ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Valverde: "Θέλω να πω αντίο μετά από επιτυχίες και σε αγώνες με φιλάθλους"- Συμμετοχή στην media day της Movistar

 




Μία από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην επαγγελματική ποδηλασία διαχρονικά είναι η Movistar, με τον Ισπανικό σύλλογο να έχει 43 χρόνια παρουσία στις μεγαλύτερες διοργανώσεις. Ο Άρης Κατσίδης και το sportsnewsgreece.gr συμμετείχαν στην συνέντευξη τύπου της Movistar και σας μεταφέρουν το κλίμα του ιστορικού συλλόγου και τις σκέψεις των ανθρώπων της ομάδας πριν την έναρξη της νέας σεζόν. Η media day έγινε στα στούντιο της Movistar στην Μαδρίτη, ενώ υπήρχε σύνδεση με το camp στην Αλμερία, οπού γίνεται η προετοιμασία της Ισπανικής ομάδες για την νέα σεζόν. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν τρεις ομάδες, η ανδρική, η γυναικεία και η e-sports, με συνολικά 53 άτομα.


Η Movistar θα συμπορευτεί με την Telefonica για 12η σεζόν, ενώ συμμετέχει στους αγώνες από το 1980 και έχει πάνω από 1.000 νίκες και συνεπώς φανατικό κοινό κυρίως από την Ιβηρική χερσόνησο, που την παρακολουθεί παντού. Η νέα σεζόν θα είναι ιδιαίτερη, αφού ο πρωταθλητής του Γύρου Ισπανίας 2009 και Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018, Alejandro Valverde ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει μετά από αυτήν την αγωνιστική χρονιά, έχοντας κάνει μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες και με παλμαρέ που θα ζήλευε και ο πιο επιτυχημένος ποδηλάτης. Ο 42χρονος Ισπανός ποδηλάτης (θα τα κλείσει τον Απρίλιο) έχει πάνω από 130 νίκες στην καριέρα του, μεταξύ άλλων μια τρίτη θέση στην γενική κατάταξη στο Tour de France (2015) και μία στο Giro d'Italia (2016), καθώς και ένα χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Innsbruck το 2018.




Ο Alejandro Valverde ανέφερε ότι: "Θέλω να πω αντίο στην επαγγελματική ποδηλασία με ωραίο τρόπο και γενικότερα να αποχαιρετήσω την ομάδα καθώς είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα όμορφα χρόνια, αλλά πάνω από όλα θέλω να έχω την υγεία μου και να μείνω μακριά από τον τραυματισμούς και να μπορώ να βρεθώ σε αγώνες με κοινό. Έτσι  θα ήμουν πολύ χαρούμενος να κλείσω μια τόσο όμορφη καριέρα σε αυτό το άθλημα".

Με την σειρά του, ο CEO της Telefonica, Jose Maria Alvarez-Rallete καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και υπογράμμισε ότι: "Για εμάς, η Movistar αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα από μια ομάδα ποδηλασίας. Είναι μια ακριβής έκφραση των αξιών μας, που περιλαμβάνουν προσπάθεια, ανθεκτικότητα, σκληρή δουλειά και δέσμευση. Γι' αυτό είμαστε τόσο περήφανοι που είστε μέλος της οικογένειας της Telefónica. Παρά τις συνθήκες που μας αναγκάζουν να πραγματοποιήσουμε αυτήν την εκδήλωση με ψηφιακή μορφή, ανυπομονώ πραγματικά να σας καλωσορίσω στο Distrito Telefónica πολύ σύντομα, ειδικά τα νέα άτομα της ομάδας. Βάζουμε στα χέρια σας τα μεγαλύτερα brand μας, και πάνω από αυτό, τον ενθουσιασμό μας για τον αθλητισμό. Σας ζητάμε μόνο το ίδιο πράγμα όπως κάθε χρόνο: τιμήστε τα brand μας σε κάθε αγώνα και διοργάνωση".




Η Movistar συνεργάζεται με την Ισπανική ομοσπονδία ποδηλασίας και θέλει να μεγαλώσει το πρόγραμμα της "Women in Bike", επιθυμώντας να αυξήσει το κοινό που ασχολείται με το σχετικό άθλημα, ενώ ανακοίνωση και την τρίτη σεζόν της σειράς της που προβάλλεται και μέσω του Netflix, με τον τίτλο για φέτος το  'The Least Expected Day'. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει με πολύ παραστατικό τρόπο τα γεγονότα από τις παρακάμερες της ομάδες και αναδεικνύει πτυχές και ιστορίες, οπού δεν γνωρίζει πολύς κόσμος και προσελκύει ακόμη περισσότερα άτομα στο άθλημα. Πολύ απλά, είναι κάτι σαν το Drive το Survive της F1 στο Netflix. 

