ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ : Mάχη δικεφάλων με φόντο τα ημιτελικά


 Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα (19:00) την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, στον πρώτο από του δύο αγώνες του ζευγαριού, για την φάση των ''8'' του κυπέλλου Ελλάδας.

Στο πιο αμφίρροπο ζευγάρι της φάσης των προημιτελικών του κυπέλλου, οι δύο δικέφαλοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε στο γήπεδο της Θεσσαλονίκης, με στόχο να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα τους δώσει το προβάδισμα ενόψει του δεύτερου αγώνα στο ΟΑΚΑ. 

Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ στην φάση των ''16'' είχε αποκλείσει την Λάρισα, καθαρίζοντας την πρόκριση στον δεύτερο αγώνα , ενώ προέρχεται από 7 συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Conference League, χτίζοντας από τα μέσα Δεκέμβρη ένα μίνι σερί θετικών αποτελεσμάτων. Το προηγούμενο Σάββατο επικράτησε εντός έδρας του ΟΦΗ με 3-0 και σκαρφάλωσε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Σήμερα στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να εκμεταλλευτεί τις απουσίες της Ένωσης και να βάλει τις βάσεις πρόκρισης πριν τον επαναληπτικό αγώνα της Αθήνας, γνωρίζοντας όμως πως μόνο εύκολο δεν θα είναι. 

Από την άλλη η ΑΕΚ έφτασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αποκλείοντας την Κηφισιά στην προηγούμενη φάση και παίρνοντας ουσιαστικά την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα του ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη λαβωμένη, τόσο ψυχολογικά, μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, όσο και αγωνιστικά, αφού μετράει πολλές απουσίες βασικών παιχτών. Προέρχεται από εντός έδρας ήττα-σόκ το Σάββατο, απέναντι στον Παναιτωλικό ενώ οι πολλές ελλείψεις υποχρεώνουν τον τεχνικό της Ένωσης να ανακατέψει την τράπουλα της αρχικής 11αδας. Παρόλα αυτά υπάρχει αισιοδοξία πως παρά τα όσα προβλήματα έχουν προκύψει, οι κιτρινόμαυροι θα βγάλουν αντίδραση και θα παρουσιάσουν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο στον σημερινό αγώνα.

Το πλάνο των δύο προπονητών

Πέρα από τα γνωστά προβλήματα των Έλ Καντουρί, Ολιβέιρα και Τέιλορ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει περαιτέρω απουσίες, έχοντας όλους τους υπόλοιπους παίχτες στην διάθεση του για το αποψινό παιχνίδι. Η αποστολή του αγώνα θα ανακοινωθεί λίγη ώρα πρίν την έναρξη του παιχνιδιού ενώ υπάρχει πιθανότητα να βρίσκεται σε αυτήν και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των ασπρόμαυρων, Ζόαν Σάστρε. Ο σχηματισμός του 4-3-3 θα παραμείνει ο ίδιο εκτός συγκλονιστικού απροόπου, με τους Ζίβκοβιτς και Πασχαλάκη να διεκδικούν μία θέση κάτω από τα δοκάρια. Κρέσπο και Ίγκανσον θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Λύρατζη να αγωνίζεται ως δεξιός οπισθοφύλακας και τον Σίντκλει στα αριστερά. Σβάμπ και Κούρτιτς θα παίξουν ως αμυντικά χαφ, με τον Αγκούστο να αγωνίζεται λίγο πιο μπροστά τους σε ρόλο ''10''. Ζίβκοβιτς (δεξιά), Μπίσεσβαρ(αριστερά) και Άκπομ θα αποτελούν την τριάδα της επίθεσης. 

Γρίφος για...δυνατούς λύτες θα είναι η σημερινή αρχική 11αδα της ΑΕΚ, με τον Αργύρη Γιαννίκη να αναγκάζεται να διαφοροποιήσει τα πρόσωπα σε σχέση με προηγούμενους αγώνες, αφού εκτός αποστολής έμειναν οι Άμραμπατ, Βράνιες, Αραούχο, Στάνκοβιτς, Τάνκοβιτς, Σάκχοφ όπως και οι Γαλανόπουλος και Λάτσι. Η διάταξη θα παραμείνει η ίδια, με το 4-3-3 να είναι το σύστημα που θα χρησιμοποιήσει ο Έλληνας τεχνικός : Ο Τσιντώτας θα βρίσκεται κάτω από τα γκόλποστ με τους Μήτογλου και Τζαβέλλα να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Δεξιά τους θα βρίσκεται ο Μισλέν και αριστερά τους ο Μοχαμάντι. Στην τριάδα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Σιμόες, Χατζησαφί και Σιμάνσκι με τον Λιβάι Γκάρσία να έχει τον ρόλο του δεξιού εξτρέμ, τον Τσούμπερ να παίζει αντίστοιχα αριστερά και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης. 

Η αποστολή του ΠΑΟΚ θα ανακοινωθεί λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης

Η αποστολή της ΑΕΚΤσιντώτας, Χατζηεμμανουήλ, Θεοχάρης, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μιτάι, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Σιμόες, Μάνταλος, Γέβτιτς, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ, Κοσίδης, Γιούσης.

Διαιτητές

Ο Αντρέας Έκμπεργκ ορίστηκε για να διευθύνει την σημερινή αναμέτρηση. Βοηθοί του Σουηδού ρέφερι στην Τούμπα θα είναι οι συμπατριώτες του Τσουλούμ και Κλέβερ, ενώ στο VAR θα είναι ο Πορτογάλος Βίτορ Φερέιρα. Τέταρτος θα είναι ο Γκάμαρης

Προϊστορία στο κύπελλο

4 κατακτήσεις κυπέλλων τα τελευταία 5 χρόνια έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι και ο νικητής του περσινού θεσμού της διοργάνωσης, επικρατώντας στον τελικό του Ολυμπιακού με 2-1. Συνολικά ο δικέφαλος του Βορρά έχει 21 συμμετοχές σε τελικούς κυπέλλου, εκ των οποίων κατέκτησε το τρόπαιο τις 8. Από την άλλη, η ΑΕΚ έχει στεφθεί κυπελλούχος 15 φορές σε 26 τελικούς που έχει δώσει το παρόν. Το 2016 ήταν η τελευταία φορά που αναδείχθηκε νικήτρια της διοργάνωσης, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 2-1 ενώ το 2020 ηττήθηκε ως φιναλίστ από τους Πειραιώτες με 1-0.

 Οι δύο ομάδες έχουν χτίσει μακρά μεταξύ τους προϊστορία στην διοργάνωση, όπου έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 28 φορές, εκ των οποίων στις δύο ο τελικός νικητής κρίθηκε στην παράταση. Από το 2017 εως το 2019 είχαν συναντηθεί 3 φορές στον τελικό όπου ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει και στις 3. Συνολικά στον θεσμό οι Θεσσαλονικείς έχουν 16 νίκες, έναντι 10 της Ένωσης με δύο αγώνες να έχουν λήξει ισόπαλοι. 

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 6 φορές στον τελικό με τις νίκες να είναι μοιρασμένες ενώ το 2002 αγωνίστηκαν και πάλι για την προημιτελική φάση, με την Ένωση να προκρίνεται εμφατικά στα ημιτελικά με δύο νίκες (2-1 και 0-4) .







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code