ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ούρος Στεβάνοβιτς: «Τον καλύτερο μας εαυτό κόντρα στον Ολυμπιακό»


Ο προπονητής της Ραντνίτσκι, Ούρος Στεβάνοβιτς μίλησε αποκλειστικά στο sportsnewsgreece.gr και

στον Άρη Κατσίδη, λίγο πριν τον αγώνα της Σερβικής ομάδας με τον Ολυμπιακό, την Τετάρτη (26/1, 21:30), για την όγδοη αγωνιστική του LEN Champions League. Η Ραντνίτσκι είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, οπού μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει ένα LEN Euro Cup την σεζόν 2012-2013 και πήγε στον τελικό του LEN Champions League, την σεζόν 2013-2014. Την περσινή αγωνιστική σεζόν, η ομάδα από το Kragujevac κατέκτησε το πρωτάθλημα της Σερβίας, αλλά και έγινε η πρώτη ομάδα της χώρας της, που σήκωσε το τρόπαιο της Αδριατικής Λίγκας. Τον περσινό Δεκέμβριο, κατέκτησε και το Κύπελλο Σερβίας, αφού επικράτησε στο Final 4, αρχικά στα ημιτελικά τον Ερυθρό Αστέρα με 9-8 και την Νόβι Μπέογκραντ στον τελικό με 11-9.

Ο κόουτς Ούρος Στεβάνοβιτς βρίσκεται από το 2013 στην ομάδα και έχτισε μια φιλοσοφία, έχοντας στο ρόστερ του κυρίως νέους ηλικιακά παίκτες, κάτι που κάνει την Ραντνίτσκι να ξεχωρίζει, αφού καταφέρνει επιτυχίες, δημιουργώντας νέους παίκτες, οι οποίοι κιόλας στελεχώνουν τις Εθνικές της Σερβίας και πετυχαίνουν και εκεί πολλές επιτυχίες. Ο Σέρβος κόουτς βρίσκεται επίσης στην Εθνική ομάδα της Σερβίας Νέων (Juniors) με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέρσι στην Πράγα έχοντας μαζί του έξι παίκτες από την Ραντνίτσκι.

Μετά από επτά αγώνες, η Σερβική ομάδα είναι στην έβδομη θέση με ρεκόρ 1-1-5, ενώ ο Ολυμπιακός στην δεύτερη θέση με ρεκόρ 5-1-1. Βέβαια, όλοι υπογραμμίζουν ότι είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος και τα περισσότερα ματς είναι ντέρμπι.

Όλα όσα δήλωσε ο κόουτς της Ραντνίτσκι, Ούρος Στεβάνοβιτς στο sportsnewsgreece.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

Θα αντιμετωπίσετε τον Ολυμπιακό την Τετάρτη (26/1). Ποιες είναι οι απόψεις σας για την Ελληνική ομάδα. Πως θεωρείτε ότι θα νικήσετε τους ερυθρόλευκους;

Φυσικά, θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να κερδίσουμε το παιχνίδι της Τετάρτης (26/1). Σίγουρα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις ομάδες, που έχουν μεγάλες φιλοδοξίες και θα θέλει να κατακτήσει το LEN Champions League. Αγωνίζονται πολύ καλά. Από τις ομάδες που παίζουν το καλύτερο πόλο αυτήν την στιγμή. Αλλά στο παιχνίδι στην Αθήνα αποδείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε εναντίον τους. Θα έχουμε κάποιες ευκαιρίες, αν δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό την Τετάρτη (26/1).


Πως αξιολογείτε το επίπεδο του φετινού LEN Champions League;

Αυτήν την χρονιά βρισκόμαστε σε γκρουπ με εξαιρετικές ομάδες. Είμαστε σε ένα όμιλο με την Μπρέσια, τον Ολυμπιακό, την Φερεντσβάρος, την Μπαρτσελονέτα, την Νόβι Μπέογκραντ, την Γιαντράν Σπλιτ και την Δυναμό Τιφλίδας. Είναι από τις καλύτερες ομάδες και πολλές από αυτές έχουν την φιλοδοξία να κατακτήσουν το LEN Champions League,αλλά βέβαια είναι μια μεγάλη εμπειρία το να παίζουμε αυτούς τους αγώνες και για την ομάδα και για τους παίκτες. Σίγουρα, μετά το τέλος της διοργάνωσης και το τέλος της σεζόν, θα είμαστε πολύ πιο δυνατοί.

