ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-0 : Ανοιχτοί λογαριασμοί ενόψει ΟΑΚΑ


Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, το πρώτο από τα δύο παιχνίδια του ζευγαριού για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σε ένα γενικά ισορροπημένο παιχνίδι, με καλό ρυθμό και δυνατές μονομαχίες η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα, παρουσιάζοντας ανταγωνιστικότητα και παρά τις απουσίες πέρασε αλώβητη από το γήπεδο της Τούμπας, έχοντας αποκτήσει αφενός ένα ελαφρύ προβάδισμά πρόκρισης, αφετέρου μία ψυχολογική τόνωση ενόψει του επαναληπτικού. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κατοχή μπάλας που είχε στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με ένα προβλέψιμο τρόπο παιχνιδιού όπου παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων, δυσκολευόταν πάρα πολύ να κάνει φάσεις μπροστά από την εστία του Τσιντώτα.

 Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο προσπαθούσαν να επιτεθούν κυρίως από τα πλάγια, είτε με τον Ζίβκοβιτς είτε με τον Ζαμπά ενώ το παιχνίδι της Ένωσης ξεκινούσε κυρίως από τον άξονα, με τον Γέφτιτς να είναι δραστήριος και να αναλαμβάνει κατά κύριο λόγο την επιθετική πρωτοβουλία των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ πήρε αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχε περισσότερη ώρα την μπάλα. πιέζοντας πιο ψηλά τους γηπεδούχους στο γήπεδο, με τον Τσούμπερ να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 61' για να ανοίξει το σκορ. Η συγκεκριμένη φάση ξύπνησε τον ΠΑΟΚ ο οποίος προσπάθησε στα επόμενα λεπτά να πιέσει περισσότερο, έχοντας δοκάρι αρχικά με τον Λύρατζη και ευκαιρία σε στημένη φάση από τον Σφιντέρσκι. 

Το παιχνίδι

H πρώτη υποψία φάσης ήρθε στο 6ο λεπτό, με τον Κούρτιτς να επιχειρεί ένα δυνατό σούτ από μακρινή απόσταση, αναγκάζοντας τον Τσιντώτα να πέσει στην δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η απάντηση της ΑΕΚ, με τον Τσούμπερ να κινείται επικίνδυνα αριστερά μέσα στην περιοχή του Πασχαλάκη, προσπαθώντας να μοιράσει την μπάλα στον ξεμαρκάριστο Λιβάι Γκαρσία, χωρίς να τα καταφέρει όμως, αφού απομάκρυναν έγκαιρα οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ

Καλή φάση για την ΑΕΚ στο 18ο λεπτό, με τους κιτρινόμαυρους να βγάζουν γρήγορη αντεπίθεση μετά από κόρνερ των γηπεδούχων. Ο Ανσαριφάρντ τροφοδότησε τον Τσούμπερ με έξυπνη μακρινή μπαλιά, με τον Πασχαλάκη να προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Ελβετό μεσοεπιθετικό , απομακρύνοντας την μπάλα και τον κίνδυνο από την εστία του.

Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 34ο λεπτό όπου ο Γέφτιτς μετά από μία όμορφη ατομική προσπάθεια, βρέθηκε σχεδόν απέναντι από τον Πασχαλάκη, όμως το σούτ που έκανε, μπλόκαρε δύσκολα ο Έλληνας γκολκίπερ. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η απάντηση από τους γηπεδούχους, με τον Ζίβκοβιτς να μπαίνει από τα αριστερά στην περιοχή της ΑΕΚ, τροφοδοτώντας πολύ ωραία τον Αγκούστο μέσα στην μικρή περιοχή, το σούτ όμως του βραζιλιάνου κόντραρε στο σώμα του Μήτογλου και έφυγε κόρνερ!

Διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 39'. Αγκούστο και Λύρατζης συνεργάστηκαν πολύ όμορφα  λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Ένωσης, με τον Έλληνα δεξιό αμυντικό να σεντράρει διαγώνια αλλά η χαμηλή κεφαλιά του βραζιλιάνου δεν βρήκε στόχο, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στην επόμενη φάση ο Ζίβκοβιτς κινήθηκε επικίνδυνα από αριστερά, βρέθηκε σε καλή θέση όμως το σούτ που επιχείρησε δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. 

Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 47ο λεπτό η μπάλα στρώθηκε στον Λύρατζη λίγο έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, μετά από κόρνερ του Ζίβκοβιτς και απομάκρυνση της μπάλας, όμως το δυνατό σούτ που έκανε ο νεαρός ποδοσφαιριστής των ασπρόμαυρων πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια της ένωσης.

Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 61ο λεπτό με τον Γέφτιτς να κάνει μια τρομερή κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, βγάζοντας τετ-α-τετ τον Τσούμπερ απέναντι στον Πασχαλάκη, με τον Έλληνα γκολκίπερ να μπλοκάρει το σούτ του Ελβετού και την ένωση να χάνει μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ!

Δοκάρι για τους γηπεδούχους στο 75ο λεπτό. Ο Ζίβκοβιτς συνεργάστηκε όμορφα με τον Λύρατζη από την δεξιά πλευρά, με τον δεύτερο να κάνει μία σέντρα-σούτ , στέλντοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ! 

Καλή φάση για τον ΠΑΟΚ στο 81' με τον Λύρατζη να βγάζει μία διαγώνια ψηλοκρεμαστή σέντρα μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ με τον Σφιντέρσκι να μην έχει καλή ισορροπία και να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ με κεφαλιά.

ΠΑΟΚ (Ρ.Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ινγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ, Ζαμπά, Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Άκπομ.

 ΑΕΚ (Α.Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί, Σιμάνσκι, Σιμόες, Γκαρσία, Τσούμπερ, Γέβτιτς, Ανσαριφάρντ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code