ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κέβιν Κολεόνι: «Κάθε Ιταλός ποδηλάτης ονειρεύεται από παιδί να τρέξει στο Giro»


Ένας από τους πιο ελπιδοφόρους ποδηλάτες της νέας γενιάς αποτελεί ο Kevin Colleoni, ο οποίος φέτος θα αγωνίζεται για δεύτερη σεζόν στην Team Bike Exchange-Jayco.Ο 23χρονος Ιταλός ποδηλάτης πέρσι στην πρώτη του χρονιά ως επαγγελματίας είχε μια γεμάτη σεζόν, στην οποία κέρδισε χρήσιμες εμπειρίες, σημαντικές παραστάσεις, οπού θα τον βοηθήσουν τα επόμενα χρόνια στην καριέρα του. Χαρακτηριστικά πέρσι έτρεξε μαζί με την ομάδα του μεταξύ άλλων στο UAE Tour, Γύρος της Ουγγαρίας, Γύρος των Άλπεων, Critérium du Dauphiné, Tour de Luxembourg, αλλά και σε πολύ γνωστούς Ιταλικούς αγώνες όπως οι Giro dell' Emilia, Il Lombardia, Giro de Veneto.

Ο Kevin Colleoni θέλει να ανεβάσει το επίπεδο την φετινή χρονιά και όπως υπογράμμισε έχει όνειρο από μικρό παιδί να αγωνιστεί στο Giro d' Italia, όπως κάθε Ιταλός ποδηλάτης.

Διαβάστε για όλα όσα δήλωσε ο Kevin Colleoni στο sportsnewsgreece.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Νέα σεζόν ξεκινάει. Ποιοι είναι οι στόχοι για φέτος για εσένα και για την ομάδα; Τι θα ήθελες να πετύχεις περισσότερο;

"Εγώ είμαι ακόμη ένας νέος οδηγός και και επομένως ο κύριος στόχος μου είναι να μαθαίνω όλο και περισσότερα και περισσότερα και να προσπαθώ να κάνω καλούς αγώνες, κάτι που θέλω να κάνω και την σεζόν του 2022. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν στο τέλος της χρονιάς μπορούσα να πω ότι έχω κάνει το Giro".



Ποιές είναι οι απόψεις σου για την περσινή σεζόν; Τι θεωρείς ότι έμαθες περισσότερο;

Το 2021 ήταν η πρώτη μου χρονιά ως επαγγελματίας και όπως προανέφερα, είχα πολλά να μάθω. Έμαθα πως να προπονούμαι διαφορετικά και να κάνω καλύτερη διαχείριση των δυνάμεων μου κατά την διάρκεια του αγώνα. Σε σχέση με την κατηγορία Κ23, προπονείσαι περισσότερες ώρες και κάνεις συγκεκριμένες δουλειές κατά την διάρκεια της προπόνησης. Είναι επίσης σημαντικό να μάθω να παραμένω στο peloton και να καταλαβαίνω ποια είναι η καλύτερη δυνατή θέση.

Θα ήθελα να μας πεις για την φιλοσοφία της ομάδας αυτήν την σεζόν

Το 2021 η ομάδα δεν τα πέτυχε όλα και φέτος θέλουμε να προσπαθήσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουμε και να μαζέψουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε.

Πως πηγαίνει η pre season της φετινής χρονιάς; Τι θεωρείς ότι δουλεύετε περισσότερο;

Ναι, είμαι χαρούμενος με την δουλειά που έκανα τον χειμώνα και από τους πρώτους αγώνες που έκανα εδώ στο Challenge Mallorca.

Ποιο Grand Tour ξεχωρίζεις όλα αυτά τα χρόνια;

Χωρίς αμφιβολία: Τον Γύρο της Ιταλίας. Είναι ένας αγώνας οπού κάθε Ιταλός ποδηλάτης από παιδί ονειρεύεται να τρέξει. Ξεκίνησα να βλέπω τον Giro στην τηλεόραση όταν ήμουν μικρός και αμέσως ερωτεύτηκα με αυτό. Επίσης, μου αρέσει πολύ γιατί ο αγώνας περνάει στους δρόμους που ξέρω και οι διαδρομές πάντα είναι πολύ ενδιαφέρον.


Ποιες αναμνήσεις έχεις από τους "κλασικούς" αγώνες και τους αγώνες που γίνονται άνοιξη;

Έκανα την πρώτη εμφάνιση μου στην Λομβαρδία και αυτό ήταν ένα ακόμη όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήταν μια σπουδαία μέρα, γιατί επίσης τερμάτισα στο Μπέργκαμο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου. Πρέπει να αναφέρω ότι όταν έφυγα από το Κόμο ενθουσιάστηκα και θυμάμαι επίσης το πολυπληθές κοινό στους δρόμους, κάτι που δεν είχε συμβεί για πολλούς μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοιού.

Ποιος θεωρείς ότι είναι η πιο ιδιαίτερη στιγμή ή ο πιο ιδιαίτερος αγώνας της καριέρας σου;

Όπως πρωτοείπα. Ο τερματισμός της Λομβαρδίας στο Μπέργκαμο μπροστά σε όλους μου τους φίλους και στην οικογένεια μου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code