Θα ήθελα να μας μιλήσετε για την φιλοσοφία της ομάδας σας

Είναι πολύ απλό, το να νικήσουμε κάθε παιχνίδι, όπου και να παίζουμε. Κάθε παιχνίδι, κάθε διοργάνωση, όπου και να παίζουμε, θέλουμε να νικάμε. Είμαστε μια από τις νεότερες ηλικιακά ομάδες. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί. Να βρίσκομαι περισσότερα ανοίγματα στις άλλες ομάδες. Και αν παίξουμε στο maximum, τότε ίσως έχουμε ευκαιρίες κόντρα σε ομάδες όπως αυτές που είναι στο γκρουπ μας. Κάθε φορά που δεν είμαστε στο maximum, στο επίπεδο μας, στην συγκέντρωση μας, στην επιθετικότητα μας, χάνουμε τα παιχνίδια. Μετά που κερδίσαμε το Final 4 του Σερβικού Κυπέλλου, παίζουμε σε ένα επίπεδο παραπάνω σε σχέση με το πρώτο μέρος της σεζόν. Και ελπίζω να μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα και ίσως κάνουμε την έκπληξη κόντρα σε κάποια ομάδα στο γκρουπ.

Κατακτήσατε το Κύπελλο Σερβίας τον προηγούμενο μήνα και θα ήθελα να μας μιλήσετε για αυτό.

Όπως πρωτοείπα, μετά από την περσινή χρονιά, κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Σερβίας και το πρωτάθλημα της Αδριατικής Λίγκας. Πρώτη φορά, σύλλογος της Σερβίας κατακτά το πρωτάθλημα της Αδριατικής Λίγκας. Οι φιλοδοξίες μας σε κάθε διοργάνωση είναι οι υψηλότερες. Φέτος η Νόβι Μπέογκραντ έκανε μια φανταστική ομάδα με μεγάλα ονόματα και με μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά όπως πρωτοείπαμε και εμείς έχουμε όλα αυτά τα στοιχεία. Συνηθίζουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια στην Σερβία και μετά τα τρόπαια μας βλέπουν με άλλη εκτίμηση και προετοιμάζονται να μας αντιμετωπίσουν περισσότερο από πριν.

 Είστε στην ομάδα από το 2013. Οπότε θα ήθελα να μας μιλήσετε για την πορεία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια και ποιοι είναι οι μελλοντικοί μακροπρόθεσμοι στόχοι;

Είμαι εδώ στην ομάδα από το 2013 μαζί με τον sporting director. Είχαμε έρθει σε μια ομάδα που είχε τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο εκείνη την στιγμή και χάσαμε τον τελικό του Champions League το 2014. Μετά από αυτό, η ομάδα σταμάτησε να δουλεύει για αυτό το επίπεδο, ξεκινήσαμε από την αρχή. Επιστρέψαμε στο υψηλότερο και καλύτερο επίπεδο του πόλο στην Σερβία και τελικά και στο Champions League φέτος. Η φιλοδοξία μας είναι σίγουρα το να κατακτήσουμε το Champions League στα επόμενα χρόνια. Δεν ξέρω πότε θα συμβεί, αλλά σίγουρα αυτός είναι ο στόχος μας.

Επίσης, οδηγήσατε ως προπονητής της Εθνικής Σερβίας Νέων (Juniors) να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Πράγας. Θα ήθελα να μας πείτε για αυτό.

Ναι φυσικά, χάσαμε στην διοργάνωση το 2019 κόντρα στην Ελλάδα στο Κουβέιτ και είχαμε τερματίσει δεύτεροι. Φέτος κατακτήσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων (Juniors). Οι περισσότεροι από τους παίκτες είχαν παίξει και στην διοργάνωση του Κουβέιτ  Αγωνιστήκαμε φέτος πολύ καλά από την αρχή, Είχαμε προετοιμαστεί για αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς. Αλλά δεν είμαστε χαρούμενοι, γιατί πέρσι δεν αγωνιστήκαμε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας του κορονοιού. Και πιθανόν, ίσως χάσαμε μια ακόμη μεγάλη νίκη σε διοργάνωση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.






 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code