργίου 71'), Τουτουαρίμα (Φαν Λα Πάρα 87'), Φάμπρι, Φατιόν, Γιαννιώτας (Γιαννιώτας 59'), Παμλίδης (Νίκο Μαρτίνες 71'), Σίγκνιεβιτς (Ιωαννίδης 59').

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαϊλίδης, Σίντκλει, Κούρτιτς, Τσιγγάρας (Φελίπε Σοάρες 90+4), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (Σβαμπ 72'), Βιεϊρίνια (Τέϊλορ 64'), Άκπομ (Τσόλακ 72').


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code