ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αντρέας Κρον: «Νιώθω πιο δυνατός μετά την Vuelta, θα συμμετάσχω στους κλασσικούς αγώνες φέτος»


Ένας από τους πιο καλούς νέους αθλητές στην επαγγελματική ποδηλασία είναι ο Αντρέας Κρον της Lotto Soudal, ο οποίος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις πέρσι από την πρώτη του επαγγελματική χρονιά στην Βελγική ομάδα. Ο 23χρονος Δανός ποδηλάτης διακρίνεται ιδιαίτερα στις αναβάσεις και την φετινή χρονιά, όπως ανέφερε θα επικεντρωθεί στους κλασσικούς αγώνες, αλλά και στους μονοήμερους αγώνες. 


Την περσινή σεζόν συμμετείχε για πρώτη φορά σε Grand Tour, στην Vuelta στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, οπού έκανε πολύ καλά αυτά που έπρεπε και διακρίθηκε στο 19ο ετάπ με το combatitivity award, το οποίο δίνεται στον ποδηλάτη που κάνει τις περισσότερες επιθέσεις στον αγώνα. Μέσα σε μια γεμάτη χρονιά με καλά πλασαρίσματα πέτυχε δύο νίκες σε World Tour επίπεδο, οπού φυσικά είναι οι πρώτες τις καριέρας του, με την πρώτη να είναι στο πρώτο ετάπ του Γύρου της Καταλονίας, ενώ η δεύτερη στο έκτο ετάπ του Γύρου της Ελβετίας.

Φέτος όπως πρωτοείπαμε, επέλεξε στην άνοιξη να τρέξει κυρίως στους "κλασσικούς" και στους μονοήμερους αγώνες, οπότε αρχικά θα αγωνιστεί στους αγώνες: Challenge Mallorca, Jaén Paraiso Interior, Tour des Alpes Maritimes et du Var, Tour de l’Ardeche, Drôme Classic, Strade Bianche, Amstel Gold Race, Flèche Brabançonne, Flèche Wallon, Liège-Bastogne-Liège. 


Ο Αντρέας Κρον υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι όπως και πέρσι θέλει να είναι σταθερός σε όλη την διάρκεια της σεζόν και παρότι οι νίκες είναι σημαντικές, έχει ως στόχο να έχει σταθερά αποτελέσματα και να πετυχαίνει τους στόχους του κάθε εβδομάδα της άνοιξης. Ο 23χρονος Δανός ποδηλάτης ξεκίνησε την προετοιμασία στην Ισπανία και κατά την διάρκεια της συνέντευξης βρισκόταν στην πόλη Αλτέα.

Όλα όσα δήλωσε ο Αντρέας Κρον στο sportsnewsgreece.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από την παρουσία στο πρώτο Grand Tour πέρσι, στην Vuelta

"Είχα κάποια σκαμπανεβάσματα. Τις πρώτες μέρες είχα πρόβλημα με το στομάχι μου. Αυτές είναι οι πρώτες αναμνήσεις μου. Μου άρεσε που ήμουν εκεί, έτρεχα για να νικήσω. Ιδιαίτερα, την ημέρα που τερματίσαμε στο Balcon de Alicante (έβδομο ετάπ). Ήμουν εκεί και προσπάθησα να πάρω την νίκη. Δεν τα κατάφερα, αλλά απέκτησα χρήσιμες εμπειρίες με το να αγωνίζομαι εκεί. Επίσης, θυμάμαι ιδιαίτερα και την μέρα που ήμασταν στην Cordoba (12ο ετάπ), οπού ο συμπατριώτης του, Magnus Cort πήρε την νίκη. Για να ήμασταν στο σπριντ και να έχουμε μια σταθερότητα, είχαμε ένα σχέδιο ως ομάδα. Ήταν επίσης εκείνη μια μεγάλη μέρα για μένα, αφού έπρεπε να εκτελέσω το σχέδιο που είχα με αντιπάλους μεγάλους ποδηλάτες, ξεκίνησα την ανάβαση σε καλή θέση και προσπάθησα να βρω προϋποθέσεις για να νικήσω. Κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να το καταφέρω, αλλά δεν ήμουν και πολύ μακριά από εκεί, από το top group αυτών των αθλητών. Αυτό μπορεί να γίνει και την νέα σεζόν, σε αγώνες όπως οι Αρδέννες. Στο δεύτερο ετάπ που πήρε ο Magnus Cort, ήμουν επίσης στους αποσπασμένους σε όλο τον αγώνα και πήγαινα δυνατά με μεγάλη ταχύτητα. Έπειτα, ολοκλήρωσα το πρώτο μου Grand Tour. Πήγαμε εκεί για να πάρουμε ένα ετάπ, δεν το καταφέραμε. Αλλά, νομίζω ότι είμαστε μια νεανική ομάδα και είμαστε χαρούμενοι όσοι ολοκληρώσαμε ένα Grand Tour για πρώτη φορά, την Vuelta. Ήδη νιώθω πιο δυνατός και πιο ικανός να έχω αντοχές και καλύτερες βάσεις".