Η eTeam της Movistar δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2021, με σκοπό να συμμετάσχει στους μεγαλύτερους virtual αγώνες ποδηλασίας και να διεκδικήσει επιτυχίες και σε αυτό το κομμάτι, ενώ αποτελείται από δέκα άτομα, πέντε άντρες και πέντε γυναίκες, με αρχηγούς, την Ισπανίδα Άννα Ντιλάνα και τον Ολλανδό Πιμ βαν Ντιέμεν. 

Η νέα σεζόν έχει ξεκινήσει για την eTeam από τους αγώνες του Zwift Racing League's Premier Division στις 10/1, ενώ το τμήμα ανδρών θα αρχίσει την νέα χρονιά με το Mallorca Challenge, την Τετάρτη (26/1). Οι γυναίκες θα κάνουν το ντεμπούτο τους, την Κυριακή (6/2) με την Vuelta CV Féminas.




Πέρα από τον Alejandro Valverde, η Movistar έχει μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα και πολλούς ποδηλάτες, που αναμένεται να κάνουν εξαιρετικά την δουλειά τους και αυτή είναι είτε να νικήσουν ένα ετάπ ή μια διοργάνωση, είτε να βοηθήσουν τους αρχηγούς τους, είτε να πάρουν διακρίσεις στις αναβάσεις και στα σπριντ. Μαζί με τον  'Bala', αρχηγός θα είναι και ο Enric Mas, ο οποίος πέρσι κατετάγη δεύτερος στην γενική κατάταξη της Vuelta και έχει δύο παρουσίες στην πρώτη δεκάδα του Tour de France, αλλά και μεγάλα ονόματα όπως ο Βάσκος Alex Aranburu και οι Νοτιο Αμερικάνοι, Ιβάν Σόσα (Κολομβία) και Βινίσιους Ρανγκέλ (Βραζιλία). Στις γυναίκες βρίσκεται το Νο.1 για το 2021, η Annemiek van Vleuten, αλλά και άλλες σπουδαίες ποδηλάτριες όπως η  Abner González από το Πουέρο Ρίκο και η Arlenis Sierra από την Κούβα. Πέρα από την Ολλανδή, αρχηγός θα είναι και η Δανέζα Emma Norsgaard. 

Το ρόστερ της Movistar για την σεζόν του 2022

Ανδρική ομάδα: Alex Aranburu, Jorge Arcas, Will Barta (USA), Iñigo Elosegui, Imanol Erviti, Iván García Cortina, Abner González (PUR), Juri Hollmann (GER), Gorka Izagirre, Johan Jacobs (SUI), Matteo Jorgenson (USA), Max Kanter (GER), Oier Lazkano, Enric Mas, Lluís Mas, Gregor Mühlberger (AUT), Mathias Norsgaard (DEN), Nelson Oliveira (POR), Antonio Pedrero, Vinícius Rangel (BRA), Óscar Rodríguez, José Joaquín Rojas, Einer Rubio (COL), Sergio Samitier, Gonzalo Serrano, Iván Sosa (COL), Albert Torres, Alejandro Valverde, Carlos Verona. General Manager: Eusebio Unzué. Head of Performance (both teams): Patxi Vila. Technical Head (both teams): Iván Velasco. Sports directors: Chente García Acosta, José Luis Jaimerena, Maximilian Sciandri (GBR), Pablo Lastras.

Γυναικεία ομάδα: Katrine Aalerud (NOR), Aude Biannic (FRA), Jelena Erić (SRB), Sarah Gigante (AUS), Alicia González, Barbara Guarischi (ITA), Sheyla Gutiérrez, Sara Martín, Emma Norsgaard (DEN), Lourdes Oyarbide, Paula Patiño (COL), Gloria Rodríguez, Arlenis Sierra (CUB), Annemiek van Vleuten (NED). Manager: Sebastián Unzué. Sports directors: Jorge Sanz, Pablo Lastras.

Movistar eTeam: Pim van Diemen (NED), Ana Dillana, Vidar Mehl (NOR), Steph Clutterbuck (GBR), Daniel Guld (DEN), Hayley Simmonds (GBR), Jimmy Kershaw (GBR), Becky Storrie (IOM), Miguel Ángel Andrés, Beth Maciver (SCO).








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code