Έχεις πει ότι φέτος θα τρέξεις σταυς κλασσικούς και στους μονοήμερους αγώνες και ότι ο αγώνας στις Αρδέννες είναι ο κύριος στόχος. Θα ήθελα λίγο να μας μιλήσεις για αυτό.

"Ναι, για ποδηλάτες σαν και εμένα, μπορώ να κάνω σπριντ σε μικρότερα groups και επίσης μου αρέσουν οι αναβάσεις. Και νομίζω ότι για εμένα, είναι ένα πολύ καλό μέρος οι κλασσικοί αγώνες για να πάρω αποτελέσματα. Επίσης μου αρέσει να αγωνίζομαι στο Βέλγιο, ενώ κάποιοι από αυτούς τους αγώνες είναι στην Ολλανδία. Το να αγωνίζομαι στο Βέλγιο είναι ιδιαίτερο, γιατί όταν ήμουν μικρότερος είχα κάνει πολύ καλούς αγώνες εκεί. Το να βρίσκομαι σε αυτόν τον αγώνα είναι κάτι σπέσιαλ, το οποίο θα ήθελα να κάνω και πάντα είναι ωραίο να νικάω στο Βέλγιο και ιδιαίτερα με την Lotto Soudal. Θα είναι κάτι ιδιαίτερο, δεν είναι πολλοί που το έχουν κατορθώσει και ελπίζω να είμαι από αυτούς που θα το καταφέρουν".  


Δύο νίκες πέρσι στο World Tour, η μία στον Γύρο της Καταλονίας και η άλλη στον Γύρο της Ελβετίας, θα ήθελα να μας μιλήσεις για αυτές και να μας πεις για τους στόχους της νέας σεζόν: 

Δύο νίκες πέρσι, νομίζω ότι η νίκη στον Γύρο της Καταλονίας ήταν μια έκπληξη για όλο τον κόσμο της ποδηλασίας, αλλά και για εμένα. Ήταν ο δεύτερος αγώνας μου στο World Tour. Στο πρώτο ετάπ νίκησα, φόρεσα την φανέλα του πρωτοπόρου και ήμουν στην πρώτη θέση τότε, όμως μετά αρρώστησα. Αλλά ήταν κάτι σπουδαίο το να νικήσω εκεί και χαίρομαι όταν βλέπω όλες τις φωτογραφίες. Ήμουν έκπληκτος από την νίκη και ο Γύρος της Καταλονίας θα είναι μια ωραία ανάμνηση, την οποία σκέφτομαι κάποιες φορές, ενώ εκείνη την στιγμή ακόμη δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι είχα νικήσει. Μετά πήγα στον Γύρο της Ελβετίας, οπού κέρδισα στο έκτο ετάπ, αλλά η νίκη ήρθε με διαφορετικό τρόπο. Δεν σκέφτομαι τόσο πολύ την νίκη, αλλά περισσότερο τον αγώνα που έκανα. Και ο αγώνας ήταν τέλειος, επειδή ήμουν δυνατός, παρότι υπήρχαν καλύτεροι αναβάτες από εμένα. Ο τρόπος που αγωνίστηκα πέρσι είναι αυτό που θέλω να κάνω και φέτος. Πάντα σκέφτομαι στους αγώνες σχετικά με την νίκη, ότι θέλω να έχω σταθερή απόδοση πάνω από όλα. Αυτό είναι που ξεχώρισα εκείνη την χρονιά και είναι δύσκολο να πω, πόσες νίκες θέλω να κάνω. Είναι δύσκολο να πω ότι φέτος θα πάω για ένα συγκεκριμένο αριθμό νικών, πέρσι πήρα δύο νίκες στο World Tour. Θα έχω συμμετοχή στον αγώνα στις Αρδέννες και θα κάνω ένα βήμα παραπάνω. Θα συμμετάσχω σε μονοήμερους αγώνες και είναι πιο δύσκολο να πάρεις εκεί μια νίκη σε σχέση με αγώνες σε πολυήμερους Γύρους όπως στην Καταλονία. Αν καταφέρω να είμαι στο βάθρο των νικητών, θα είναι κάτι μεγάλο για εμένα".











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code